Nápady v štýle „urob si sám“ na pekné jarné dekorácie

Nádherné pastelové farby, jemné kvety a hravé nápady na dekorácie: S našimi návodmi, ako na to, a mnohými kreatívnymi tipmi si k sebe domov prinesiete kúsok jari.

Jarné dekorácie na stôl s kvetmi aj bez nich

Po dlhej, sivej a chladnej zime sa už nevieme dočkať, kedy si konečne vpustíme domov jar s jej sviežimi a veselými farbami. Dni budú dlhšie, slnko sa čoraz častejšie ukáže na oblohe a obdobie „túlenia sa do deky“ je preč. Dom je uprataný, tmavé svetre uložené hlboko v skrini a na trhu ste si kúpili prvé jarné kvety.

Teraz je presne ten čas, keď môžete pozvať priateľov a rodinu k Vám domov a osláviť spolu príchod jari! Prinášame Vám dva nápady na jarne prestreté stoly: kvetinovo-hravý stôl na posedenie pri káve s ručne robenými mini májovými stromčekmi a jednoduchú večeru s priateľmi v žiarivých farbách a vzoroch. Prajeme Vám veľa zábavy pri vyzdobovaní!

Nápad na vyzdobenie stola č. 1 – Rozkvitnutý stôl:
Stôl na posedenie pri káve s jarnými kvetmi

Nič nenechá vyniknúť stôl na posedenie pri káve viac ako čerstvé kvety. Ale na to nemusia byť vždy len vo váze! Počas klebetenia pri káve vydržia také iskerníky pokojne aj bez vody a pekne nariasené na najvyššom poschodí etažéra očaria hostí a poslúžia ako optický stredobod prestretého stola.

Kto by po zime plnej sivých farieb zatúžil po jemnosti a ženskosti, môže zavinúť nožičky etažéra do papierového krepu v pastelových farbách. Stuhy z krepového papiera sa rovnako jednoducho dajú pripevniť na operadlá stoličiek a pripomínajú jarnú ľahkosť májového stromu s jeho vo vzduchu plápolajúcimi pestrými stuhami. S trochou lásky k detailu sa dajú na stuhy pripevniť malé menovky alebo dobré želania. Podobizeň májového stromu ako symbolu jari a prichádzajúceho leta môžete použiť nielen na stoličkách, ale aj ako milý detail Vašej výzdoby na stole.
Blumendeko für den Tisch
Blumendeko für den Tisch
Blumendeko für den Tisch
Blumendeko für den Tisch
Blumendeko für den Tisch

/

Blumendeko für den Tisch
Blumendeko für den Tisch
Blumendeko für den Tisch
Blumendeko für den Tisch
Blumendeko für den Tisch

/

Napríklad môžete ručne robené mini májové stromčeky zastrčiť do koláčika, ktorý postavíte ku každému príboru, a tým sa postaráte o obdivné pohľady Vašich hostí. Tieto mini májové stromčeky si úplne jednoducho v niekoľkých krokoch vytvoríte sami, obrázkový návod nájdete nižšie. Náš tip na dekorácie pre ešte viac jarných pocitov na stole sú kvety, kvety, kvety. S kvetmi nešetrite, buďte kreatívni a umiestnite ich na stôl všade tam, kde je miesto. Kvety sa nikdy neopozerajú a pohľad na ne poteší dušu.

Nápad na vyzdobenie stola č. 2 – Vlastnoručne vyrobené mini májové stromčeky
Návod krok za krokom

Materiály:
- Malé vence z krušpánu, s priemerom cca 7,5 cm
- Papierové slamky
- Rôzne hodvábne stuhy so šírkou 3 mm
- Nožnice
- Kúsok kartónu so šírkou cca 7,5 cm
Materialien für den Mini Maibaum

Obmotajte hodvábne stuhy (najskôr z jednej farby) niekoľkokrát okolo kartónu a následne prestrihnite nožnicami slučky na jednej strane. Takto získate niekoľko asi 15-centimetrových kúskov hodvábnych stúh.

Tento postup opakujte aj s ďalšími farbami, kým nebudete mať z každej farby cca 4 kusy.
Anleitung Mini Maibaum Schritt 1

Položte kúsky hodvábnych stúh dvojmo pod veniec tak, aby vznikla jedna slučka.
Anleitung Mini Maibaum - Schritt 2

Potiahnite oba kusy otvorenej strany cez slučku a pevne zatiahnite.

Tento postup opakujte s ďalšími farbami a stuhami, ktoré obmotávajte striedavo okolo venca, kým nebude pekne ozdobený.
Anleitung Mini Maibaum - Schritt 3

Teraz urobte predprípravu na slamke pre zavesenie venčeka:
Na toto uviažte na dvojitý uzol ďalší kus hodvábnej stuhy vždy na protiľahlú stranu. Obe stuhy by mali byť cca 12 cm dlhé, aby sa dali pohodlne uviazať na venček.

