Od prírody trvalo udržateľné: obnoviteľné suroviny

Mnoho našich výrobkov je vyrobených z obnoviteľných surovín – a bude ich stále viac. Trvalo udržateľné a šetrné obhospodarovanie lesov prispieva k dlhodobému zachovaniu rovnováhy nášho životného prostredia.

Silní partneri pre silné výrobky

Aby ste si pri kúpe našich výrobkov z drevených vlákien mohli byť istí, že tieto vlákna pochádzajú zo zodpovedne obhospodarovaných lesov, spolupracujeme so silnými partnermi ako LENZING AG a Birla. Tieto firmy vyrábajú z dreva pochádzajúceho z takýchto lesov úžasne mäkké materiály, ako napríklad viskózu, a využívajú pritom riešenia, ktoré šetria vodu aj energiu. Naším cieľom je, aby sme od roku 2025 odoberali výhradne celulózové vlákna z trvalo udržateľných zdrojov.

2 dobré dôvody pre trvalo udržateľné celulózové vlákna:

Ochrana životného prostredia

Výrobky vyrobené podľa prísnych ekologických kritérií sú dobré nielen pre prírodu, ale aj pre ľudí.

Trvalo udržateľnejšia výroba

Pri výrobe výrobkov sú chemikálie vďaka uzatvoreným obehom zodpovedne opätovne použité. To, samozrejme, prospieva prírode.

Korok z certifikovaných zdrojov

Aké ďalšie obnoviteľné suroviny používame? Napríklad korok! Získava sa z kôry duba korkového, ktorý sa odkôrňuje každých 9 až 12 rokov. Aby sme prispeli k ochrane tejto vzácnej suroviny, používame korok s certifikátom FSC®. Tento nárok by sme v budúcnosti chceli rozšíriť aj na ďalšie obnoviteľné suroviny.

Chránime rozmanitosť prírody

Lesy, kde rastie dub korkový, sú jedinečné prírodné oblasti, pretože spájajú produkciu obnoviteľného korku s prírodnými oblasťami. Preto považujeme trvalo udržateľné a šetrné obhospodarovanie za veľmi dôležité pre zachovanie týchto jedinečných trvalých lesov.

2 dobré dôvody pre korok s certifikátom FSC®:

Ochrana životného prostredia

Výrobky z kontrolovaných, obnoviteľných zdrojov chránia prírodu už pri pestovaní.

Jasne hovorí, čo v ňom je

Vďaka kontrolovanému dodávateľskému reťazcu možno výrobný proces sledovať späť až k pestovaniu.

Dar prírody

Je certifikovaná bavlna tiež obnoviteľná surovina? Áno! Aj tento obľúbený materiál sa pestuje ekologickým spôsobom a používame ju už v 96 % našich bavlnených textílií. Vďaka tomu sa ušetrí veľa vody v porovnaní s bežným spôsobom pestovania. Ako je to možné? Čítajte ďalej!
Viac o trvalo udržateľnej bavlne


Naše ekologické výrobky z trvalo udržateľných, kontrolovaných zdrojov majú certifikát FSC®:

Ďakujeme, že ste spolu s nami stavili na trvalú udržateľnosť!