Móda vo väčších veľkostiach, celkom taká, akú obľubujete

Kašírovanie a skrývanie je minulosťou! Dnes môžete aj vo veľkosti, ktorá je vzdialená od veľkosti 36, realizovať svoj osobný štýl a v zrkadle na sebe obdivovať aktuálne trendy. S aktuálnymi strihmi, látkami a vzormi je pre Vás svet módy otvorený: Zaodejte sa celkom podľa nálady do vzdušných vlajúcich šiat, prísneho business looku, do nenúteného vzhľadu 90. rokov atď.

Tipy a triky pre väčšie veľkosti

Chceli by ste nosiť oblečenie vo väčších veľkostiach podľa najnovšej módy, ale naozaj neviete ako? Pomocou niekoľkých fígľov dokážete skombinovať nielen základné oblečenie, ale aj trendy kúsky do outfitov, v ktorých sa budete cítiť dobre. V zásade pritom platí to isté, čo pri každej veľkosti: Voľte strih, farby a vzor tak, aby ste zdôraznili tie časti Vášho tela, ktoré máte na sebe najradšej.

Drobný vzor pre veľký vstup na scénu

Na najväčších mólach sa aktuálna móda zameriava na rozličné vzory – bez ohľadu na veľkosť oblečenia. Je celkom jedno, či ide o kvety, pásiky, kocky alebo grafické vzory: V nich ste nielen podľa najnovšej módy, ale ste so svojou postavou stredobodom pozornosti. Drobné vzory pritom často pôsobia romantickým vintage šarmom. Splývavé šaty s malými roztrúsenými kvetmi alebo bodkami sú mimoriadne dievčenské a vždy pôsobivé. Navyše skryjú všetky menšie obliny. Naproti tomu väčšie kvety a širšie pruhy upútajú a možno ich požiť na pritiahnutie pozornosti. Ak je podkladová farba tmavá, platí to tiež.

Zdôraznenie namiesto kašírovania:
Vhodné modifikácie pre každý typ postavy

Čo by ste zakaždým mohli na sebe zdôrazniť: Vyberte si oblečenie bezpodmienečne vo svojej konfekčnej veľkosti. Pretože rovnako ako primalé, tak aj priveľké veľkosti pôsobia nevhodne. Aby ste sa vo svojom outfite cítili po celý deň príjemne a pôsobili atraktívne, zamerajte sa celkom vedome na jeho správnu formu. Napríklad nasmerujte pozornosť na Vaše skvelé nohy priliehavými nohavicami a voľnou blúzkou. Zavinovacie šaty v línii do A s výstrihom tvaru V dokážu postavu pretvoriť, vytvoria pôsobivým rámec pre Váš dekolt a zdôraznia ženskosť. Ak máte útlu hornú časť tela a ženské boky, pestré alebo dokonca naberané vrchné diely sa postarajú o proporcionalitu. K tomu sa napríklad hodí splývavá sukňa v midi dĺžke alebo nohavice v pohodlnom strihu v tmavších farebných tónoch.

Shapewear: Tvarovacia spodná bielizeň pre vysnívanú siluetu

Kto rád nosí jemné alebo ľahké priesvitné látky, ako napríklad hodváb, pozná tento problém: Rýchlo sa ukáže každá drobná nerovnosť pod šatami. Pri tvarovacej spodnej bielizni už na to nemusíte myslieť, môžete sa bez starostí pohybovať vo svojich jemných šatách a blúzkach. Moderná tvarovacia bielizeň vo veľkých veľkostiach Vás nestiesňuje a je dostupná aj v priedušnej kvalite – veľmi príjemne sa nosí. Vo forme cyklistických nohavíc je tvarovacia bielizeň vhodná aj pri vyšších teplotách. Pretože nielen obopína zadoček, brucho a stehná, ale pod letnými šatami sa tiež postará aj o príjemný pocit pri pohybe. Pod blúzkou pomáha tvarujúca bielizeň definovať driek. Vyššie nohavičky alebo body zasa formujú bruško. Ak chcete vytvarovať celú svoju siluetu, môžete siahnuť po tvarovacích šatách.

Aký typ postavy máte?

