Používame súbory cookie, aby sme mohli naše webové stránky lepšie prispôsobiť Vašim potrebám. Používaním našich webových stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na Vašom počítači, tablete alebo smartfóne. Viac informácií tu.
Schließen

Espresso a Caffè Crema

Nájdite si svoju obľúbenú kávu a nakupujte zrnkovú kávu na espresso a Caffè Crema jednoducho online.
Odporúčané spôsoby prípravy kávy
Plnoautomatický kávovar
Pákový kávovar
Mokka kanvička
Ako v Taliansku

Espresso a Caffè Crema

 
Caffè Crema s elegantnou arómou a decentným ovocným akcentom
Intenzita:36
od10,49
€/kg 20,98
Náhľad
 
Vyvážená a silná chuť, ako od profesionálneho baristu
Intenzita:56
od10,49
€/kg 20,98
Náhľad
 
  • Caffè Crema plná chuť – zrnková káva
Aromatický pôžitok plnej chuti s decentnými tónmi čokolády
Intenzita:46
9,69
€/kg 19,38
Náhľad
 
Elegantné talianske espreso v osvedčenej kvalite značky Tchibo
Intenzita:46
od9,69
€/kg 19,38
Náhľad
 
Intenzívne talianske espreso v osvedčenej kvalite značky Tchibo
Intenzita:66
od9,69
€/kg 19,38
Náhľad
Videorecept

SUROVINY na 2 porcie:

Čas prípravy: cca 10 minút
  • 500 ml mlieka (3,5 % tuku)
  • 2 šálky kávy Tchibo Barista Espresso
Pomôcky: hrniec, elektrický napeňovač mlieka, plnoautomatický kávovar, napr. Tchibo Esperto Caffè, 2 poháre (à cca 300 ml)

PRÍPRAVA

  1. V hrnci zohrejeme 500 ml mlieka na teplotu 50 °C – 60 °C. Hrniec zoberieme zo sporáka a mlieko s napeňovačom mlieka vyšľaháme do krémova. Mlieko necháme chvíľu postáť, aby sa pena mohla usadiť.
  2. Pripravíme 2 šálky Tchibo Barista Espresso. Do pohárov dáme mlieko a mliečnu penu. Espresso pomaly nalejeme a podávame.
  3. TIP: Pre ružový štart do nového dňa pridáme jednoducho počas ohrievania k mlieku 1 PL cviklového džúsu na jeden pohár.
Videorecept

SUROVINY na 2 porcie:

Čas prípravy: cca 15 minút
  • ½ – 1 tobolky vanilky
  • 250 ml mlieka (3,5 % tuku)
  • 100 ml vaječného likéru
  • 4 šálky kávy Tchibo Barista Espresso (à cca 40 ml)
Pomôcky: doska na krájanie, nôž, 2 poháre (à cca 300 ml), kávovar na espresso alebo plnoautomatický kávovar, elektrický napeňovač mlieka

PRÍPRAVA

  1. Tobolku vanilky pozdĺžne prekrojíme a zrniečka vyškriabeme nožom. Zrniečka aj struk ohrejeme v hrnci so 100 ml mlieka a vaječného likéru. Hrniec odstavíme zo sporáka a necháme cca 10 minút postáť.
  2. Vyberieme tobolku vanilky a mliečnu zmes dáme do pohárov. Do každého pohára pridáme 2 šálky kávy Tchibo Barista Espresso.
  3. Zvyšné mlieko s teplotou cca 60 °C – 65 °C vyšľaháme s napeňovačom mlieka do krémova. Mliečnu penu nalejeme do pohárov a podávame.
Káva s čokoládou a čili – vzrušujúco iná chuť
Káva v kombinácii s čili je obľúbený recept
z USA a Kanady.
  • 1 a 1/2 červenej čili papričky alebo čili vločky
  • 100 g mliečnej čokolády
  • 350 ml mlieka (3,5 % tuku)
  • 1 ČL korenia Chai
  • 2 šálky kávy Tchibo Barista Caffè Crema
  • trochu kakaa

PRÍPRAVA

  1. Čili papričky umyjeme, osušíme, pozdĺžne prekrojíme, odstránime zrniečka a posekáme najemno. V hrnci zohrejeme 200 ml mlieka, čili, čokoládu a korenie Chai, odstavíme a necháme cca 5 minút postáť.
  2. Zároveň vyšľaháme zvyšné mlieko dotuha.
  3. Čokoládové čili mlieko nalejeme cez sitko do pohárov. Pridáme kávu Tchibo Barista Caffè Crema a mliečnu penu.
  4. Kávu podávame ozdobenú podľa chuti s čili a kakaovým práškom.
Latte Macchiato – prekladá sa ako „fľakaté mlieko“.
Za názvom tejto mliečnej špeciality sa ukrýva súhra mlieka, espressa a peny.
  • Množstvo kávy: 40 ml
  • Mlieko: 150 ml
  • Mliečna pena: 120 ml

PRÍPRAVA

  1. Vo svojom napeňovači mlieka vyšľahajte asi 270 ml horúceho mlieka.
  2. Nalejte napenené mlieko do pohára na Latte Macchiato.
  3. Pripravte jedno espresso.
  4. Následne opatrne a pomaly nalejte espresso do pohára. Automaticky vznikne klasické rozdelenie: najprv mlieko, potom espresso, potom pena.
Flat White – obľúbený nápoj z Austrálie. V zásade sa Flat White podobá na cappuccino. Ale v skutočnosti je iné vďaka intenzívnejšej chuti kávy a má menej peny.
  • Množstvo kávy: 80 ml
  • Mlieko: 220 ml
  • Mliečna pena: 50 ml


PRÍPRAVA

  1. Pripravte dve espressá.
  2. S Vaším napeňovačom mlieka napeňte asi 270 ml horúceho mlieka.
  3. Mlieko opatrne nalejte do šálok s dvoma pripravenými espressami. Dajte pozor, aby prevažoval podiel tekutého mlieka. V ideálnom prípade má pena hrúbku 5 mm.
  4. Ak to máte radi, ozdobte si svoje Flat White spôsobom, ako sa zdobí latte.
Odporúčame nasledujúce výrobky

S plnoautomatickým kávovarom Esperto Caffè, špeciálne vyrobeným pre Tchibo, budú naše recepty chutiť dokonca ešte lepšie.
 
  • Plnoautomatický kávovar Esperto Caffè
Prvý plnoautomatický kávovar od Tchibo – perfektne nastavený na kávu od Tchibo
349,00
Náhľad
 
  • Pohár na latte macchiato, 2 ks
Z ručne fúkaného borosilikátového skla s dvojitými stenami
14,99
Náhľad
 
  • Elektrický napeňovač mlieka, čierny
  • Elektrický napeňovač mlieka, biely
Krémová mliečna pena stlačením tlačidla – horúca alebo studená
49,95
Náhľad
 
  • Indukčný napeňovač mlieka, biely
  • Indukčný napeňovač mlieka, čierny
Dokonalá mliečna pena za pár sekúnd
59,95
Náhľad