Schließen

Najlepšie recepty s edíciou Cafissimo Flavoured Edition

Edícia Cafissimo Flavoured Edition skvele chutí nielen bez ďalších prísad, ale aj s mliekom, ako cappuccino alebo latte macchiato. Čo by ste povedali napríklad na chutné karamelové macchiato počas poobedného posedenia pri káve? Alebo na vanilkové latte s bielou čokoládou ako sladký dezert? Zozbierali sme pre Vás naše obľúbené recepty.
Barraquito
Barraquito

Prísady

  • 1 kapsula Espresso Buttertoffee
  • 30 ml sladeného kondenzovaného mlieka; minimálny obsah tuku 10 %
  • 1 porcia vaječného likéru (cca 30 ml)
  • 100 – 150 ml mliečnej peny
Príprava:
1. Nalejte sladené kondenzované mlieko do vysokého úzkeho pohára.
2. Potom opatrne nalejte do pohára likér. Čím pomalšie budete likér nalievať, tým väčšia je šanca, že sa vrstvy nezmiešajú.
3. Vložte 1 kapsulu Espresso Buttertoffee do kávovaru Cafissimo, stlačte tlačidlo na prípravu espressa a sparte kávu do samostatnej šálky na espresso.
4. Hotové espresso nalejte hore na likérovú vrstvu v pohári.
* Dodatočný tip: Ak chcete dosiahnuť vrstvený vzhľad, nalievajte espresso opatrne po lyžičkách po vnútornej stene pohára. 5. Napeňte mlieko pomocou napeňovača mlieka. Hotovú mliečnu penu naneste na barraquito – až po okraj pohára.

Tip: Originálna kávová špecialita má v poháre vrstvený vzhľad, ktorý vyzerá nesmierne pôsobivo. Napriek tomu, že vrstvenie jednotlivých prísad nemá vplyv na výslednú chuť, je veľmi dôležité, pretože barraquito sa „vychutnáva aj očami“.
Gentleman‘s Dream
Gentleman‘s Dream

Prísady

  • 1 kapsula Espresso Toasted Nut
  • 10 ml kávového likéru
  • 1 polievková lyžica šľahanej smotany
  • 20 ml whisky
Príprava:
1. Vložte 1 kapsulu Espresso Toasted Nut do kávovaru Cafissimo a stlačte tlačidlo na prípravu espressa.
2. Nalejte whisky, kávový likér a espresso do pohára a všetko premiešajte.
3. Nalejte drink do pohára na espresso.
4. Vyšľahajte smotanu a pomocou polievkovej lyžice ju naneste na espresso.
Butter Toffee Frappucino
Butter Toffee Frappucino

Prísady

  • (približne) 20 kociek ľadu
  • 2 kapsuly Espresso Buttertoffee
  • 150 ml studeného mlieka
  • 2 polievkové lyžice karamelového sirupu (pre ešte sladšiu verziu)
  • 1 polievková lyžica mletého kokosu (nesladeného)
  • 2 – 3 polievkové lyžice šľahanej smotany
  • Na ozdobenie: Karamelky alebo karamelový sirup
Príprava:
1. Vložte kapsulu Espresso Buttertoffee do kávovaru Cafissimo a stlačte tlačidlo na prípravu espressa. Tento postup zopakujte ešte raz.
2. Vyšľahajte smotanu, aby bola pevná, a potom ju dajte vychladiť do chladničky.
3. Teraz dajte všetky suroviny okrem šľahačky do mixéra a všetko dobre vyšľahajte.
4. Hotové frappucino nalejte do požadovaného pohára a navrch dajte šľahanú smotanu.

Ozdobenie:
Šľahanú smotanu môžete ozdobiť rozpustenými karamelkami alebo karamelovým sirupom.
Kávová zmrzlina
Kávová zmrzlina

Prísady

  • 3 – 4 kapsuly Espresso Buttertoffee (alebo Toasted Nut)
  • 3 vajcia
  • 150 g cukru
  • 300 g šľahanej smotany
  • Pre chrumkavý efekt: kúsky karamelu
  • Na ozdobenie: Opražené kávové zrná
Príprava:
1. Vložte kapsulu Espresso Buttertoffee do kapsulového kávovaru Cafissimo a stlačte tlačidlo na prípravu espressa. Tento postup zopakujte 3-4 krát.
2. Vyšľahajte smotanu, aby bola pevná, a potom ju dajte vychladiť do chladničky.
3. Oddeľte žĺtky od bielkov. Vaječné žĺtky šľahajte so 100 g cukru pomocou elektrického mixéra, kým nevznikne pevná pena (cca 3 minúty). Do vaječnej peny postupne vmiešajte vyšľahanú smotanu.
4. Teraz vyšľahajte vaječné bielky so zvyšnými 50 g cukru, aby vznikol pevný sneh. Hotový sneh opatrne vmiešajte do pripravenej zmesi – postupujte pomaly zdola nahor.
5. Len čo je zmes krásne hladká, pridávajte lyžičku po lyžičke espresso a nechajte ich pomaly prenikať dovnútra.
6. (Ak máte radi zmrzlinu s chrumkami, môžete v tejto chvíli pridať kúsky karamelu). Zmrzlinu dajte do pohára a prekryte ju fóliou.
7. Hotovú kávovú zmrzlinu dajte na niekoľko hodín do mrazničky (najlepšie cez noc).
Coffee Nicecream
Coffee Nicecream