Keď ste stuhy upevnili na všetkých štyroch stranách, mal by Vám vzniknúť venček na zavesenie.
Anleitung Mini Maibaum - Schritt 4

Pomocou nožníc vyryte do otvoru slamky krížik. Takto v ďalšom kroku ľahšie umiestnite závesné stuhy a tieto sa nebudú kĺzať.
Anleitung Mini Maibaum - Schritt 5

Položte venček na zavesenie na krížik v slamke a dbajte na to, aby venček z krušpánu visel rovno.
Anleitung Mini Maibaum - Schritt 6

Teraz upevnite zavesenie s malým kúskom hodvábnej stuhy a pevným dvojitým uzlom. A prvý májový stromček na Váš slávnostný stôl je hotový!
Anleitung Mini Maibaum - Schritt 7

Nápad na vyzdobenie stola č. 3 – Pozývame k stolu:
Čisté línie a žiarivé farby na večeru s priateľmi

V úplnom protiklade ku kvetinovo-hravo ozdobenému stolu v ľahkých pastelových tónoch a s čerstvými kvetmi je moderne a elegantne prestretý stôl na večeru s našimi priateľmi.

Čisté línie a vzory, kombinované so žiarivou výraznou farbou a elegantným striebrom pôsobia skôr „vecne“, ale rovnako s množstvom lásky k detailom.

Pri tomto pomerne novom spôsobe výzdoby je dôraz kladený na tzv. „chevron“ – alebo aj cik-cak vzor, ktorý sa na ručne robených prestieraniach používa v klasickej kombinácii čiernej a bielej.

Ak sa umiestni na jednoduchý biely obrus, pritiahne všetky pohľady na seba a upozorní na to, že „Tu sa dnes nikto nebude nudiť!“. Čierna a biela v kombinácii so žiarivou farbou, ako je napríklad fuksiová, vytvoria nádherný, pôsobivý farebný svet.
Tischdeko mit kräftigen Farben
Tischdeko mit kräftigen Farben
Tischdeko mit kräftigen Farben

/

Mimochodom, túto možnosť výzdoby stola si môžete jednoducho a lacno vytvoriť sami: Prestieranie si vystrihnete z obyčajného darčekového papiera. Kreatívne možnosti pre Vašu výzdobu sú teda skoro neobmedzené: takmer akýkoľvek darčekový papier, ktorého vzor sa Vám páči, sa môže dvoma-troma strihmi nožničkami zmeniť na prestieranie alebo behúň na stôl.

Teraz už stačí len Vami vybranú výraznú farbu, teda v tomto prípade fuksiovú, zopakovať na čo najviac doplnkoch. Napríklad môžete jednoduchú hodvábnu stuhu v tejto farbe položiť na prestieranie.

Bielu jedálenskú súpravu, položenú na prestieraní, môžete takisto skrášliť napríklad doma vytlačenými okrúhlymi menu kartičkami vo vybranej farbe, ktoré položíte jednoducho na tanier alebo do taniera na polievku. Na to Vám úplne postačí jednoduchý grafický program, ako napríklad PowerPoint a domáca tlačiareň.

Okrem toho môžete Vašej výzdobe stola vdýchnuť trochu elegancie s doplnkami z ušľachtilého striebra. Na to sa hodí príbor, svietniky a rôzne misky. Svietniky môžete takisto dozdobiť sviečkami vo Vami vybranej výraznej farbe.
Tischdeko mit kräftigen Farben
Tischdeko mit kräftigen Farben
Tischdeko mit kräftigen Farben
Tischdeko mit kräftigen Farben
Tischdeko mit kräftigen Farben
Tischdeko mit kräftigen Farben

/

Tischdeko mit kräftigen Farben
Tischdeko mit kräftigen Farben
Tischdeko mit kräftigen Farben

/

Vašu výzdobu stola môžete ešte doplniť o farebne zladené podložky pod poháre, krúžky na servítky alebo čo ešte v tejto farbe máte doma. Buďte kreatívni, niekedy sú to práve tie malé veci, ktoré sa inak používajú na iný účel, tým, čo vytvorí nádhernú dekoráciu stola.

Veľa zábavy pri vyzdobovaní!

Pekná dekorácia okien – jasné nápady pre Vaše okná

Okná sú darcami svetla našich domovov. Ponúkajú pohľad von a sú žiadaným zdrojom denného svetla. Ale takisto poskytujú skvelý priestor pre peknú dekoráciu.

Kvety na parapetnej doske sú klasika, ale dá sa vymyslieť oveľa viac. Ukážeme Vám dva úplne rozličné kreatívne nápady na dekorácie, s ktorými budú Vaše okná pútať pozornosť zvonku aj zvnútra a v každom ročnom období!

