Najlepšie recepty s edíciou Cafissimo Flavoured Edition
Edícia Cafissimo Flavoured Edition skvele chutí nielen bez ďalších prísad, ale aj s mliekom, ako cappuccino alebo latte macchiato. Čo by ste povedali napríklad na chutné karamelové macchiato počas poobedného posedenia pri káve? Alebo na vanilkové latte s bielou čokoládou ako sladký dezert? Zozbierali sme pre Vás naše obľúbené recepty.
Honey Coconut Café au Lait
Prísady
- 1 kapsula Espresso Yogurt Honey
- 50 ml plnotučného mlieka alebo mlieka podľa Vášho výberu
- 50 ml kokosového mlieka
- Na ozdobenie: 1,5 čajovej lyžičky medu a opražených kokosových lupienkov
Príprava:
1. Dajte plnotučné mlieko spolu s kokosovým mliekom do napeňovača mlieka Tchibo a napeňte ich.
2. Do kávovaru na kapsuly Cafissimo vložte 1 kapsulu Espresso Yogurt Honey, stlačte tlačidlo pre espresso a urobte kávu do šálky podľa svojho výberu.
3. Teraz do šálky pridajte spenené mlieko.
4. Na záver dozdobte mliečnu penu opraženými kokosovými lupienkami a medom.
1. Dajte plnotučné mlieko spolu s kokosovým mliekom do napeňovača mlieka Tchibo a napeňte ich.
2. Do kávovaru na kapsuly Cafissimo vložte 1 kapsulu Espresso Yogurt Honey, stlačte tlačidlo pre espresso a urobte kávu do šálky podľa svojho výberu.
3. Teraz do šálky pridajte spenené mlieko.
4. Na záver dozdobte mliečnu penu opraženými kokosovými lupienkami a medom.
Iced Raspberry Espresso
Prísady
- 1 kapsula Espresso Raspberry White Choc
- 40 g mrazených malín
- 2 – 3 kocky ľadu
- Podľa chuti trochu cukru
- Na ozdobu: Čerstvé maliny a lístky mäty
Príprava:
1. Mrazené maliny rozmixujte na pyré a dajte do šálky na kávu.
2. Pridajte kocky ľadu.
3. Následne vložte do kávovaru na kapsuly Cafissimo 1 kapsulu kávy Espresso Raspberry White Choc, stlačte tlačidlo na espresso a urobte kávu do šálky na kávu.
4. Na záver ozdobte ľadové espresso s čerstvými malinami a lístkami mäty.
1. Mrazené maliny rozmixujte na pyré a dajte do šálky na kávu.
2. Pridajte kocky ľadu.
3. Následne vložte do kávovaru na kapsuly Cafissimo 1 kapsulu kávy Espresso Raspberry White Choc, stlačte tlačidlo na espresso a urobte kávu do šálky na kávu.
4. Na záver ozdobte ľadové espresso s čerstvými malinami a lístkami mäty.
Cappuccino Oriental
Prísady
- 1 kapsula Espresso Cinnamon Roll
- kávová lyžička škoricového sirupu
- 100 ml mlieka
- štipka mletého klinčeka
Príprava:
1. Napeňte mlieko pomocou napeňovača mlieka od Tchibo a nalejte ho do šálky na cappuccino.
2. Pridajte 1 kávovú lyžičku škoricového sirupu a jemne premiešajte.
3. Vložte 1 kapsulu Espresso Cinnamon Roll do svojho kávovaru na kapsuly Cafissimo, stlačte tlačidlo na prípravu espressa a pripravte kávu.
4. Nakoniec ozdobte mliečnu penu štipkou mletých klinčekov a/alebo cukru.
1. Napeňte mlieko pomocou napeňovača mlieka od Tchibo a nalejte ho do šálky na cappuccino.
2. Pridajte 1 kávovú lyžičku škoricového sirupu a jemne premiešajte.
3. Vložte 1 kapsulu Espresso Cinnamon Roll do svojho kávovaru na kapsuly Cafissimo, stlačte tlačidlo na prípravu espressa a pripravte kávu.
