Čo všetko dokáže biobavlna? Všeličo!

Udržateľnú bavlnu už používame pre mnohé naše textílie – a chceli by sme, aby ich bolo stále viac. Pretože v porovnaní s bežným pestovaním sa pri pestovaní biobavlny používajú iba prírodné hnojivá a pesticídy. Produkty s certifikátom GOTS okrem toho v rámci celého dodávateľského reťazca spĺňajú prísne sociálne a ekologické kritériá, ako je napríklad výroba bez nebezpečných chemikálií.

Preto je naším cieľom, aby sme do roku 2022 používali udržateľnejšiu bavlnu na výrobu 100 % našich produktov z textilných vlákien – a väčšinu z toho z biologickej produkcie. Čím viac produktov s biobavlnou sa vyrobí, tým väčší to bude mať vplyv na udržateľnejší textilný priemysel.

3 dobré dôvody pre biobavlnu:

Šetrí vodu

Pri pestovaní biobavlny treba rastliny a pôdu oveľa menej zavlažovať – a to je dobré pre životné prostredie.

Ekologicky pestovaná

Zdroje na výrobu tohto produktu boli vypestované v súlade s prísnymi ekologickými kritériami. To chráni prírodu a zároveň aj pestovateľov.

Znižuje CO2

Vďaka prírodným hnojivám a pesticídom vzniká menej skleníkových plynov. To chráni oceány a atmosféru.
Pre lepšiu budúcnosť

Cotton made in Africa (Bavlna vyrobená v Afrike)

Aj pečať Cotton made in Africa (Bavlna vyrobená v Afrike) symbolizuje udržateľnejšie pestovanie bavlny. Táto iniciatíva totiž vďaka cieleným kurzom podporuje malých pestovateľov v subsaharskej Afrike, aby sa naučili pestovať bavlnu efektívne a ekologicky. Vďaka vyšším výnosom a väčším príjmom si pestovatelia dokážu vlastnými silami zlepšiť svoju situáciu a život svojej rodiny.

Dobrý dôvod pre Cotton made in Africa (Bavlnu vyrobenú v Afrike):

Podporuje pestovateľov

Cotton made in Africa (Bavlna vyrobená v Afrike) zaisťuje lepšie pracovné a životné podmienky pre drobných pestovateľov v subsaharskej oblasti.

Udržateľnejšie pestovanie

Aj v Indii, ktorá je najväčším výrobcom biobavlny na svete, chceme prispieť k dlhodobému zlepšeniu situácie pestovateľov. Preto podporujeme indickú fairtradovú iniciatívu Chetna, ktorá sa zasadzuje za udržateľnejšie pestovanie bavlny v Indii. Viac ako 500 výrobcov vďaka projektu získava osivo bez GMO, finančnú podporu a cielené kurzy na zvyšovanie kvality výsadby.

Aby ste rýchlo našli naše udržateľné výrobky z bavlny, označujeme ich okrem iného týmito pečaťami:

Satin Bettbezug
Perkal Bettbezug

Ďakujeme, že sa s nami snažíte o viac udržateľnosti!