Používame súbory cookie, aby sme mohli naše webové stránky lepšie prispôsobiť Vašim potrebám. Používaním našich webových stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na Vašom počítači, tablete alebo smartfóne. Viac informácií tu.
Schließen

Takto sa perfektná káva z kávovaru na espresso podarí

Klasika v príprave kávy: Typický kávovar na espresso je kultová záležitosť a nesmie chýbať v žiadnej talianskej domácnosti.

V kávovari na espresso je vriaca voda tlačená zospodu cez espresso sitko - espresso sa zbiera v hornej nádržke. Kedže je tlak menší ako pri kávovare s držiakom filtra na kávu, netvorí sa skoro žiadna pena.
Krok č. 1: Kávovar na espresso - príprava

Kávovar na espresso naplníme horúcou vodou

Predtým než postavíte kávovar na sporák, naplňte spodnú časť vodou až po spodný okraj pretlakového ventilu.

Tip: Aby ste kávovar na espresso predhriali, naplňte ho horúcou resp. teplou vodou a tým zabránite aj prehriatiu celej kanvice na sporáku - pretože tým by káva rýchlo zhorkla a mala by kovovú pachuť.
Krok č. 2: Kávovar na espresso - správny stupeň zomletia

Stredný stupeň zomletia kávy je perfektný

Káva na prípravu v kávovari na espresso sa melie trochu hrubšie ako pre pákový kávovar. Optimálny stupeň zomletia je medzi veľmi jemným práškom na espresso z pákového kávovaru a hrubým prachom na french press.
Krok č. 3: Kávovar na espresso - množstvo kávy

Koľko kávy je treba do kávovaru na espresso?

Určenie správneho množstva kávy je pri kávovare na espresso veľmi jednoduché: Naplňte toľko zomletej kávy do kovového filtra kým je úplne plný.

Kávu vo filtri zľahka zatlačte prstami, pričom tlačte len jemne a nepoužívate tamper.
Krok č. 4: Kávovar na espresso - príprava

Všetko dobré prichádza zdola

Zaskrutkujte spodnú a vrchnú časť kávovaru a postavte ho na sporák. Sporák by mal byť nastavený na stredný ohrev, pretože prílišné teplo spáli kávu a má za následok horkú pachuť.

Pokiaľ sa voda varí, prechádza cez zomletú kávu - hotové espresso sa zbiera v hornej časti kanvice. Vezmite kanvicu zo sporáka pokiaľ ešte káva "chrčí".

Vedeli ste?
Neprepásnite správny moment, kedy je potrebné kanvicu vziať zo sporáka, pretože kávové arómy sa uvoľňujú hneď ako stúpa voda. Na konci procesu prípravy nasleduje horčina, ktorá pokazí pôžitok z kávy.

Espresso a Caffè Crema

    
Tchibo Espresso Barista – zrnková káva
Vyvážená a silná chuť, ako od profesionálneho baristu
Intenzita:56
10,49 € Quickshop €/kg:  20,98
Barista Espresso – 1 kg zrnkovej kávy
Žiaľ už vypredané
Barista Espresso – 1 kg zrnkovej kávy
So špeciálnym uzáverom na zachovanie čerstvej arómy
Intenzita:56
19,99 € €/kg:  19,99
Espresso Sicilia Style - zrnková káva
Intenzívne talianske espreso v osvedčenej kvalite značky Tchibo
Intenzita:66
9,69 € Quickshop €/kg:  19,38
Espresso Milano Style - zrnková káva
Elegantné talianske espreso v osvedčenej kvalite značky Tchibo
Intenzita:46
9,69 € Quickshop €/kg:  19,38
  
Caffè Crema plná chuť – zrnková káva
Aromatický pôžitok plnej chuti s decentnými tónmi čokolády
Intenzita:46
9,69 € Quickshop €/kg:  19,38
Barista Caffè Crema – 1 kg zrnkovej kávy
Žiaľ už vypredané
Barista Caffè Crema – 1 kg zrnkovej kávy
So špeciálnym uzáverom na zachovanie čerstvej arómy
Intenzita:36
19,99 € €/kg:  19,99