4. Nakoniec ozdobte mliečnu penu štipkou mletých klinčekov a/alebo cukru.
Škoricová káva Dalgona
Prísady
- 1 kapsula Espresso Cinnamon Roll
- 1 – 2 vaječné bielky
- 50 g cukru
- troška citrónovej šťavy
- 200 ml mlieka
Príprava:
1. Vložte 1 kapsulu Espresso Cinnamon Roll do svojho kávovaru na kapsuly Cafissimo, stlačte tlačidlo na prípravu espressa a pripravte kávu do pohára na kávu.
2. Pridajte do kávy 25 g cukru a kávu s cukrom nalejte do malého hrnca.
3. Espresso s cukrom ohrievajte a priebežne miešajte, kým sa cukor úplne nerozpustí.
4. Vyšľahajte vaječné bielky s troškou citrónovej šťavy a 25 g cukru do jemnej peny.
5. Potom pomaly pridávajte domáci kávový sirup po malých dávkach k pene a priebežne zmes premiešavajte.
6. Nakoniec nalejte do vhodného pohára mlieko (horúce alebo studené) a ozdobte ho kávovou penou.
1. Vložte 1 kapsulu Espresso Cinnamon Roll do svojho kávovaru na kapsuly Cafissimo, stlačte tlačidlo na prípravu espressa a pripravte kávu do pohára na kávu.
2. Pridajte do kávy 25 g cukru a kávu s cukrom nalejte do malého hrnca.
3. Espresso s cukrom ohrievajte a priebežne miešajte, kým sa cukor úplne nerozpustí.
4. Vyšľahajte vaječné bielky s troškou citrónovej šťavy a 25 g cukru do jemnej peny.
5. Potom pomaly pridávajte domáci kávový sirup po malých dávkach k pene a priebežne zmes premiešavajte.
6. Nakoniec nalejte do vhodného pohára mlieko (horúce alebo studené) a ozdobte ho kávovou penou.
Tiramisu Dream
Prísady
- 1 kapsula Espresso Tiramisu
- 25 g čokolády
- 1 – 2 kávové lyžičky mascarpone
- 25 ml mlieka
- cukrárske piškóty alebo mandľové sušienky/cookies
Príprava:
1. Rozpusťte čokoládu a nalejte ju do pohára na kávu.
2. Pridajte mascarpone.
3. Napeňte mlieko pomocou napeňovača mlieka od Tchibo a pridajte ho do pohára na kávu.
4. Vložte 1 kapsulu Espresso Tiramisu do svojho kávovaru na kapsuly Cafissimo, stlačte tlačidlo na prípravu espressa a pripravte kávu do pohára s ostatnými ingredienciami.
5. Nakoniec ozdobte nápoj cukrárskymi piškótami alebo kúskami sušienok.
1. Rozpusťte čokoládu a nalejte ju do pohára na kávu.
2. Pridajte mascarpone.
3. Napeňte mlieko pomocou napeňovača mlieka od Tchibo a pridajte ho do pohára na kávu.
4. Vložte 1 kapsulu Espresso Tiramisu do svojho kávovaru na kapsuly Cafissimo, stlačte tlačidlo na prípravu espressa a pripravte kávu do pohára s ostatnými ingredienciami.
5. Nakoniec ozdobte nápoj cukrárskymi piškótami alebo kúskami sušienok.
Tiramisu Frappé
Prísady
- 1 kapsula Espresso Tiramisu
- 1 porciovacia odmerka čokoládovej zmrzliny
- 1 – 2 cukrárske piškóty
- 100 ml mlieka
- strúhaná (horká) čokoláda
Príprava:
1. Do pohára na latte macchiato nalejte sirup.
2. Na zmrzlinu dajte rozdrvené piškóty.
3. Potom vložte do svojho kávovaru na kapsuly jednu kapsulu Espresso Tiramisu, stlačte tlačidlo na prípravu espressa a pripravte kávu priamo do pohára na latte macchiato.
4. Teraz napeňte mlieko pomocou napeňovača mlieka od Tchibo a pridajte ho do pohára.
5. Hotový nápoj ozdobte strúhanou (horkou) čokoládou.
1. Do pohára na latte macchiato nalejte sirup.
2. Na zmrzlinu dajte rozdrvené piškóty.
3. Potom vložte do svojho kávovaru na kapsuly jednu kapsulu Espresso Tiramisu, stlačte tlačidlo na prípravu espressa a pripravte kávu priamo do pohára na latte macchiato.
