Napeňovače mlieka

» Dokonalá pena.
S našimi štýlovými napeňovačmi mlieka sa Vám vždy podarí úžasne krémová mliečna pena. «
Indre B. Kávová someliérka Tchibo
 
 

Indukčný napeňovač mlieka

Teplé mlieko a teplá mliečna pena za pár sekúnd – vďaka inovatívnej technike indukcie. Jednoduchšie nalievanie s bezpečnou rukoväťou.
 
 
 

Elektrický napeňovač mlieka

Praktický: teplá a studená mliečna pena alebo teplé mlieko – úplne jednoducho stlačením tlačidla.
 
 
 

Ďalšie napeňovače mlieka

Ručná príprava mliečnej peny – napeňovač mlieka s pumpou a elektrický tyčový napeňovač mlieka.


Aké mlieko je najvhodnejšie?


Všeobecne je možné napeniť každé mlieko, nezávisle od obsahu tuku. Dokonca je možné napeniť bezlaktózové, sójové, ryžové a mandľové mlieko, pena z neho je však o niečo menej stabilná.

Z mlieka s nízkym obsahom tuku sa vytvorí stabilná pena, ktorá pôsobí trochu suchšie. Naproti tomu z plnotučného mlieka sa vytvorí veľmi krémová pena, ktorá sa konzistenciou hodí veľmi dobre na kávy typu latte. Okrem toho je pena z homogenizovaného mlieka obzvlášť stabilná.

Celkovo platí: Mlieko by sa nemalo ohrievať na viac ako 70 °C, sójové mlieko nie viac ako 45 °C.