Čistenie

  • Korpus a výklopný držiak: v prípade potreby utrite vlhkou handričkou
  • Držiak filtra: umývajte teplou vodou a bežne predajným prostriedkom na umývanie riadu alebo v umývačke riadu


  • Zásobník na vodu: pravidelne umývajte teplou vodou a bežne predajným prostriedkom na umývanie riadu
  • Kanvica: po použití umývajte teplou vodou a bežne predajným prostriedkom na umývanie riadu alebo v umývačke riadu

Všeobecne

Kávovary na prekvapkávanú kávu pripravujú prekvapkávanú kávu, zatiaľ čo plnoautomatické kávovary dokážu pripraviť aj iné kávové špeciality, ako espresso, caffè crema alebo čiastočne aj mliečne nápoje. Na rozdiel od plnoautomatického kávovaru dokáže kávovar na prekvapkávanú kávu spariť veľké množstvá naraz. Toto je výhodou najmä pre viac osôb (napr. pri veľkých rodinách a keď máte hostí), pretože každý dostane svoju kávu naservírovanú naraz.
Video zum Kennenlernen

Zoznámte sa!

Spoznajte kávovar na prekvapkávanú kávu »Let’s Brew« od Tchibo!

Pred sparovaním

Videoanleitung zur Inbetriebnahme

Prvé uvedenie do prevádzky

Už za niekoľko minút pripravený na Vašu obľúbenú kávu
Pre kávovar Let’s Brew sú potrebné kávové filtre veľkosti 4. Okrem bežne predajného kávového papierového filtra je možné použiť aj permanentný filter.
Kávovar Let’s Brew má vyberateľný držiak filtra vo výklopnom držiaku. Tým sa zjednodušuje vkladanie a plnenie papierového filtra. Náš tip: pred tým, ako papierový filter naplníte zomletou kávou, krátko ho raz prepláchnite čistou vodou, aby ste mali z kávy ešte väčší pôžitok.
Áno, kávovar možno používať na množstvo kávy od 2 šálok. Na to stačí zásobník na vodu naplniť až po príslušný počet šálok, najmenej však po značku pre 2 šálky, a spariť kávu s príslušným množstvom zomletej kávy.
Áno, zásobník na vodu sa dá úplne jednoducho vytiahnuť smerom nahor pomocou zapusteného úchytu. Množstvo vody na želaný počet šálok možno potom naplniť podľa príslušnej značky na zásobníku na vodu. Okrem množstva vody je tu aj pomôcka na dávkovanie zomletej kávy, aby sa Vám vďaka jednoduchému dávkovaniu pomocou priloženej odmerky na kávu podarila káva s dokonalou arómou.
Kávovar treba odvápniť, aj keď nesvieti symbol „Odstránenie vodného kameňa“. Postupujte tak, ako je opísané v kapitole „Odstraňovanie vodného kameňa“ v návode na použitie, alebo postupujte podľa krokov vo videu o odvápňovaní.

Pri sparovaní

Kávovar na prekvapkávanú kávu Let’s Brew má automatickú ochranu proti kvapkaniu, takže nedochádza k odkvapkávaniu a spáleniu kávy na vyhrievacej platni z ušľachtilej ocele.
Príčinou často je, že v kávovare je usadený vodný kameň. Odvápnite kávovar podľa pokynov v návode na použitie. Okrem toho skontrolujte, či sa v kanvici nenachádzalo zvyškové množstvo studenej kávy alebo vody.
Ak káva pretečie cez filter, môže to mať rozličné príčiny. Prosím, skontrolujte tieto body:
  • Prehli ste predtým hrany kávového filtra?
  • Je držiak filtra vložený správne?
  • Je výklopný držiak zaklopený správne?
  • Je kanvica správne postavená na vyhrievacej platni, aby bola otvorená ochrana proti kvapkaniu na výklopnom držiaku?
  • Nachádza sa vo filtri príliš veľa zomletej kávy alebo je káva zomletá príliš najemno?