4. Teraz napeňte mlieko pomocou napeňovača mlieka od Tchibo a pridajte ho do pohára.
5. Hotový nápoj ozdobte strúhanou (horkou) čokoládou.
Barraquito
Prísady
- 1 kapsula Espresso Buttertoffee
- 30 ml sladeného kondenzovaného mlieka; minimálny obsah tuku 10 %
- 1 porcia vaječného likéru (cca 30 ml)
- 100 – 150 ml mliečnej peny
Príprava:
1. Nalejte sladené kondenzované mlieko do vysokého úzkeho pohára.
2. Potom opatrne nalejte do pohára likér. Čím pomalšie budete likér nalievať, tým väčšia je šanca, že sa vrstvy nezmiešajú.
3. Vložte 1 kapsulu Espresso Buttertoffee do kávovaru Cafissimo, stlačte tlačidlo na prípravu espressa a sparte kávu do samostatnej šálky na espresso.
4. Hotové espresso nalejte hore na likérovú vrstvu v pohári.
* Dodatočný tip: Ak chcete dosiahnuť vrstvený vzhľad, nalievajte espresso opatrne po lyžičkách po vnútornej stene pohára.
5. Napeňte mlieko pomocou napeňovača mlieka. Hotovú mliečnu penu naneste na barraquito – až po okraj pohára.
Tip: Originálna kávová špecialita má v pohári vrstvený vzhľad, ktorý vyzerá nesmierne pôsobivo. Napriek tomu, že vrstvenie jednotlivých prísad nemá vplyv na výslednú chuť, je veľmi dôležité, pretože barraquito sa „vychutnáva aj očami“.
1. Nalejte sladené kondenzované mlieko do vysokého úzkeho pohára.
2. Potom opatrne nalejte do pohára likér. Čím pomalšie budete likér nalievať, tým väčšia je šanca, že sa vrstvy nezmiešajú.
3. Vložte 1 kapsulu Espresso Buttertoffee do kávovaru Cafissimo, stlačte tlačidlo na prípravu espressa a sparte kávu do samostatnej šálky na espresso.
4. Hotové espresso nalejte hore na likérovú vrstvu v pohári.
* Dodatočný tip: Ak chcete dosiahnuť vrstvený vzhľad, nalievajte espresso opatrne po lyžičkách po vnútornej stene pohára.
5. Napeňte mlieko pomocou napeňovača mlieka. Hotovú mliečnu penu naneste na barraquito – až po okraj pohára.
Tip: Originálna kávová špecialita má v pohári vrstvený vzhľad, ktorý vyzerá nesmierne pôsobivo. Napriek tomu, že vrstvenie jednotlivých prísad nemá vplyv na výslednú chuť, je veľmi dôležité, pretože barraquito sa „vychutnáva aj očami“.
Gentleman‘s Dream
Prísady
- 1 kapsula Espresso Toasted Nut
- 10 ml kávového likéru
- 1 polievková lyžica šľahanej smotany
- 20 ml whisky
Príprava:
1. Vložte 1 kapsulu Espresso Toasted Nut do kávovaru Cafissimo a stlačte tlačidlo na prípravu espressa.
2. Nalejte whisky, kávový likér a espresso do pohára a všetko premiešajte.
3. Nalejte drink do pohára na espresso.
4. Vyšľahajte smotanu a pomocou polievkovej lyžice ju naneste na espresso.
1. Vložte 1 kapsulu Espresso Toasted Nut do kávovaru Cafissimo a stlačte tlačidlo na prípravu espressa.
2. Nalejte whisky, kávový likér a espresso do pohára a všetko premiešajte.
3. Nalejte drink do pohára na espresso.
4. Vyšľahajte smotanu a pomocou polievkovej lyžice ju naneste na espresso.
Butter Toffee Frappucino
Prísady
- (približne) 20 kociek ľadu
- 2 kapsuly Espresso Buttertoffee
- 150 ml studeného mlieka
- 2 polievkové lyžice karamelového sirupu (pre ešte sladšiu verziu)
- 1 polievková lyžica mletého kokosu (nesladeného)
- 2 – 3 polievkové lyžice šľahanej smotany
- Na ozdobenie: Karamelky alebo karamelový sirup
Príprava:
1. Vložte kapsulu Espresso Buttertoffee do kávovaru Cafissimo a stlačte tlačidlo na prípravu espressa. Tento postup zopakujte ešte raz.
