Schließen

Instantná káva

» Keď nemáte čas, je rozpustná káva tou správnou voľbou. Má obzvlášť dlhú trvanlivosť, pripravená je za moment a chutí jednoducho vždy dobre. «
Indre B. Kávová someliérka Tchibo
     

Zalejte a vychutnávajte

Skvelá chuť a obzvlášť jednoduchá príprava
Najväčšími nepriateľmi arómy kávy sú kyselina, svetlo a teplo. Ideálne miesto na skladovanie Vašej instantnej kávy je dóza na instantnú kávu, v ktorej je káva vzducho- a vodotesne uzavretá.
Aby si káva udržala čo možno najdlhšie svoju arómu, je dôležité skladovať ju v chlade, tme a suchu. Toto platí obzvlášť pre mletú kávu. Hodia sa na to tmavé špajze alebo skrine.
V dóze sa aróma instantnej kávy udrží najdlhšie, preto by ste balenie mali otvoriť až bezprostredne pred použitím. Náš tip: dózu po otvorení opäť poriadne uzavrite a kávu spotrebujte do štyroch týždňov.
Príprava rozpustnej kávy je obzvlášť jednoduchá: podľa chuti použite na jednu šálku jednu až dve čajové lyžičky instantnej kávy a zalejte ju horúcou, ale nie vriacou vodou. Nechajte preto najlepšie vodu v rýchlovarnej kanvici zopár minút odstáť. Teraz ešte raz premiešajte a hotovo!