Farebné trendy v bývaní

Jedinečné farebné trendy v bývaní

Môže toho byť viac? Pokiaľ ide o jedinečné trendy v bývaní, potom nie je menej viac, ale viac je viac, a to v sýtych farbách. Nová kolekcia od Tchibo Vám ponúka veľký výber aktuálnych trendov v bývaní, ktoré sa orientujú na farby a Vášmu domovu prepožičajú presne to, čo treba. Nechajte sa inšpirovať našimi bytovými doplnkami, nápadmi pre výber farieb i zariadenie a vytvorte si individuálny štýl svojho domova.

Vitajte v salóne:
Bývanie v štýle art deco a 60. rokov

Art deco: Štýl zlatých 20. rokov
Pre zlaté 20. roky boli charakteristické radosť zo života a pôžitok z luxusu – ale aj nové materiály, nové tvary a tvorivé prvky, ktoré sa odzrkadľujú v nábytku a doplnkoch štýlu art deco. Stretávajú sa tu elegantné, lineárne tvary a čisté geometrické vzory so zdobením plným detailov a dekoratívnymi prvkami. Ušľachtilé materiály ako mramor a tmavé drevo v kombinácii s lesklými detailmi zo zlata, ušľachtilej ocele a industriálne spracovaného chrómu vyčarujú vo Vašom byte luxusnú extravaganciu.

Silný kontrast k tmavému a čiernemu lakovanému nábytku tvoria jemné pastelové farby a béžové tóny. Akcenty s kvetinovými vzormi a výrazné zmyselné farby ako tmavomodrá alebo tmavozelená dotvárajú štýlovú eleganciu art deco. Jedinečnú žiarivú atmosféru 20. rokov Vášmu bytu dodajú aj pekne tvarované sklenené vázy a dekoratívne prvky z lesklých materiálov.

Pestré, vzorované a plné kontrastov: Bývanie v štýle 60. rokov

Pestré farby, divoké vzory, bohaté zdobenie v kombinácii s čistými tvarmi a jednoduchou eleganciou: Jedinečný štýl 60. rokov je rozmanitý a získa si Vás predovšetkým svojimi nápadnými dekoratívnymi doplnkami ako misky, zrkadlá, sklenené a keramické vázy v extravagantnom dizajne a vzoroch. V kontraste s vecným a jednoduchým nábytkom v štýle Mid-Century tak vzniká vzrušujúci a obľúbený trend bývania 60. rokov.

Ak chcete, aby bolo Vaše zariadenie v štýle 60. rokov naozaj autentické, premyslene do priestoru naaranžujte pestré háčkované dečky. Opticky obzvlášť dobre vyniknú ako dekorácia pod izbovými kvetmi. Vďaka svojmu výnimočnému tvaru a vzorovaniu s týmto štýlom zariaďovania výborne ladia rastliny ako sansevieria alebo figovník kaučukový, ktoré boli v 60. rokoch absolútnym hitom. Tieto klasické izbové rastliny, ktoré sú momentálne opäť trendom, dodajú Vašej obývačke na útulnosti a okrem toho sú nenáročné na starostlivosť. Kto to má rád ešte výstrednejšie, môže umiestniť pred pestro vzorovanú retro tapetu džungľovú rastlinu monstera.

Zažnite svetlá: Svietidlá pre trendy art deco a 60. roky

Váš štýl bývania naozaj vynikne až cieleným použitím vhodných svetelných zdrojov. Tvary a farby hrajú pri výbere rovnako dôležitú úlohu ako pri nábytku. Nástenné a stropné lampy s ušľachtilo sa lesknúcimi kovovými prvkami a jednoduchými hranatými tvarmi sú výborným doplnkom pre štýl art deco. Aj klasický kúsok 20. rokov, bankárska lampa, so svojím skleneným tienidlom vo výnimočnej zelenej farbe vytvorí na stole alebo sekretári výnimočný akcent.