Prísady

  • 1 kapsula Espresso Toasted Nut
  • 2 – 3 zrelé mrazené banány (v závislosti od veľkosti)
  • 1 polievková lyžica lieskovoorieškového masla (alternatívne 2 polievkové lyžice mletých lieskových orieškov)
  • 1 polievková lyžica čokoládovej zmrzliny
  • mlieko (cca 100 ml)
  • 2 polievkové lyžice medu (alternatívne možno použiť cukor)
  • Na ozdobenie: rozpustená tmavá čokoláda; posekané pražené lieskové oriešky; karamelový popcorn
Príprava:
1. Vložte 1 kapsulu Espresso Toasted Nut do kávovaru Cafissimo a stlačte tlačidlo na prípravu espressa.
2. Nalejte espresso a všetky ostatné prísady do šľahača.
3. Šľahajte všetky suroviny, kým nebudú mať krémovú konzistenciu, a následne nalejte do pohára.

Na ozdobenie:
Rozpustenú tmavú čokoládu nalejte na vyšľahanú kávu, pridajte popcorn a nasekané lieskové oriešky. Oriešky budú dobre držať vďaka krémovej konzistencii kávovej špeciality nice cream.
Tip: Obzvlášť lákavý vzhľad dosiahnete, keď rozpustenú čokoládu nalejete najprv do pohára a potom ju postupne rozlejete po stenách pohára.
Vanilkové latte s bielou čokoládou
Vanilkové latte s bielou čokoládou

Prísady

  • 150 ml horúceho napeneného mlieka
  • 2 kapsuly Cafissimo Espresso Vanilla
  • 25 g bielej čokolády
  • 3 sušienky Amarettini
Príprava:
1. Mlieko napeňte a nalejte do vysokého pohára.
2. Pod kávovar umiestnite samostatnú kanvičku, vložte kapsulu Cafissimo Espresso Vanilla a stlačte tlačidlo espresso. Rovnaký postup zopakujte aj s druhou kapsulou.
3. Bielu čokoládu nasekajte. 1 čajovú lyžičku nasekaných kúskov čokolády si nechajte na záver ako dekoráciu. Zvyšok čokolády pridajte k espressám a dobre premiešajte.
4. Espressá nechajte pomaly zo strany stekať do napeneného mlieka.
5. Sušienky Amarettini nadrobte na hrubšie kúsky a spolu so zvyškom bielej čokolády ich použite ako dekoráciu a posypte nimi mliečnu penu.
Marshmallow cappuccino
Marshmallow cappuccino

Prísady

  • 3 čajové lyžičky malých bielych cukríkov Marshmallows
  • 100 ml horúceho napeneného mlieka
  • 1 kapsula Cafissimo Espresso Caramel
  • karamelová omáčka (nemusí byť)
Príprava:
1. 2 čajové lyžičky cukríkov Marshmallows dajte do šálky a umiestnite pod kávovar.
2. Do kávovaru vložte kapsulu Cafissimo Espresso Caramel a stlačte tlačidlo espresso. Potom premiešajte, aby sa cukríky Marshmallows rozpustili v espresse.
3. Napeňte mlieko a pridajte ho k zvyšným prísadám v šálke.
4. Ozdobte 1 čajovou lyžičkou cukríkov Marshmallows, prípadne aj karamelovou omáčkou.
Spekulatius latte
Spekulatius latte

Prísady

  • 200 ml horúceho napeneného mlieka
  • 1 kapsula Cafissimo Espresso Vanilla
  • 2 čajové lyžičky krému so sušienkami Spekulatius
  • sušienky Spekulatius
  • štipka škorice
Príprava:
1. Mlieko napeňte a nalejte do vysokého pohára.
2. Pod kávovar umiestnite samostatnú kanvičku, vložte kapsulu Cafissimo Espresso Vanilla a stlačte tlačidlo espresso.
3. Do espressa dajte 2 čajové lyžičky krému so sušienkami Spekulatius a dobre premiešajte, kým sa krém úplne nerozpustí.
4. Espresso nechajte pomaly zo strany stekať do napeneného mlieka.
5. Sušienky Spekulatius nadrobte a spolu so škoricou ich použite ako dekoráciu a posypte nimi mliečnu penu.
Karamelové macchiato
Karamelové macchiato

Prísady

  • 200 ml horúceho napeneného mlieka
  • 1 kapsula Cafissimo Espresso Caramel
Príprava:
1. Napenené mlieko nalejte do vysokého pohára.
2. Pohár umiestnite pod kávovar. Do kávovaru vložte kapsulu Cafissimo Espresso Caramel, stlačte tlačidlo espresso a espresso nechajte stiecť do napeneného mlieka. Tak vzniknú želané tri vrstvy latte macchiato.
Vanilkové cappuccino
Vanilkové cappuccino

Prísady

  • 1 kapsula Cafissimo Espresso Vanilla
  • 100 – 150 ml horúceho napeneného mlieka podľa veľkosti šálky
Príprava:
1. Šálku umiestnite pod kávovar.
2. Do kávovaru vložte kapsulu Cafissimo Espresso Vanilla a stlačte tlačidlo espresso.
3. Na záver pridajte napenené mlieko.