Tip na výzdobu okien č. 1:
Vznášajúce sa kvety – Visiaca dekorácia okien

Na zvýraznenie výšky miestnosti sú visiace dekorácie na oknách vždy dobrý nápad. Kto má tyč na záclony, ten má hneď aj vhodné miesto na zavesenie kvetinových lampášov z tkaniny, ktoré sú momentálne veľmi obľúbené u kreatívnych ľudí. Komu sa nechce tkať, siahne jednoducho po šálkach na espresso alebo kávu, ktoré za uško s pomocou stuhy zavesí a vloží do nich malé (umelé) kvety.

Takto sa to robí:

Zoberte si niekoľko šálok na espresso alebo kávu, cez uško pretiahnite stuhu v potrebnej dĺžke a urobte dvojitý uzol tak, aby Vám hneď vznikli dva rovnako dlhé konce. Tieto konce upevnite na tyč na záclonu a dozdobte mašľou. Potom pokračujte „sadením“. Keďže polievanie môže byť v tejto polohe dosť náročné, môžete siahnuť po umelých kvetoch. Ich výhodou je aj to, že sa väčšinou dajú ohýbať a teda môžu „rásť“ trochu viac hore.

Na takúto dekoráciu sa hodia hlavne okná, ktoré sa otvárajú „na vetračku“ alebo sa nedajú úplne otvoriť. Kto chce ozdobiť svoje okná alebo dvere na terasu, ktoré sa otvárajú, pre toho je určený náš ďalší tip.
Schwebende Blumen
Schwebende Blumen
Schwebende Blumen
Schwebende Blumen
Schwebende Blumen

/

Tip na výzdobu okien č. 2:
Kreatívne sklo – okenná dekorácia na skle

Je úplne jedno, či je vonku hmlisto a daždivo, alebo cez okenné sklá žiaria hrejivé slnečné lúče – pekné obrázky na skle vyvolajú vždy dobrú náladu a zostávajú krásne aj pri otvorení okien! Namiesto nožníc, papiera, lepidla a návodu na zostavenie potrebujete jedine fixky na dekoráciu skiel. Tieto kúpite v mnohých rôznych farbách. Sú určené na sklo a zrkadlo a vyčarujú zaujímavé motívy alebo pestré obrazy na sklách okien – a keď dostanete chuť na nový obrázok alebo budete chcieť mať voľný pohľad do Vašej záhrady alebo susedstva, rovnako rýchlo a jednoducho použitím mokrej utierky zmiznú. Kreativite sa medze nekladú!

Podľa ročného obdobia prichádzajú do úvahy tzv. sezónne motívy – zatiaľ čo v zime tancujú na skle snehové vločky alebo svieti ozdobený stromček, „rašia“ na jar a v lete na skle jemné rastlinky a kvety, na ktorých si nájdu miesto milé vtáčiky. Moderné nápisy pútajú pozornosť po celý rok!

Takto sa to robí:

Na pomaľovanie okenných skiel stačí napumpovať tekutú kriedu do špičky fixky a pomaľovať podľa svojho vkusu vnútornú stranu okien. Kto si nie je istý v maľovaní voľnou rukou, môže si vytlačiť motívy na papier a tieto nalepiť z vonkajšej strany tak, aby ich mohol zvnútra obkresliť.

Ten, kto si svoje okná takto pekne ozdobil, nevychutnáva si len pohľad zvnútra, ale môže svoju kreativitu obdivovať aj zvonku. Veľa zábavy pri tvorení!
Fensterdeko auf den Scheiben
Fensterdeko auf den Scheiben
Fensterdeko auf den Scheiben
Fensterdeko auf den Scheiben
Fensterdeko auf den Scheiben

/

Tchibo Svety pre tvorivých & kreatívnych

Písacie potreby & Tvorenie

Tu nájdete množstvo doplnkov, pomôcok, pracovných nástrojov a príslušenstva pre Vaše nápady v štýle „urob si sám“.

Ku kategórii Písacie potreby & Tvorenie

Ozdobovanie

Amatérski dekoratéri nájdu veľa doplnkov v našej kategórii Dekorácie.