2. Vyšľahajte smotanu, aby bola pevná, a potom ju dajte vychladiť do chladničky.
3. Teraz dajte všetky suroviny okrem šľahačky do mixéra a všetko dobre vyšľahajte.
4. Hotové frappucino nalejte do požadovaného pohára a navrch dajte šľahanú smotanu.
Ozdobenie:
Šľahanú smotanu môžete ozdobiť rozpustenými karamelkami alebo karamelovým sirupom.
1. Vložte kapsulu Espresso Buttertoffee do kávovaru Cafissimo a stlačte tlačidlo na prípravu espressa. Tento postup zopakujte ešte raz.
2. Vyšľahajte smotanu, aby bola pevná, a potom ju dajte vychladiť do chladničky.
3. Teraz dajte všetky suroviny okrem šľahačky do mixéra a všetko dobre vyšľahajte.
4. Hotové frappucino nalejte do požadovaného pohára a navrch dajte šľahanú smotanu.
Ozdobenie:
Šľahanú smotanu môžete ozdobiť rozpustenými karamelkami alebo karamelovým sirupom.
Kávová zmrzlina
Prísady
- 3 – 4 kapsuly Espresso Buttertoffee (alebo Toasted Nut)
- 3 vajcia
- 150 g cukru
- 300 g šľahanej smotany
- Pre chrumkavý efekt: kúsky karamelu
- Na ozdobenie: Opražené kávové zrná
Príprava:
1. Vložte kapsulu Espresso Buttertoffee do kapsulového kávovaru Cafissimo a stlačte tlačidlo na prípravu espressa. Tento postup zopakujte 3-4 krát.
2. Vyšľahajte smotanu, aby bola pevná, a potom ju dajte vychladiť do chladničky.
3. Oddeľte žĺtky od bielkov. Vaječné žĺtky šľahajte so 100 g cukru pomocou elektrického mixéra, kým nevznikne pevná pena (cca 3 minúty). Do vaječnej peny postupne vmiešajte vyšľahanú smotanu.
4. Teraz vyšľahajte vaječné bielky so zvyšnými 50 g cukru, aby vznikol pevný sneh. Hotový sneh opatrne vmiešajte do pripravenej zmesi – postupujte pomaly zdola nahor.
5. Len čo je zmes krásne hladká, pridávajte lyžičku po lyžičke espresso a nechajte ich pomaly prenikať dovnútra.
6. (Ak máte radi zmrzlinu s chrumkami, môžete v tejto chvíli pridať kúsky karamelu). Zmrzlinu dajte do pohára a prekryte ju fóliou.
7. Hotovú kávovú zmrzlinu dajte na niekoľko hodín do mrazničky (najlepšie cez noc).
1. Vložte kapsulu Espresso Buttertoffee do kapsulového kávovaru Cafissimo a stlačte tlačidlo na prípravu espressa. Tento postup zopakujte 3-4 krát.
2. Vyšľahajte smotanu, aby bola pevná, a potom ju dajte vychladiť do chladničky.
3. Oddeľte žĺtky od bielkov. Vaječné žĺtky šľahajte so 100 g cukru pomocou elektrického mixéra, kým nevznikne pevná pena (cca 3 minúty). Do vaječnej peny postupne vmiešajte vyšľahanú smotanu.
4. Teraz vyšľahajte vaječné bielky so zvyšnými 50 g cukru, aby vznikol pevný sneh. Hotový sneh opatrne vmiešajte do pripravenej zmesi – postupujte pomaly zdola nahor.
5. Len čo je zmes krásne hladká, pridávajte lyžičku po lyžičke espresso a nechajte ich pomaly prenikať dovnútra.
6. (Ak máte radi zmrzlinu s chrumkami, môžete v tejto chvíli pridať kúsky karamelu). Zmrzlinu dajte do pohára a prekryte ju fóliou.
