Za svet, ktorý má zostať taký, aký je – zelený

Buďme k sebe úprimní: Nikto z nás sa nezaobíde bez dreva a papiera. Ale môžeme sa postarať o to, aby sme drevom neplytvali, teda aby sme nerúbali viac stromov, než ich vypestujeme. Okrem toho nesmieme poškodzovať životné prostredie a drevo nesmie pochádzať z ilegálnych zdrojov. A práve na to Tchibo dbá. Pretože sme si istí, že udržateľné konanie prospieva nielen prírode, ale aj nám, ľuďom.

Po ceste z dreva smerom k udržateľnosti

S nami môžete byť v správnej chvíli na správnom mieste. Zasadzujeme sa totiž o zodpovedné využívanie našich zdrojov. K tomu patrí aj uvedomelé zaobchádzanie s drevom a papierom, a to nielen vo vzťahu k našim výrobkom, ale aj v našej firme ako takej. Podnikáme s ohľadom na našu budúcnosť. Ako príklad možno uviesť systém riadenia ochrany životného prostredia, ktorý je zameraný na zníženie spotreby energie, vody, plynu a papiera. Okrem toho interne používame ekologický papier – alebo, ak je to možné, dokumenty netlačíme vôbec.

Nejde len o zloženie

Šetriť životné prostredie – to znie skvelo a jednoducho. Ale v skutočnosti to funguje len vtedy, keď striktne idete za svojím cieľom. To znamená, že sa usilujeme nielen o udržateľnejšie produkty, ale premýšľame aj o tom, do čoho ich zabalíme. Tak napríklad naše kartónové škatule, v ktorých vám tovar odosielame, sú vyrobené z papiera certifikovaného podľa FSC®. Na základe optimalizácie plnenia škatúľ môžeme od roku 2015 používať aj menšie veľkosti balíčkov. Tým šetríme materiál a znižujeme emisie CO2. A do roku 2020 chceme okrem toho zvýšiť podiel kartónu certifikovaného podľa FSC® aj pri obaloch spotrebného tovaru na 95 %.

Papier a drevo ohľaduplné k životnému prostrediu

Už v roku 2015 predstavoval podiel našich udržateľných výrobkov z dreva a z papiera viac než 40 %. A tieto výrobky boli certifikované podľa Forest Stewardship Council®. Patria sem všetky produkty, ktoré sa vyrábajú z dreva tropických lesov a chladnejších častí miernych klimatických pásiem – napr. náš záhradný nábytok. Pretože nám ale ani tento výsledok ešte nestačí, chceme podiel týchto udržateľných výrobkov stále zvyšovať.

Dobrá voľba vďaka zelenému označeniu

A pretože je pre nás dôležité, aby ste mali dobrý pocit a presne vedeli, čo nakupujete a odkiaľ tento tovar pochádza, zaviedli sme tzv. „zelené prúžky“. Na prvý pohľad tak hneď uvidíte, čo z týchto produktov bolo vyrobené udržateľným spôsobom.

Z lásky k prírode

Lesy sú nenahraditeľné. Aby sme ich zachovali, sú naše produkty s logom GUT GEMACHT vyrobené z dreva certifikovaného podľa FSC® (Forest Stewardship Council®). Prísne štandardy FSC® sú zárukou zodpovedného hospodárenia s lesmi – od stromu až po výsledný produkt.

Hravo späť k prírode

Naše deti stoja za akékoľvek úsilie, preto aj hračky od PlanToys® nesú logo GUT GEMACHT. Začína to nápadom a prechádza ďalej celým výrobným procesom šetrným k životnému prostrediu, až po hotové produkty vyrábané z dreva kaučukovníka. Trvalá udržateľnosť? S nami je to hračka.

S ohľadom na budúcnosť

Logo GUT GEMACHT nesú aj naše produkty z papiera certifikovaného podľa FSC® (Forest Stewardship Council®). Prísne štandardy FSC® sú zárukou zodpovedného hospodárenia s lesmi – od stromu až po výsledný produkt.

Aj naše krabice majú certifikát

Prísne štandardy FSC® (Forest Stewardship Council®) sú zárukou zodpovedného hospodárenia s lesmi – od stromu až po výsledný produkt. Preto všetky tieto kartónové škatule nesú logo GUT GEMACHT.