Všetko pre Tvorenie & Dekorovanie

S týmito praktickými doplnkami a pomôckami pre Tvorenie & Dekorovanie môžete popustiť uzdu Vašej kreativite!
Záhradná solárna fontána
99,95
Solárna svetelná reťaz
19,99
Solárne guľové svietidlo »Granit«, Ø cca 20 cm
Solárne guľové svietidlo »Granit«, Ø cca 30 cm
49,99
69,95
Dekoračná mušľa s LED
9,99
Stolová LED lampa s akumulátorom, čierna
59,95
Bridlicové označovače záhonov
19,99
Umelá rastlina »Gräser und Pampas« v kvetníku
29,99
Zarážka do dverí
7,99
Námornícke nálepky na kachličky
7,99
€/ks 2,00
Solárny lampión
17,99
Solárne zapichovacie svietidlá, 2 ks
39,99
€/ks 20,00
Miniatúrne umelohmotné rastliny v kvetníkoch, 2 ks
11,99
€/ks 6,00
  • Samolepiace tabuľky, 2 ks
12,99
7,99
€/ks 4,00
Náhľad
Najnižšia cena za posledných 30 dní: 7,99 €
-38 %
Samolepiace tabuľky, 2 ks
12,99
7,99
€/ks 4,00
  • LED sviečky na vianočný stromček, 12 ks, strieborné
  • LED sviečky na vianočný stromček, 12 ks, krémové
39,99
33,00
€/ks 2,75
Náhľad
Najnižšia cena za posledných 30 dní: 33,00 €
-17 %
LED sviečky na vianočný stromček, 12 ks, krémové
LED sviečky na vianočný stromček, 12 ks, strieborné
39,99
€/ks 3,33
39,99
33,00
€/ks 2,75
niekoľko kusov
LED sviečka z pravého vosku so sušenými kvetmi
11,99
niekoľko kusov
Solárny lampáš
59,95
niekoľko kusov
  • Dekoračné svietidlo s LED
22,99
19,99
Náhľad
Najnižšia cena za posledných 30 dní: 14,99 €
-13 %
Dekoračné svietidlo s LED
22,99
19,99
  • Dlhé sviečky z pravého vosku s LED diódou, 2 ks
12,99
7,00
€/ks 3,50
Náhľad
Najnižšia cena za posledných 30 dní: 7,00 €
-46 %
Dlhé sviečky z pravého vosku s LED diódou, 2 ks
12,99
7,00
€/ks 3,50
LED svetelná reťaz s mušľami
14,99
  • Samolepiace zrkadlové nálepky, 8 ks
8,99
5,99
Náhľad
Najnižšia cena za posledných 30 dní: 5,99 €
-33 %
Samolepiace zrkadlové nálepky, 8 ks
8,99
5,99
niekoľko kusov
  • Atmosferické osvetlenie LED
19,99
14,00
Náhľad
Najnižšia cena za posledných 30 dní: 11,99 €
-29 %
Atmosferické osvetlenie LED
19,99
14,00
niekoľko kusov
Svetelná reťaz na zapichnutie do zeme
39,99
  • Zápisníky, 2 ks
9,99
4,99
€/ks 2,50
Náhľad
Najnižšia cena za posledných 30 dní: 4,99 €
-50 %
Zápisníky, 2 ks
9,99
4,99
€/ks 2,50
  • Vonkajšia svetelná reťaz s LED
59,95
39,99
Náhľad
Najnižšia cena za posledných 30 dní: 39,99 €
-33 %
Vonkajšia svetelná reťaz s LED
59,95
39,99
  • Sklenený domček s LED
29,99
19,99
Náhľad
Najnižšia cena za posledných 30 dní: 18,00 €
-33 %
Sklenený domček s LED
29,99
19,99
  • Dlhé sviečky z pravého vosku s LED, 2 ks, krémovobielo-zlaté
12,99
9,99
€/ks 5,00
Náhľad
Najnižšia cena za posledných 30 dní: 9,99 €
-23 %
Dlhé sviečky z pravého vosku s LED, 2 ks, krémovobielo-zlaté
12,99
9,99
€/ks 5,00
niekoľko kusov
  • LED sviečky na vianočný stromček, 12 ks, krémové
  • LED sviečky na vianočný stromček, 12 ks, strieborné
39,99
€/ks 3,33
Náhľad
Najnižšia cena za posledných 30 dní: 33,00 €
-17 %
LED sviečky na vianočný stromček, 12 ks, krémové
LED sviečky na vianočný stromček, 12 ks, strieborné
39,99
€/ks 3,33
39,99
33,00
€/ks 2,75
niekoľko kusov
  • Sviečky z pravého vosku s LED diódou, 2 ks
14,99
11,99
€/ks 6,00
Náhľad
Najnižšia cena za posledných 30 dní: 8,00 €
-20 %
Sviečky z pravého vosku s LED diódou, 2 ks
14,99
11,99
€/ks 6,00
  • Svetelný záves s LED diódami
19,99
16,00
Náhľad
Najnižšia cena za posledných 30 dní: 16,00 €
-19 %
Svetelný záves s LED diódami
19,99
16,00
  • Zapichovacie dekorácie do záhonu »Zelenina«
9,99
3,99
€/ks 0,80
Náhľad
Najnižšia cena za posledných 30 dní: 3,99 €
-60 %
Zapichovacie dekorácie do záhonu »Zelenina«
9,99
3,99
€/ks 0,80
1 ...