7. Hotovú kávovú zmrzlinu dajte na niekoľko hodín do mrazničky (najlepšie cez noc).
Coffee Nicecream
Prísady
- 1 kapsula Espresso Toasted Nut
- 2 – 3 zrelé mrazené banány (v závislosti od veľkosti)
- 1 polievková lyžica lieskovoorieškového masla (alternatívne 2 polievkové lyžice mletých lieskových orieškov)
- 1 polievková lyžica čokoládovej zmrzliny
- mlieko (cca 100 ml)
- 2 polievkové lyžice medu (alternatívne možno použiť cukor)
- Na ozdobenie: rozpustená tmavá čokoláda; posekané pražené lieskové oriešky; karamelový popcorn
Príprava:
1. Vložte 1 kapsulu Espresso Toasted Nut do kávovaru Cafissimo a stlačte tlačidlo na prípravu espressa.
2. Nalejte espresso a všetky ostatné prísady do šľahača.
3. Šľahajte všetky suroviny, kým nebudú mať krémovú konzistenciu, a následne nalejte do pohára.
Na ozdobenie:
Rozpustenú tmavú čokoládu nalejte na vyšľahanú kávu, pridajte popcorn a nasekané lieskové oriešky. Oriešky budú dobre držať vďaka krémovej konzistencii kávovej špeciality nice cream.
Tip: Obzvlášť lákavý vzhľad dosiahnete, keď rozpustenú čokoládu nalejete najprv do pohára a potom ju postupne rozlejete po stenách pohára.
1. Vložte 1 kapsulu Espresso Toasted Nut do kávovaru Cafissimo a stlačte tlačidlo na prípravu espressa.
2. Nalejte espresso a všetky ostatné prísady do šľahača.
3. Šľahajte všetky suroviny, kým nebudú mať krémovú konzistenciu, a následne nalejte do pohára.
Na ozdobenie:
Rozpustenú tmavú čokoládu nalejte na vyšľahanú kávu, pridajte popcorn a nasekané lieskové oriešky. Oriešky budú dobre držať vďaka krémovej konzistencii kávovej špeciality nice cream.
Tip: Obzvlášť lákavý vzhľad dosiahnete, keď rozpustenú čokoládu nalejete najprv do pohára a potom ju postupne rozlejete po stenách pohára.
Vanilkové latte s bielou čokoládou
Prísady
- 150 ml horúceho napeneného mlieka
- 2 kapsuly Cafissimo Espresso Vanilla
- 25 g bielej čokolády
- 3 sušienky Amarettini
Príprava:
1. Mlieko napeňte a nalejte do vysokého pohára.
2. Pod kávovar umiestnite samostatnú kanvičku, vložte kapsulu Cafissimo Espresso Vanilla a stlačte tlačidlo espresso. Rovnaký postup zopakujte aj s druhou kapsulou.
3. Bielu čokoládu nasekajte. 1 čajovú lyžičku nasekaných kúskov čokolády si nechajte na záver ako dekoráciu. Zvyšok čokolády pridajte k espressám a dobre premiešajte.
4. Espressá nechajte pomaly zo strany stekať do napeneného mlieka.
5. Sušienky Amarettini nadrobte na hrubšie kúsky a spolu so zvyškom bielej čokolády ich použite ako dekoráciu a posypte nimi mliečnu penu.
1. Mlieko napeňte a nalejte do vysokého pohára.
2. Pod kávovar umiestnite samostatnú kanvičku, vložte kapsulu Cafissimo Espresso Vanilla a stlačte tlačidlo espresso. Rovnaký postup zopakujte aj s druhou kapsulou.
3. Bielu čokoládu nasekajte. 1 čajovú lyžičku nasekaných kúskov čokolády si nechajte na záver ako dekoráciu. Zvyšok čokolády pridajte k espressám a dobre premiešajte.
4. Espressá nechajte pomaly zo strany stekať do napeneného mlieka.
5. Sušienky Amarettini nadrobte na hrubšie kúsky a spolu so zvyškom bielej čokolády ich použite ako dekoráciu a posypte nimi mliečnu penu.