Pri zariaďovaní v štýle 60. rokov, naopak, okrúhle tienidlá vo výrazných farbách ako oranžová a červená nesmú chýbať. Stropné, nástenné a stolové lampy tak Váš byt ponoria do teplého, útulného svetla štýlu Mid-Century. S ďalším klasickým dizajnovým kúskom 60. rokov, stojacou oblúkovou lampou, si môžete vytvoriť pocit časov dávno minulých priamo v obývačke. Táto lampa je okrem toho taká nadčasová, že harmonicky dopĺňa aj mnoho ďalších štýlov bývania.

Trendové pastelové farby v bývaní: púdrové tóny, telová a krémová farba

Pastelové farby pôsobia lákavo a radostne, a tak vytvoria vo Vašom príbytku priateľskú náladu. Svojou svetlosťou sa perfektne hodia na kombinovanie s inými farbami – či už s podobnými, alebo tmavými kontrastnými farbami. Paleta novej kolekcie Tchibo siaha od pieskových a krémových tónov až po obľúbené púdrové tóny a trendovú telovú.

Trendová púdrová pre Vaše štyri steny

Použite v stylingu avizované púdrové tóny moderne a vkusne, vyhnete sa tak asociáciám dievčenskej izby. Sledujte pri pastelových tónoch hlavnú tému a na ňu sa zamerajte pri výbere nábytku, farby stien a dekorácií. Upútať pozornosť môžete určitou farebnou kombináciou alebo dôležitými doplnkami. Kombinujte hlavnú tému s harmonickými farbami alebo neutrálnymi farebnými tónmi, akými sú jemná sivá alebo priateľská béžová. Malý tip: Biele akcenty vo farebnom prostredí urobia styling sviežim.

Na update Vášho interiéru

Elegantné zariadenie od Tchibo
 
 
 
 
Žiaľ už vypredané
  • Odkladacia skrinka
179,00
99,95
Žiaľ už vypredané
Žiaľ už vypredané
  • Sekretár
Prvok z našej série nábytku vo vidieckom štýle
259,00
Žiaľ už vypredané
  • Stoličky, 2 ks
  • Stoličky, 2 ks
  • Stoličky, 2 ks
Prvky z našej série nábytku v severskom štýle
od79,95
€/ks 39,98

Bytové doplnky v telovej a krémovej do obývačky a spálne

Romantický štýl vytvorený pomocou hodnotných doplnkov a štýlových dekorácií poskytne Vášmu interiéru nádych pôvabu a luxusu. Využite na to vankúše, tienidlá lámp alebo textílie, ktoré majú niečo do seba, a cielene ich využite na zdôraznenie svetelnej nálady. V spálni použite elegantnú posteľnú bielizeň z veľmi hodnotnej biobavlny v telovej, púdrovej alebo krémovej farbe, alebo opäť siahnite po prešívanej dennej prikrývke, aby bola Vaša posteľ pastvou pre oči.

Snívanie v najkrajších farebných tónoch

Ušľachtilá posteľná bielizeň pre Vás
 
 
 
 

Bývať ako bohém – čo je typické pre štýl boho?

Výraz „boho“ pochádza z francúzskeho slova „bohème“ a označuje neviazaný umelecký životný štýl, ktorý sa rozvinul v polovici 19. storočia v Paríži. Intelektuálni voľnomyšlienkari ako básnici, maliari, hudobníci a sochári, nazývaní „bohémi“, stelesňovali nekonvenčný, kreatívny spôsob života túžiaci po slobode. Presne tieto atribúty definujú aj svojský bohémsky štýl: farebná radosť zo života a umelecká neviazanosť.
Dodajte svojmu bývaniu šmrnc vďaka bohémskym prvkom

Dodajte svojmu bývaniu šmrnc vďaka bohémskym prvkom

Dbajte v prvom rade na základné pravidlo bohémskeho štýlu: Žiadne pravidlá neexistujú! Dovolené je všetko, čo Vám robí radosť, predovšetkým predmety s citovou hodnotou, ktoré rozprávajú príbehy a tým zvýrazňujú Váš osobný štýl. Takzvaný „boho šik“ tak dáva veľký priestor doplnkom, vyznačujúcim sa napr. nápadnou farbou alebo zvláštnym vzorom.
Dbajte na správny mix farieb a vzorov

