Takto sa perfektná káva z kávovaru s filtrom podarí

S týmto kávovarom je možné pripraviť rýchlo väčšie množstvá kávy a vďaka veľkej ponuke prekvapkávaných káv od Tchibo máte veľký výber aróm z najkrajších kútov sveta.

Dáme Vám tipy, na čo dbať pri príprave perfektnej prekvapkávanej kávy.
Krok č. 1: Kávovar s filtrom – príprava

Naplniť čerstvou vodou

Kvalita vody veľmi ovplyvňuje chuť kávy. Čím je mäkšia, tým silnejšie sa prejavia kyseliny kávy, zatiaľ čo tvrdá voda ovocné kyseliny kávy skôr neutralizuje.

Plná aróma 100 % Tchibo Arabica kávy sa najlepšie uvoľní v čerstvej vode so stredným stupňom tvrdosti.
Krok č. 2: Kávovar s filtrom – správny stupeň zomletia

Aká jemná má byť zomletá káva?

Kávové arómy sú uzavreté v každom jednom zrnku kávy. Až mletím zrniek sa tieto uvoľnia. Zrnitosť zomletia podstatne ovplyvňuje chuť. Keď je káva nesprávne zomletá, môže byť slabá a kyslá alebo, naopak, príliš silná a horká.

Na prípravu kávy v kávovari s filtrom by káva mala byť čo najviac čerstvá a stredne jemne zomletá.
Krok č. 3: Kávovar s filtrom – množstvo kávy

Koľko kávy do filtra?

Čím viac kávy na šálku do filtra dáte, tým silnejšie káva chutí. Normálne množstvo kávy je 7 gramov, čo je približne správne množstvo na 125 ml pre stredne silnú kávu. Kto má rád silnejšiu kávu, použije až 8 gramov na šálku.

Vedeli ste?
1 necelá lyžica kávy zodpovedá 7 – 9 gramom
1 necelá čajová lyžička kávy zodpovedá 3 – 4 gramom
Krok č. 4: Kávovar s filtrom – príprava

Dobre prefiltrovaná pre najlepšiu arómu

Navlhčite trochu kávový filter pred tým, než ho vložíte do kávovaru. Nakoniec dajte do filtra želané množstvo kávy a zapnite kávovar.

Vedeli ste?
Čerstvú kávu spoznáte tak, že sa na jej povrchu pri naliatí vody spraví kôrka. Príčinou toho je CO2, ktorý je prítomný pri väčších množstvách a v spojení s vodou tvorí bublinky.

Prekvapkávaná káva

 
 
 
 
 
 
Žiaľ už vypredané
Lahodne voňavá káva
Intenzita:66
od3,49
€/kg 13,96
Žiaľ už vypredané