Po sparovaní

Minimálne množstvo zvyškov sa nahromadí vo výlevnom okraji a potom znova pretečie späť do kanvice. To je normálne. Po použití sa odporúča odňať rozptylovú rúrku s funkciou Aroma Swing a veko a vypláchnuť kanvicu a rovnako aj jej časti čistou vodou a bežne predajným prostriedkom na umývanie riadu a následne ich vysušiť.
Prípadne je možné dať kanvicu a aj ďalšie časti kanvice (rozptylovú rúrku s funkciou Aroma Swing a veko) do umývačky riadu. Takto sa z kanvice odstránia aj posledné zvyšky a čistá kanvica je pripravená na novú, čerstvo sparenú kávu.
Cca 40 minút po zapnutí sa prístroj automaticky vypne. Aróma sa po dlhšom státí rozplynie, káva časom zhorkne. Vyhrievaciu platňu preto podľa možností používajte len na to, aby ste udržali správnu teplotu kávy počas sparenia. Ak nechcete hneď vypiť celú kávu, najlepšie bude, ak ju prelejete do termosky.
Kávovar sa cca 40 minút po zapnutí automaticky vypne.
Ak by ste neboli spokojný/-á s chuťou Vašej kávy, môžete vyskúšať toto: premyslite si voľbu používaných kávových zŕn, dbajte na pomer množstva vody a zomletej kávy a vychutnávajte si svoju kávu čerstvo sparenú.
Ak by ste aj napriek tomu neboli spokojný/-á so svojím kávovarom na prekvapkávanú kávu Let’s Brew, môžete kávovar vrátiť v lehote do 30 dní po kúpe. To sa dá jednoducho urobiť aj v niektorom z našich kamenných obchodov Tchibo pri predložení pokladničného dokladu.

Čistenie

Kanvica a jej časti (rozptylová rúrka s funkciou Aroma Swing a veko) a rovnako aj držiak filtra sú vhodné do umývačky riadu. Dbajte pritom na to, aby držiak filtra a časti kanvice neležali priamo nad vykurovacími tyčami v umývačke riadu. Zásobník na vodu nie je vhodný do umývačky riadu. Ten treba pravidelne umývať teplou vodou a bežne predajným prostriedkom na umývanie riadu.

Odvápňovanie

Videoanleitung zur Entkalkung

Odstraňovanie vodného kameňa bude hračka

Pre dlhotrvajúci pôžitok z kávy a dlhú životnosť kávovaru
Kávovar je dôležité pravidelne odvápňovať. Pravidelnosť závisí od stupňa tvrdosti vody. Tvrdosť vody vo Vašom bydlisku môžete zistiť vo Vašej príslušnej vodárenskej spoločnosti. Nasledujúce hodnoty sú orientačné a platia pre každodenné používanie:
  • mäkká voda: cca každých 6 mesiacov
  • stredne tvrdá voda: cca každé 3 mesiace
  • tvrdá až veľmi tvrdá voda: v mesačných intervaloch
Ak používate bežne predajný odvápňovač, dodržiavajte pokyny výrobcu. V kávovare Let’s Brew treba odvápňovač používať takto:
  1. Prázdny zásobník na vodu naplňte bežne predajným tekutým odvápňovačom na kávovary a kávovary na espresso.
  2. Doplňte vodu až po značku „10 šálok“. Pri odstraňovaní vodného kameňa používajte vždy kávový papierový filter. Ten zachytí zvyšky vodného kameňa a zabráni tak upchatiu filtra.
  3. Vložte do držiaka filtra kávový papierový filter. Zaklopte výklopný držiak. Postavte kanvicu so zatvoreným vekom na vyhrievaciu platňu
  4. Počkajte 10 minút. Potom zapnite kávovar a nechajte roztok pretiecť.
    Ak kávovar počas pretekania viackrát vypnete na niekoľko minút, odvápňovač môže lepšie pôsobiť.
  5. Ak by to bolo potrebné, tento postup zopakujte. Použitý roztok môžete použiť ešte raz. Predtým však musíte nechať roztok úplne vychladnúť. Po každom pretečení vypnite prístroj a nechajte ho pred opätovným naplnením vody chladiť minimálne 5 minút.
  6. Následne nechajte pretiecť čistú vodu ešte dva- až trikrát.
  7. Vyutierajte výklopný držiak. Dôkladne umyte a starostlivo vypláchnite zásobník na vodu, držiak filtra a kanvicu pred tým, ako si budete nabudúce pripravovať kávu.

Aký odvápňovač sa odporúča na odstránenie vodného kameňa?

Na odstránenie vodného kameňa odporúčame špeciálny odvápňovač od durgol® – dostupný v každom kamennom obchode Tchibo, v špecializovaných predajniach a na tchibo.sk.

POZOR – poškodenie prístroja spôsobené usadením vodného kameňa