Schließen

Prekvapkávaná káva

» Pražená s láskou a čerstvo zomletá:
veľká rozmanitosť prekvapkávanej kávy od Tchibo. Vybrané druhy u nás dostanete aj ako zrnkovú kávu. «
Indre B. Kávová someliérka Tchibo
 
Kaffeefarmer pflückt Kaffeekirschen auf einer Plantage in Guatemala

Nová raritná káva »Jabiru« z Guatemaly!

Len krátky čas

Žiaľ už vypredané
  • Raritná káva »Jabiru Guatemala« – 500 g zrnkovej kávy
Plná, aromatická chuť s nádychom hrozienok a čokolády
Intenzita:46
10,49
€/kg 20,98
   

Každá káva znamená nový svet chutí

Káva Privat Kaffee Vás pozýva na lákavú cestu okolo sveta.
      

Klasicky lahodná

Objavte prekvapkávanú kávu pre každú chuť – od najjemnejšej až po intenzívne elegantnú FOR BLACK ’N WHITE.
  

Čerstvo zomletá chutí najlepšie

Existuje niečo krajšie ako vôňa čerstvo zomletej kávy? S našimi praktickými mlynčekmi zomeliete kávu vždy priamo pred sparením.

Odporúčame nasledujúce spôsoby prípravy:

Len máločo ráno zavonia tak lahodne ako čerstvo sparená filtrovaná káva. Jednoducho pripravená káva nadchne milovníkov čiernych zrniek aj skvelou chuťou. Aj preto sa dnes filtrovaná káva teší väčšej obľube ako kedykoľvek predtým.
„Filtrovaná káva oslavuje aromatický návrat! V Tchibo máme tú najlepšiu kvalitu pre všetky chute“, uznáva aj kávový someliér Tchibo Benjamin Widegreen.
Filtrovaná káva sa dá jednoducho pripraviť – či už pomocou kávovaru, alebo ručnej kanvice, ako sú napríklad kanvica Pour Over alebo kanvica s piestom. V Tchibo spoznáte celý svet filtrovanej kávy. Vyberte si medzi zrnkovou alebo mletou kávou a presvedčte sa o jedinečnej chuti našej kvalitnej filtrovanej kávy.
Káva Privat Kaffee od Tchibo je filtrovaná káva prémiovej kvality. Všetky tri druhy sa skladajú zo 100 % kávových zrniek arabica z udržateľnej produkcie. Tie sa začerstva zberajú a potom ich s láskou jednotlivo pražia naši majstri pražiari, aby sa zošľachtila ich aróma. Exkluzívny pôžitok – vďaka kvalitným kávovým zrnkám výlučne z fariem s certifikátom Rainforest Alliance. Tým sa v Tchibo zasadzujeme za zachovanie prírody v krajinách pôvodu našej kávy.

Vyberte si Vášho favorita spomedzi troch rôznych káv Privat Kaffee od Tchibo:

Káva Privat Kaffee Latin Grande: ¡Bienvenidos América Latina! Tu sa stretávajú najlepšie kávové zrnká z celej Južnej Ameriky. Vzniká z nich dokonalá filtrovaná káva s vyváženou chuťou a jemným čokoládovým nádychom.

Káva Privat Kaffee Brazil Mild: vlhké a teplé podnebie, pôdy bohaté na živiny a dostatok slnka sa postarajú o výnimočný pôžitok z kávy. V nadmorskej výške približne 1 000 metrov zrejú naše kávové zrnká arabica pre túto harmonickú kávu Privat Kaffee. Jemná chuť s nádychom lieskového orieška.

Káva Privat Kaffee African Blue: vitajte na Východoafrickej náhornej plošine – v kolíske kávy. Teplé rovníkové slnko a sopečné pôdy v nadmorskej výške až do 2 500 metrov dodávajú tejto káve Tchibo Privat Kaffee jedinečný charakter. Naša káva African Blue má výraznú chuť a jemný ovocný nádych čiernych ríbezlí.
Kávové zrnká za svoju jedinečnú chuť vďačia predovšetkým klimatickým podmienkam krajiny pôvodu. Veľa slnka, vlhké a teplé podnebie a pôdy bohaté na živiny – toto všetko majú v obľube chúlostivé kávovníky. V Etiópskej vysočine sú napríklad kávové farmy, ktoré ešte aj dnes pestujú a zberajú tradičným spôsobom – bez chemických hnojív. Tu sa s láskou ručne jednotlivo zberajú kávové čerešne pre našu filtrovanú kávu Tchibo v biokvalite. Práve takéto farmy podporujeme.

Aj v našich kávach Privat Kaffee zrnká pochádzajú z fariem s certifikátom Rainforest Alliance – zo 100 % udržateľnej kávovej produkcie. V spolupráci s nezávislou organizáciou na ochranu životného prostredia udržateľne podporujeme životné podmienky pestovateľov kávy a prispievame k zachovaniu drahocennej prírody. Aby pôdy zostali dlhodobo zdravé a úrodné, zasadzujeme sa za to, aby sa nepoužívali pesticídy a chemické hnojivá – z lásky k životnému prostrediu. Všetky naše kávové produkty so symbolom zelenej žabky sú teda vyrobené ekologickým a spoločensky prijateľným spôsobom.
Keď už ste vo veľkom svete kávy od Tchibo objavili Vašu obľúbenú kávu, teraz Vám ukážeme, ako si ju dokonale pripravíte. Pretože aj metóda prípravy filtrovanej kávy je pre znalcov skutočným umením.

Dokonalý stupeň mletia
Pôžitok z kávy vzniká už pri mletí. Ak si Vaše kávové zrnká vlastnoručne meliete vždy na čerstvo pomocou mlynčeka na kávu, dajte si pozor, aby vznikol rovnomerný prášok. Na prípravu filtrovanej kávy sa odporúča stredný stupeň mletia.

Príprava pomocou ručného filtra
Teraz si môžete Vašu filtrovanú kávu pripraviť pomocou ručného filtra. Vhodný papierový filter vložte do kávového filtra, naplňte ho mletou kávou a krúživými pohybmi zalejte horúcou vodou (ideálna je teplota medzi 92 a 96 °C).

Káva z kanvice Pour Over
V tomto prípade sa filtrovaná káva pripravuje v malej kanvici z borosilikátového skla a pomocou permanentného filtra. Kanvica Pour Over sa veľmi jednoducho používa: stačí ju naplniť mletou kávou, potom doplniť vodu a nechať chvíľu napučať (takzvaná preinfúzna metóda). Keď voda pretečie, zvyšok sa od stredu smerom von krúživými pohybmi pomaly zaleje. Vaša káva Pour Over je hotová!

Príprava filtrovanej kávy pomocou kanvice s piestom
Už mnoho desaťročí jedna z najobľúbenejších metód: vychutnajte si kávu z kanvice s piestom. Obsluha je ľahká a potrebujete len samotnú kanvicu, mletú kávu a horúcu vodu. Na rozdiel od filtrovej metódy v tomto prípade zostávajú kávové oleje v káve, a tým vytvárajú harmonickú arómu. Tu si môžete prečítať, ako sa pripravuje dokonalá filtrovaná káva z kanvice s piestom.