Dbajte na správny mix farieb a vzorov

Mix a kombinovanie sú pri boho šik nevyhnutnosťou. Farebnosť a zvláštne vzory tu hrajú hlavnú úlohu. Zemité farby pritom tvoria základ. Treba ich však kombinovať so živými, pestrými farbami tak, aby vznikol napínavý súlad. Ale pozor na prílišnú preplácanosť, kombinujte maximálne štyri farby alebo vzory.
Na správnych doplnkoch záleží

Na správnych doplnkoch záleží

Pri tomto trende bývania sú veľmi dôležité doplnky: od strieborného podnosu s farebnými, zlatom zdobenými pohármi na čajové sviečky až po veľkú truhlu z blšieho trhu s potlačenými ornamentmi. Dôraz sa kladie na výrazné kombinácie a akcenty. Lesklé materiály a ušľachtilé farby ako zlatá a strieborná podčiarkujú extravagantný vzhľad štýlu boho.

Tipy na dekoráciu v štýle boho

Začnite jedným doplnkom v štýle boho, ktorým šikovne zaujmete, a potom sa postupne pustite do ďalších častí bytu alebo priestoru. Kombinujte napr. posteľnú bielizeň s kvetinovým vzorom s farebnou patchworkovou dekou a pestrými vankúšmi. Farebné lampióny, mäkké taburetky a hojdacia sieť dodajú na útulnosti. Celkový vzhľad dotvoria vlastnoručne vyrobené vychytávky ako lapače snov, vlastnoručne potlačené boho vankúše alebo záves na stenu so strapcami. Buďte kreatívni a nechajte sa inšpirovať aj ďalšími prvkami v štýle hippies, etno alebo orientu.

DIY vankúš v štýle boho

S týmto vlastnoručne vyrobeným vankúšom vo Vašom byte rýchlo a lacno vyčarujete prvý nádych boho štýlu.

Budete potrebovať:
- jednofarebnú obliečku na vankúš (napr. 40 x 40 cm)
- gumu na gumovanie
- súpravu rydiel na linoryt / Cutter
- ceruzku
- farbu na textil
- štetec alebo hubku

Postup:

Ceruzkou nakreslite na gumu na gumovanie ľubovoľný boho motív (napr. pierko, ornament alebo grafický vzor). Motív potom vyrežte tak, aby vznikla pečiatka. Na gumenú pečiatku naneste tenkú vrstvu farby a otlačte ju na obliečku. Pečiatkovanie opakujte, koľkokrát chcete. Tip: Striedajte rôzne farby a odtlačky neumiestňujte príliš presne, aby vznikol čo najuvoľnenejší vzor v štýle boho šik. Nechajte zaschnúť, prežehlite a boho vankúš je hotový. Želáme veľa zábavy!

Boho šik pre Váš domov

Nastylujte svoj byt farebne a uvoľnene v štýle boho šik s vhodnými doplnkami od Tchibo.
 
 
 
 
Žiaľ už vypredané
  • Panda pre šťastie
V sede „mudra“ – symbol rovnováhy tela a duše
9,99
5,00
Žiaľ už vypredané
  • Nástenné svietidlo s LED
Svietidlo z kovu v matnej bielej farbe so žiarovkou s vláknom ako štýlový detail
49,95
35,00
Žiaľ už vypredané
  • Obliečka na dekoračný vankúš
  • Obliečka na dekoračný vankúš
Predná strana s kvalitnou potlačou v zlatej farbe
12,99
od7,99
Žiaľ už vypredané
  • Čalúnená taburetka s dubovým podstavcom
Prvok z našej série »Scandi Design Classics«
99,95
Nakúpte štýlový nábytok teraz online

Nakúpte štýlový nábytok teraz online

Objavte náš veľmi hodnotný nábytok

Ku kategórii Nábytok

Trendové bytové doplnky

Úplne v trende: od dekorácií po osvetlenie

Chceli by ste to radšej prirodzené?

Objavte nášho poradcu pre prirodzené trendy v bývaní