Žiadny strach, nezačneme jablkami a hruškami. Aby sme stanovili typ Vašej postavy, siahneme celkom jednoducho po abecede, pretože 5 písmen – A, H, O, V a X – celkom dobre zodpovedá rozličným typom postavy. Nájdite s Tchibo perfektný look pre Vašu siluetu!
Typ A

Typ A

Hore úzky, dolu široký
Pri postave typu A ide o ženskú postavu s úzkou hornou častou tela, malým objemom hrudníka, štíhlymi ramenami, úzkym driekom a širokými bokmi s okrúhlym zadočkom.
Ideálne bude, ak pomocou Vášho outfitu zdôrazníte hornú časť tela svetlými farbami, vzormi, pekným strihom alebo našitými náprsnými vreckami. Spodnú časť tela urobíte menej výraznou, ak siahnete po splývavých, voľných látkach v tmavých farbách. Ako už zo samotného označenia vyplýva, mimoriadne vhodné sú pre Vašu siluetu horné diely v tvare A, aby ste mohli svoje prednosti primerane zdôrazniť.
Typ H

Typ H

Rovnomerná postava; ramená a boky rovnako široké
Máte rovnomernú siluetu s primeraným pásom a silnejšími stehnami? A sú Vaše boky a ramená približne rovnako široké? Potom máte typ postavy H.
Zdôraznite teda svoju lineárnosť. Nemusíte vyrovnávať rozdielne proporcie medzi hornou a spodnou časťou postavy a môžete staviť na klasické minimalistické strihy. Zamerajte sa na jasné línie, štruktúrované látky a čistý módny dizajn. Alebo to skúste s prirodzene športovým módnym vzhľadom.
Typ O

Typ O

V strede širší, veľký objem hrudníka
Ako typ O máte výrazný objem hrudníka, širší pás a boky a disponujete štíhlymi nohami a členkami. Tento typ postavy máva prekrásny dekolt, preto by ste ho mohli aj ukázať. Upútajte teda svojimi prednosťami a zdôraznite Váš výstrih a nohy. Stavte na svetlé farby alebo vzory na spodných dieloch oblečenia, hore noste zasa tmavé tóny, jednofarebné a otvorené bundy. Dôležité je, aby ste sa v oblasti brucha nesťahovali, ale naopak, túto časť tela zamaskovali voľnejšími odevmi.
Typ V

Typ V

Hore široký, dolu štíhly
S typom postavy v tvare V máte širšiu hornú časť tela a veľký objem hrudníka, naproti tomu však úzke boky, malý zadoček a štíhle nohy. Preto by ste sa pri tomto type postavy mali pokúsiť opticky docieliť rovnováhu medzi hornou a dolnou častou tela. To sa vám najlepšie podarí tým, že svoje štíhle nohy zdôrazníte obtiahnutými nohavicami alebo pomocou širokých nohavíc a sukní dosiahnete proporčnosť. Jednoducho to vyskúšajte.
Typ X

Typ X

Hore široký, dolu široký, v páse štíhly
Typ X zodpovedá klasickým presýpacím hodinám, tzn., že máte štíhly pás, kým plecia a boky sú rovnako široké. Často má tento typ postavy tiež veľký objem hrudníka a široké boky, preto by ste si mali zvoliť skôr jednoduchý a elegantný outfit. Zdôraznite teda svoje prednosti pomocou delených vrchných dielov, zavinovacích šiat a nápadných opaskov.

Takto si naštylizujete svoj typ postavy!

Nová kolekcia Tchibo ponúka pre každý typ postavy ten správny outfit:
  • Typ A
  • Typ H
  • Typ O
  • Typ V
  • Typ X
  • Typ H
  • Typ V
  • Typ X
  • Typ A
  • Typ H
  • Typ A
  • Typ H
  • Typ O
  • Typ X
  • Typ V
  • Typ X

Základné oblečenie na každý deň

 
 
 
 
Žiaľ už vypredané
  • Blúzkové tričko
14,99
8,00
Žiaľ už vypredané
  • Pohodlné džínsy
24,95
13,00
Žiaľ už vypredané
Žiaľ už vypredané
 
 
 
 
 
 
 
 
Žiaľ už vypredané
Žiaľ už vypredané
Žiaľ už vypredané
  • Sedemosminové nohavice s potlačou
Z príjemne mäkkej zmesi bavlny a elastanu
24,95
13,00
Viac módnych trendov pre dámy

Viac módnych trendov pre dámy

Ku kategórii Dámska móda
Objavte viac dennej bielizne pre ženu

Objavte viac dennej bielizne pre ženu

Ku kategórii Spodná bielizeň, plavky