Na čo dbať pri športovom oblečení

Športové textílie od Tchibo
Športové textílie od Tchibo
Športové textílie od Tchibo
Športové textílie od Tchibo
Športové textílie od Tchibo

Športové textílie od Tchibo

Kto sa venuje športu, to robí predovšetkým kvôli radosti z pohybu a kvôli svojmu zdraviu. Behať sa dá, samozrejme, aj v obyčajnom tričku a nohaviciach, ale s funkčným oblečením z pohybu vyťažíte viac. Správne športové oblečenie je pri športovaní skrátka základom.

Pri športovom oblečení je dôležité, aby jeho strih, materiál a spôsob starostlivosti zodpovedali individuálnym nárokom, tak, aby športovcovi pri pohybe poskytlo optimálnu podporu.

Čím sa vyznačuje dobré športové oblečenie?

Výber správneho športového kúsku nie je jednoduchý, pretože výber športového oblečenia z funkčných materiálov a špeciálnych látok, ktoré dýchajú, chránia, sťahujú atď., je obrovský. Funkčné oblečenie má predovšetkým podporovať pohodlie a výkon športovca v každom počasí. Keďže telesná teplota športovca je ovplyvnená oblečením a vonkajším prostredím, mali by ste si svoje športové oblečenie starostlivo vybrať s ohľadom na dané poveternostné podmienky. Podľa stavu počasia sa chráňte pred chladom, teplom, dažďom, vetrom a UV žiarením.

Na prispôsobenie sa rôznym a meniacim sa poveternostným situáciám sa pri športovaní osvedčil princíp vrstvenia. Oblečte si preto na seba niekoľko vrstiev oblečenia: Začnite s priedušnou funkčnou bielizňou, v strednej vrstve pokračujte materiálmi udržiavajúcimi teplo a navrch zvoľte ochranu proti vetru a dažďu. Tým si zaistíte maximálne pohodlie pri nosení a funkčnosť – vlastnosti, ktorými sa športové oblečenie odlišuje od bežných textílií.

Športové oblečenie by malo vo všeobecnosti spĺňať nasledujúce požiadavky:
  • Priedušnosť
  • Voľnosť pohybu
  • Strih
  • Funkčnosť
  • Pohodlie pri nosení
  • Tepelná izolácia
  • Ochrana proti vetru a počasiu
  • Nenáročnosť údržby

A čo je typické pre športové textílie od Tchibo?

Značka kvality TCM

Značka kvality TCM označuje vynikajúcu kvalitu výrobku. Na našich výrobkoch – od trička až po hrniec – nájdete logo značky TCM. To garantuje vynikajúcu kvalitu výrobku, starostlivý výber a exkluzívnu výrobu. Skratka TCM znamená „Tchibo Certified Merchandise“.
Všetky výrobky Tchibo v rámci zaistenia kvality prechádzajú pred tým, než sú uvedené do predaja, dlhým procesom testovania kvality. Popri našich vlastných náročných kontrolách a skúškach výrobkov spolupracujeme navyše s množstvom neutrálnych, akreditovaných skúšobných inštitútov. Naším logom TCM Vám zaručujeme, že výrobok prešiel najprísnejšími kontrolami na prítomnosť škodlivých látok. Základ pritom tvoria zákonné požiadavky a medzinárodne uznávané normy.

DryActive Plus pre optimálnu telesnú klímu

Tchibo pri svojom oblečení na šport a fitnes vo veľkej miere využíva technológiu DryActive Plus. Najvyšší športový výkon totiž možno docieliť iba pri konštantnej telesnej teplote.
Tkanina DryActive Plus absorbuje telesnú vlhkosť, nezadržiava ju však, ale odvádza ju na vonkajšiu stranu textilu, kde sa rýchlo odparí. Tak telo zostáva aj pri záťaži príjemne suché a chladné a zachováva si dokonalú klímu vďaka regulácii vlhkosti v 4 krokoch:

1) Priedušná látka prepúšťa vzduch.
2) Vlákno absorbuje telesnú vlhkosť a odvedie ju ďalej na vonkajšiu stranu textilu.
3) Vlákna DryActive Plus regulujú vlhkosť.
4) Vlhkosť je odvedená von, kde sa rýchlo odparí.
Frau mit Sport-BH und Sporthose

Vysoké pohodlie pri nosení s „Functional Seamless“

Ak sa športové oblečenie priamo dotýka tela, malo by byť prispôsobené tak, aby žiadne nerovnosti netlačili alebo nedreli kožu. Častým slabým miestom sú pritom napríklad zle spracované uzávery alebo švy.
Do kategórie Dámske športové doplnky
Mann in Skiunterhose

Bez švov a vcelku

Obzvlášť vysokým pocitom pohodlia pri nosení sa vyznačuje športové oblečenie Tchibo so značkou Functional Seamless. Je totiž vyrobené v jednom kuse bez švov na najmodernejších okrúhlych pletacích strojoch. To zaisťuje:
  • lepšie pohodlie pri nosení vďaka bezšvovému spracovaniu
  • rôzne pletené zóny spojené bez švov
  • tvarovú stálosť: oblečenie perfektne sedí a zároveň umožňuje úplnú voľnosť pohybu
  • dobrý strih
Do kategórie Spodná bielizeň a doplnky

Ecorepel®

Prirodzená vodoodpudivosť

Mnoho technológií je inšpirovaných prírodou. Moderná vrstva ecorepel® napríklad kopíruje vodoodpudivý efekt, pôsobením ktorého zostáva perie vodných vtákov stále suché.

