Najlepšie recepty s limitovanými edíciami Cafissimo Flavoured
(Baileys) Latte Macchiato
Prísady:
1 kapsula Espresso Irish Cream
120 ml mlieka
smotana na šľahanie alebo šľahačka v spreji
čokoláda (nastrúhaná)
Príprava:
Mlieko napeňte pomocou funkcie napeňovania mlieka na Vašom kávovare Cafissimo alebo pomocou Vášho napeňovača mlieka a horúce mlieko nalejte do pohára na latte macchiato.
Do Vášho kávovaru na kapsuly Cafissimo vložte 1 kapsulu Espresso Irish Cream, stlačte tlačidlo na prípravu espressa a sparte kávu do samostatného pohára na kávu.
Hotové espresso nalejte na penu do pohára na latte macchiato.
Váš nápoj môžete ozdobiť vyšľahanou smotanou alebo šľahačkou v spreji. Túto ešte môžete posypať nastrúhanou čokoládou a niekoľkými kúskami čokolády.
Dodatočne môžete pridať aj trochu (cca 20 ml) likéru Baileys.
Barraquito
Prísady:
1 kapsula Espresso Buttertoffee
30 ml sladeného kondenzovaného mlieka; obsah tuku minimálne 10 %
trochu vanilkovo-mliečneho likéru (asi 30 ml)
100 – 150 ml mliečnej peny
Príprava:
Nalejte sladené kondenzované mlieko do úzkeho vysokého pohára.
Opatrne pridajte do pohára likér. Čím pomalšie ho budete nalievať, tým je väčšia šanca, že sa vrstvy nepremiešajú.
Vložte 1 kapsulu Espresso Buttertoffee do Vášho kávovaru na kapsuly Cafissimo, stlačte tlačidlo na prípravu espressa a sparte kávu do samostatnej šálky na espresso.
Nalejte espresso do pohára na vrstvu kondenzovaného mlieka a likéru.
Napeňte mlieko pomocou funkcie napeňovania mlieka na Vašom kávovare Cafissimo alebo pomocou Vášho napeňovača mlieka a pridajte ho až po okraj pohára k Vášmu Barraquito.
Tip: Originálny nápoj sa podáva tak, že jednotlivé vrstvy sú v pohári oddelené, a práve to z neho robí ozajstné kávové umenie. Aj keď toto vrstvenie nemá žiadny vplyv na chuť – nakoniec sa aj tak všetko premieša –, predsa je dôležité, pretože Barraquito sa „pije“ aj očami.
Double Chocochiato
Prísady:
1 kapsula Espresso Double Choc
20 ml čokoládového sirupu
150 ml horúceho mlieka
Môžete pridať trochu cukru
Na ozdobenie: hoblinky tmavej čokolády alebo hnedý cukor
Príprava:
Nalejte sirup do pohára na latte macchiato.
Napeňte mlieko pomocou funkcie napeňovania mlieka na vašom kávovare Cafissimo alebo pomocou napeňovača mlieka.
Nalejte do pohára za horúca napenenené mlieko.
Vložte 1 kapsulu Espresso Double Choc do vášho kávovaru Cafissimo, stlačte tlačidlo na prípravu espressa a sparte ho priamo do pohára na latte macchiato.
Nakoniec pridajte na mliečnu penu hoblinky tmavej čokolády.
Tip: Ak si chcete Double Choc vychutnať ľadový, pridajte zopár kociek ľadu!
Všetko, čo potrebujete na prípravu
Každá šálka bude bravissimo!
Praktické, udržateľné a neuveriteľne chutné: S každým naším kávovarom Cafissimo sa Vám otvorí celý svet chutí Cafissimo.