Marshmallow cappuccino
Prísady
- 3 čajové lyžičky malých bielych cukríkov Marshmallows
- 100 ml horúceho napeneného mlieka
- 1 kapsula Cafissimo Espresso Caramel
- karamelová omáčka (nemusí byť)
Príprava:
1. 2 čajové lyžičky cukríkov Marshmallows dajte do šálky a umiestnite pod kávovar.
2. Do kávovaru vložte kapsulu Cafissimo Espresso Caramel a stlačte tlačidlo espresso. Potom premiešajte, aby sa cukríky Marshmallows rozpustili v espresse.
3. Napeňte mlieko a pridajte ho k zvyšným prísadám v šálke.
4. Ozdobte 1 čajovou lyžičkou cukríkov Marshmallows, prípadne aj karamelovou omáčkou.
1. 2 čajové lyžičky cukríkov Marshmallows dajte do šálky a umiestnite pod kávovar.
2. Do kávovaru vložte kapsulu Cafissimo Espresso Caramel a stlačte tlačidlo espresso. Potom premiešajte, aby sa cukríky Marshmallows rozpustili v espresse.
3. Napeňte mlieko a pridajte ho k zvyšným prísadám v šálke.
4. Ozdobte 1 čajovou lyžičkou cukríkov Marshmallows, prípadne aj karamelovou omáčkou.
Spekulatius latte
Prísady
- 200 ml horúceho napeneného mlieka
- 1 kapsula Cafissimo Espresso Vanilla
- 2 čajové lyžičky krému so sušienkami Spekulatius
- sušienky Spekulatius
- štipka škorice
Príprava:
1. Mlieko napeňte a nalejte do vysokého pohára.
2. Pod kávovar umiestnite samostatnú kanvičku, vložte kapsulu Cafissimo Espresso Vanilla a stlačte tlačidlo espresso.
3. Do espressa dajte 2 čajové lyžičky krému so sušienkami Spekulatius a dobre premiešajte, kým sa krém úplne nerozpustí.
4. Espresso nechajte pomaly zo strany stekať do napeneného mlieka.
5. Sušienky Spekulatius nadrobte a spolu so škoricou ich použite ako dekoráciu a posypte nimi mliečnu penu.
1. Mlieko napeňte a nalejte do vysokého pohára.
2. Pod kávovar umiestnite samostatnú kanvičku, vložte kapsulu Cafissimo Espresso Vanilla a stlačte tlačidlo espresso.
3. Do espressa dajte 2 čajové lyžičky krému so sušienkami Spekulatius a dobre premiešajte, kým sa krém úplne nerozpustí.
4. Espresso nechajte pomaly zo strany stekať do napeneného mlieka.
5. Sušienky Spekulatius nadrobte a spolu so škoricou ich použite ako dekoráciu a posypte nimi mliečnu penu.
Karamelové macchiato
Prísady
- 200 ml horúceho napeneného mlieka
- 1 kapsula Cafissimo Espresso Caramel
Príprava:
1. Napenené mlieko nalejte do vysokého pohára.
2. Pohár umiestnite pod kávovar. Do kávovaru vložte kapsulu Cafissimo Espresso Caramel, stlačte tlačidlo espresso a espresso nechajte stiecť do napeneného mlieka. Tak vzniknú želané tri vrstvy latte macchiato.
1. Napenené mlieko nalejte do vysokého pohára.
2. Pohár umiestnite pod kávovar. Do kávovaru vložte kapsulu Cafissimo Espresso Caramel, stlačte tlačidlo espresso a espresso nechajte stiecť do napeneného mlieka. Tak vzniknú želané tri vrstvy latte macchiato.
Vanilkové cappuccino
Prísady
- 1 kapsula Cafissimo Espresso Vanilla
- 100 – 150 ml horúceho napeneného mlieka podľa veľkosti šálky
Príprava:
1. Šálku umiestnite pod kávovar.
2. Do kávovaru vložte kapsulu Cafissimo Espresso Vanilla a stlačte tlačidlo espresso.
3. Na záver pridajte napenené mlieko.
1. Šálku umiestnite pod kávovar.
2. Do kávovaru vložte kapsulu Cafissimo Espresso Vanilla a stlačte tlačidlo espresso.
3. Na záver pridajte napenené mlieko.