
Oslavujeme Medzinárodný deň kávy!
01.10. sa už tradične oslavuje Medzinárodný deň kávy. A keďže Tchibo je už viac ako 60 rokov spojené s kávou z rôznych kútov sveta, chceme tento špeciálny deň osláviť spolu s našimi zákazníkmi! Ponorte sa do sveta kávy Tchibo a objavte skvelé ponuky, lahodné recepty a zaujímavé informácie o káve.
Vyskúšajte našu kávu za zvýhodnenú cenu
Akcia 2+1 sa vzťahuje na všetku praženú kávu od 02. do 15. 10. 2017. Zľava sa načíta automaticky v nákupnom košíku a nie je kombinovateľná s inými akciovými ponukami.
Aromatický pôžitok plnej chuti s decentnými tónmi čokolády
Intenzita:46
9,69€
€/kg 19,38

Intenzívne talianske espreso v osvedčenej kvalite značky Tchibo
Intenzita:66
11,99€
€/kg 23,98
Elegantné talianske espreso v osvedčenej kvalite značky Tchibo
Intenzita:46
11,99€
€/kg 23,98

Káva s bohatou chuťou a plnou arómou
Intenzita:46
10,49€
€/kg 20,98
Káva s bohatou chuťou a plnou arómou.
Intenzita:46
6,99€
€/kg 27,96

Užitočné doplnky na prípravu kávy
Žiaľ už vypredané
Žiaľ už vypredané
Žiaľ už vypredané

Čoskoro opäť v predaji
3-dielna: kanvička na mlieko, cukornička a podnos
19,99€
11,99€
Žiaľ už vypredané
Žiaľ už vypredané
„Pour-over“: jednoduché ručné nalievanie na prípravu čerstvej a aromatickej kávy
14,99€
9,99€
Žiaľ už vypredané
Na praktické skladovanie až 56 kusov Cafissimo kapsúl
69,99€
Inšpirujte sa lahodnými kávovými receptami

Espresso biskvit

Prísady:
- 4 ČL silnej čerstvo zomletej kávy Barista Espresso – 1 kg zrnkovej kávy
- 1/2 ČL mletej škorice
- 1/2 ČL prášku do pečiva
- 1 šálka hnedého cukru
- 2 šálky múky
- postrúhaná kôra z 1 pomaranča
- 3 vajcia
- 3/4 šálky mandlí
1. Polovicu zomletej kávy zmiešajte so škoricou. Pridajte prášok do pečiva, cukor a múku.
2. Potom pridajte strúhanú pomarančovú kôru, vajcia a druhú polovicu mletej kávy. Primiešajte mandle a vypracujte cesto.
3. Cesto rozprestrite na pomúčenú plochu a pozdĺžne vytvarujte. Pečte 35 minút. 170 STUPŇOV
4. Mimoriadne dobre sa hodí ku cappuccinu. Vychutnajte si to!
2. Potom pridajte strúhanú pomarančovú kôru, vajcia a druhú polovicu mletej kávy. Primiešajte mandle a vypracujte cesto.
3. Cesto rozprestrite na pomúčenú plochu a pozdĺžne vytvarujte. Pečte 35 minút. 170 STUPŇOV
4. Mimoriadne dobre sa hodí ku cappuccinu. Vychutnajte si to!
Kávové makrónky

Prísady:
- 2 PL mletej kávy TCHIBO FOR BLACK’N WHITE – Mletá káva
- 110 g mandlí
- 2 vaječné bielky
- 3 ČL práškového cukru
- 80 g práškového cukru
- 200 g tvarohu
- kakao
- trochu mlieka
1. Mandle najemno zomeľte na mandľovú múku.
Bielky dajte do misy, pridajte práškový cukor a všetko spolu vymiešajte, aby vznikla pevná masa.
2. Primiešajte mandľovú múku, práškový cukor a mletú kávu. Masou naplňte cukrárenské vrecko. Pomocou pohára nakreslite na papier na pečenie krúžky.
3. Teraz nastriekajte na krúžky cesto a zhora ho zľahka pritlačte. Pečte 15 minút.
4. Na plnku vymiešajte tvaroh s kakaom, pridajte trochu mlieka a znova pomiešajte. Plnkou natrite polovicu upečených koliesok a zvyšné kolieska zvrchu prilepte. Dobrú chuť!
2. Primiešajte mandľovú múku, práškový cukor a mletú kávu. Masou naplňte cukrárenské vrecko. Pomocou pohára nakreslite na papier na pečenie krúžky.
3. Teraz nastriekajte na krúžky cesto a zhora ho zľahka pritlačte. Pečte 15 minút.
4. Na plnku vymiešajte tvaroh s kakaom, pridajte trochu mlieka a znova pomiešajte. Plnkou natrite polovicu upečených koliesok a zvyšné kolieska zvrchu prilepte. Dobrú chuť!
Kávový tonik

