Takto posilníte Váš imunitný systém s Tchibo

Takto posilníte Váš imunitný systém

Keď hrdlo začne svrbieť, nos tiecť a hlava dunieť, je väčšinou už príliš neskoro: Nepríjemné nachladnutie Vás má v hrsti. Predovšetkým keď sú dni chladnejšie a tmavšie, majú vírusy voľný priebeh. Napriek tomu sa im nemusíte oddať bez boja! Keď si osvojíte zopár jednoduchých tipov, môžete posilniť Váš imunitný systém a účinne predchádzať chorobe.

Wellness posilňuje obranyschopnosť organizmu

Keď telo, myseľ a duša potrebujú vypnúť, je čas na oddych, aby ste mohli opäť načerpať telu vlastné energie a natrvalo posilniť imunitný systém. Pritom pomôžu výrobky pre zdravie a wellness, ktoré Vám urobia dobre: Liečivé esencie do kúpeľa, príjemná froté bielizeň alebo aj hrejivé vankúše sa postarajú o oddych od bežných dní a upokojujúce momenty.

Keď je vonku skutočne chladno, sú horúce kúpele vo vani tou správnou voľbou. Zmysluplným vedľajším účinkom je, že s „vlhkým teplom“ sa naštartuje imunitný systém. A s pohodlným vankúšom do vane to bude ešte príjemnejšie. Bolesti a svalové kŕče nebudú mať u Vás šancu. Rovnako pozitívne pôsobia hrejivé šály s náplňou z repkových zrniečok, ktoré udržujú teplo. Šály sa najprv ohrejú v rúre a následne sa môžu ovinúť okolo tela. Okrem toho Vás zvnútra zahreje aj čerstvo zaliaty zázvorový, bazový alebo lipový čaj, zatiaľ čo Vám teplé kúpele nôh rozbehnú krvný obeh.
Wellness posilňuje obranyschopnosť organizmu
Beh v zime

Fit v chladom ročnom období

Šport je pre naše telo dobrý aj v chladnom ročnom období: Pretože pravidelný tréning nás nielen udrží fit, ale posilní aj obranyschopnosť. Beh je napríklad vhodným druhom športu. Behanie na čerstvom vzduchu prečistí hlavu a posilní telo. A žiaden stres: Už ľahký tréning je postačujúci na posilnenie obranyschopnosti tela. Pomáha aj pravidelná prechádzka. Chladné teploty aktivujú prekrvenie a uvoľnia hlavu a nos od následkov suchého vzduchu z kúrenia. Návštevy sauny, sprchovanie so striedaním teplej a studenej vody a horúce kúpele nôh dodatočne osviežia a posilnia imunitu.

Ďalšie tipy pre chladné ročné obdobie

Takto zostanete zdraví
Zdravá strava plná vitamínov

Zdravá strava plná vitamínov

Pestrá a vyvážená strava je skutočný posilňovač imunity. Ale čo to presne znamená? Obzvlášť dôležitá je strava bohatá na vitamíny, ktorá je založená na množstve ovocia a zeleniny. Dodáva minerálne látky a stopové prvky, ako aj vitamín C, ktorý posilňuje imunitu. Veľmi dobrým zdrojom vitamínu C sú napríklad brokolica, pomaranče alebo aj paprika. Okrem toho by ste mali veľa piť. Kvôli suchému vzduchu z kúrenia sa nosové a hltanové sliznice rýchlo vysúšajú. Hrejivé bylinkové a ovocné čaje Vám dodajú vlhkosť a predchádzajú ochoreniam z prechladnutia.
Oddych a spomalenie v bežnom živote

Oddych & spomalenie

Stres Vás neobmedzuje len duševne, ale aj telesne. Aby ste posilnili svoj imunitný systém, potrebujete toľko oddychu, ako je len možné. V bežnom živote sa úplne malé veci, ako bytové vône, postarajú o to, aby ste sa mohli zhlboka nadýchnuť a s novým pokojom mohli zdolávať každodenné výzvy. Aj dobrá kniha alebo pekné CD Vás dokáže na moment preniesť do iného sveta. Vydajte sa na nové dobrodružstvo. Pretože to neurobí dobre len Vám, ale aj Vašej telesnej obranyschopnosti.
Zdravý spánok: Takto sa to podarí

Zdravý spánok: Takto sa to podarí

Dostatočný spánok sa postará o to, aby bol Váš organizmus lepšie chránený proti pôvodcom chorôb. Pretože keď spíte, Vaše telo si odpočinie od náročného dňa. Každý má však úplne individuálnu potrebu spánku – v priemere je to asi sedem až deväť hodín. Ak Vám robí zaspávanie a prespanie celej noci problémy, pomôžu Vám rituály na zaspávanie. Pred tým, ako pôjdete do postele, vytvorte si uvoľnenú atmosféru, pri ktorej sa upokojíte, ako napríklad pri meditácii. Tak pomôžete svojmu telu uvoľniť sa a ľahšie zaspíte.

Oddych

Naša nová kolekcia Domáca starostlivosť o zdravie Vás zrelaxuje. Vychutnajte si príjemný pocit mäkkých hrejivých diek a načerpajte novú energiu s našimi šikovnými pomocníkmi na oddych a načerpanie energie.
 
 
 
 
Žiaľ už vypredané
  • Termofor
S mäkkým pleteným poťahom – je odnímateľný a možno ho prať
12,99
10,00
Žiaľ už vypredané
  • Pyžamo z plyšovej pleteniny
Mäkké a hrejivé
27,95
23,00
Čoskoro opäť v predaji
  • Gélový vankúš na oporu krčnej chrbtice irisette®
Podporuje anatomicky správnu polohu tela pri ležaní a prispieva k uvoľneniu šijového svalstva
59,95
Žiaľ už vypredané
  • Pléd
39,95

Na tchibo.sk

Wellness Zdravie

Viac k téme Wellness a Zdravie

Ku kategórii Wellness a zdravie
Spálňa

Viac pre zdravý spánok

Ku kategórii Spálňa