Najbežnejší a najpôvodnejší variant grilu funguje s dreveným uhlím. Mnohí prisahajú na typickú chuť, ktorú jedlo získava z dymu. Zaobchádzanie s uhlím a ohňom je však často trochu ťažkopádne a na balkóne je zvyčajne zakázané. Preto sú v posledných rokoch čoraz populárnejšie nové zariadenia využívajúce elektrinu alebo plyn. Najmä plynový gril sa svojím plameňom približuje k vlastnostiam dreveného uhlia. Ak by ste si chceli vyskúšať túto techniku grilovania, ľahko nájdete svoj nový spotrebič v Tchibo.
V zásade platí, že čím kvalitnejšie mäso, tým lepšie jedlo chutí. Je lepšie ušetriť na množstve a dopriať si skutočný chuťový zážitok. Aby pochúťka zostala na grile pekne šťavnatá, nechajte radšej gril riadne rozpáliť. Keď mäso prudko opečiete zo všetkých strán, môžete dať rošt trochu vyššie. Ak má Váš model pokrievku, dosiahnete podobný efekt ako v rúre: V krytom grile sa mäso pomaly dusí a vo vnútri je jemné a šťavnaté. Prečítajte si naše ďalšie tipy na dokonalý pôžitok z grilovania.
Kto neje mäso, často ťahá pri grilovaní za kratší koniec. Pritom možno na grile úžasne pripraviť okrem grilovaného syra aj veľa druhov zeleniny. Môžete napríklad ľahko položiť na gril kukuričný klas a huby. Jednoducho ich natrite troškou oleja alebo lahodnou marinádou a môžete grilovať. Cukety, paradajky alebo papriky, naopak, potrebujú trochu šetrnejšie zaobchádzanie. Malé grilovacie panvice alebo balíčky z hliníkovej fólie zabezpečia, že sa budú pripravovať jemne a pomaly. Jednoducho to vyskúšajte!
Klasický záhradný gril potrebuje svoje miesto a dokáže pomerne veľkú skupinu zásobiť grilovanými jedlami. Pokiaľ ale máte iba malý balkón alebo chcete grilovať len pre dvoch, potom je ideálny stolový gril. Tento malý, šikovný gril sa hodí, ako už názov napovedá, na každý stôl alebo malý záhradný nábytok, ako sú stolčeky a truhlice. Mimoriadne populárne sú zaoblené modely s vekom, pretože tieto optimálne využívajú skôr menšie teplo. Upozorňujeme, že pre elektrické modely budete potrebovať v blízkosti zásuvku.
Drevené uhlie a zvyšky po pečení môžu po sebe zanechať veľa špiny. Ak sa tomu chcete vyhnúť, jednoducho predtým grilovaciu mriežku potrite olejom. Niektorí na to používajú aj rozpolenú cibuľu. V každom prípade sa na rošt nalepí menej zvyškov jedla. Po jedle je dobré rošt zložiť z grilu a navlhčiť na noc, napríklad do vlhkej trávy. Namiesto toho, aby ste popolček z grilu hneď vyhodili do bežného odpadu, môžete ho použiť aj na vydrhnutie roštu. Popol má podobný účinok ako mydlo a dokonale sa hodí na jednoduché čistenie grilu.
Pred sezónou grilovania je po sezóne grilovania, pretože budúce leto príde určite. V ideálnom prípade Vás bude gril sprevádzať mnoho rokov. To isté platí pre príslušenstvo. Aby sme sa mohli spoľahnúť na to, že aj tieto výrobky vydržia dlho, k tomu slúži značka TCM. Všetky vlastné produkty od Tchibo nesú tieto tri písmená, ktoré znamenajú „Tchibo Certified Merchandise“. Týmto spôsobom garantujeme, že naše prísne kvalitatívne požiadavky boli splnené v celom výrobnom procese. Pri nákupe sa preto môžete spoľahnúť na značku kvality TCM od Tchibo!