Prísady:
- čerstvo zomletá káva Tchibo Exclusive - mletá káva
- ľadové kocky alebo drvený ľad
- 5 ml džinu
- tonik
1. Naplňte pohár ľadovými kockami alebo drveným ľadom.
Pridajte pohárik svojho obľúbeného džinu.
2. Pripravte čerstvú kávu pomocou ručného filtra. Aby ste dosiahli plnú arómu, zalejte zomletú kávu vriacou vodou.
3. Kávu nechajte prekvapkať do pohára. Pridajte ešte ľad a doplňte pohár tonikom. Party time!
2. Pripravte čerstvú kávu pomocou ručného filtra. Aby ste dosiahli plnú arómu, zalejte zomletú kávu vriacou vodou.
3. Kávu nechajte prekvapkať do pohára. Pridajte ešte ľad a doplňte pohár tonikom. Party time!
Kávová zmrzlina

Prísady:
- 2 ČL kvalitnej instantnej kávy Tchibo FOR BLACK’N WHITE
- 3 vajcia
- 120 g hnedého cukru
- dreň tobolky vanilky
- 500 g mascarpone
- akékoľvek ovocie
1. Začnite tým, že si pripravíte perfektnú kávu. Na to treba dve čajové lyžičky instantnej kávy zaliať takmer vriacou vodou, najlepšie s teplotou medzi 90 °C a 95 °C.
2. Vajíčka vyšľahajte, pridajte hnedý cukor a miešajte, kým sa masa nespojí. Potom primiešajte dreň z tobolky vanilky a mascarpone.
3. Pridajte kávu a opäť premiešajte. Masu dajte do formy na pečenie a nechajte 6 – 8 hodín mraziť.
4. Ozdobte zmrzlinu obľúbeným ovocím. A nechajte sa osviežiť!
2. Vajíčka vyšľahajte, pridajte hnedý cukor a miešajte, kým sa masa nespojí. Potom primiešajte dreň z tobolky vanilky a mascarpone.
3. Pridajte kávu a opäť premiešajte. Masu dajte do formy na pečenie a nechajte 6 – 8 hodín mraziť.
4. Ozdobte zmrzlinu obľúbeným ovocím. A nechajte sa osviežiť!

Č. 1: Kedy účinkuje kofeín?
Kofeín z jednej šálky účinkuje 45 minút. Jedna šálka zrnkovej kávy (150 ml) obsahuje cca 80 mg kofeínu – rovnaké množstvo ako jedna plechovka energetického nápoja.
Č. 2: Čím chladnejšie, tým lepšie
Čím chladnejšia je klíma, tým je káva obľúbenejšia: Fíni pijú najviac kávy, v roku 2014 to bolo až 11,4 kg, nasledujú Švédi, Nóri a Rakúšania. Nemecko má 6. priečku so 6,3 kg. Najmenej kávy sa konzumuje v Indii: v roku 2014 to bolo 100 g na hlavu. Tam je národným nápojom čaj.
Č. 3: Drahocenné plody
Na získanie jedného kilogramu kávy treba 5 kilogramov kávových plodov. Kávovníky zvyčajne dávajú jednu úrodu ročne. Priemerný výnos kávovníka je len okolo 450 g plodov. Jeden kávovník ročne dáva asi 90 g kávy.
Č. 4: Tajná zbraň proti „opici“
Espresso s trochou citrónovej šťavy má zázračne účinkovať proti nepríjemným bolestiam hlavy po „opici“. Vyskúšajte!
Č. 5: Brazília – majster sveta
Brazília je s 32 % zďaleka najväčším producentom kávy na svete. Nasledujú Vietnam a Kolumbia na 2. a 3. mieste s 19,4 a 8,8 %.
Č. 6: Dlhožijúce rastliny
Kávovníky rastú priemerne 50 rokov, niektoré dokonca aj 100.