Vtáky vylučujú olejovitý sekrét, vďaka ktorému sa voda na ich perí jednoducho vyzráža.
  • Technicky vyspelá povrchová úprava ecorepel® znižuje prenikanie kvapiek vody do textílie podobným spôsobom, avšak bez zápachu.
  • Impregnovaný textil pritom zostáva príjemne mäkký a priedušný.
  • Technológia ecorepel® je navyše šetrná k životnému prostrediu
    a neobsahuje fluorokarbóny (skrátene PFC).
Viac k téme Oblečenie do dažďa

A aké sú výhody zimnej športovej módy Tchibo?

3M Thinsulate TM Insulation

3M Thinsulate TM Insulation

Hrejivá a priedušná: Úprava Thinsulate Insulation spája vysokú tepelnú izoláciu a výborné odvádzanie vlhkosti. Táto moderná vláknová technológia je pritom obzvlášť tenká a ľahká – poskytuje tak úplnú voľnosť pohybu pri optimálnej tepelnej izolácii.
Mikroflís

Mikroflís

Mikroflís je obzvlášť ľahký, mäkký a priedušný flís, ktorý je však tenší, jemnejší a ľahší ako obyčajný flís. Keďže medzi jemnými vláknami mikroflísu sa vytvárajú vzduchové vankúšiky, udržiava príjemné teplo a stará sa o dobrú telesnú klímu. V Tchibo je navyše obohatený o úpravu Antipilling, ktorá zabraňuje plstnateniu povrchu.
COOLMAX®

COOLMAX®

COOLMAX® je špeciálne vyvinuté vlákno, ktoré sa stará o príjemnú telesnú klímu. Odvádza vlhkosť preč od pokožky na vonkajšiu stranu textilu, odkiaľ sa odparuje do okolia. Telesná teplota tak zostáva aj pri zvýšenej telesnej námahe rovnaká, čím sa zamedzuje vychladnutiu tela.
Pletený flís

Pletený flís

Pletený flís sa skladá z hladko pletenej vonkajšej strany a mäkučkej flísovej vnútornej strany. Medzi jemnými flísovými vláknami vzniká hrejivý vzduchový vankúšik. Vďaka kombinácii pleteniny a flísu materiál obzvlášť dobre udržuje teplo a zaisťuje vyváženú telesnú klímu. Pletený flís udržiava teplo a je priedušný.
Technológia mikrokapsúl Outlast®

Technológia mikrokapsúl Outlast®

Milióny mikrokapsúl, ktoré sú súčasťou vlákna, menia v závislosti od výkonu svoje skupenstvo, a tým zaisťujú optimálnu telesnú klímu. Táto inovatívna technológia zabraňuje vychladnutiu a prehriatiu, tento technicky vyspelý materiál minimalizuje teplotné výkyvy.
Windprotection

Windprotection

Vďaka systému Windprotection so špeciálnou membránou je oblečenie ideálne do vonkajšieho prostredia. Priedušná membrána pritom funguje ako druhá koža. Kvapky vody nepreniknú pod povrch a telesná vlhkosť je odvádzaná smerom von. Funkčné oblečenie so systémom Windprotection je tak absolútne vetruvzdorné a vodoodpudivé, pričom však zostáva priedušné.
TACTEL®

TACTEL®

Vďaka kombinácii kvalitných materiálov s vláknom TACTEL® sú športové materiály príjemné na pokožke, odolné a priedušné. Obzvlášť ploché švy a extra mäkká výstelka v oblastiach zaťaženia a tlaku zaisťujú vysoký komfort pri nosení.
NILIT® Innergy

NILIT® Innergy

Pridané minerálne látky nachádzajúce sa v priadzi premieňajú telesnú tepelnú energiu na infračervené žiarenie. Týmto vyvolaný hrejivý pocit môže byť pri športových aktivitách osviežujúci a dodať pocit zvýšenej energie a vitality. Funkčné vlákno je mäkké, nenáročné na údržbu a má prirodzené antibakteriálne vlastnosti.

Správna starostlivosť o športové oblečenie

Keďže športové oblečenie často prichádza do styku so špinou, potom a vlhkosťou, treba ho často vetrať a prať, a preto musí byť dostatočne odolné. Aby ste kvalitné materiály funkčného oblečenia ochránili tak, aby ste ho mohli nosiť čo najdlhšie, mali by ste sa riadiť niekoľkými overenými trikmi.

Správne pranie športového oblečenia

  • Športové oblečenie krátko vyperte po každom použití, stačí aj krátke vypratie v rukách
  • Športové oblečenie perte na šetrnom programe – pri nízkych otáčkach a s tekutým pracím prostriedkom
  • Neperte v príliš horúcej vode, aby sa nepoškodila textilná membrána
  • Aj keď dobre vonia, nepoužívajte aviváž, pretože zlepí vlákna textilu
  • Funkčné oblečenie nedávajte do sušičky, nechajte ho radšej vysušiť na čerstvom vzduchu
  • Funkčné oblečenie perte oddelene od ostatnej bielizne, v opačnom prípade sa môžu primiešať a usadiť na ňom iné textilné vlákna

Odstránenie zápachu potu

Práve v syntetických materiáloch sa môžu baktérie vytvárajúce zápach rozmnožovať lepšie ako v prírodných materiáloch, ako napr. bavlna. Preto pre Vás máme zopár jednoduchých domácich riešení ako inšpiráciu na odstránenie zápachu:
  • Športové oblečenie vysušte ihneď po športovaní na čerstvom vzduchu
  • Pot ihneď vypláchnite
  • Pred praním ošetrite jadrovým mydlom
  • alebo použite špeciálne prostriedky na športové oblečenie
  • Zabite baktérie mínusovými teplotami: vložte oblečenie do mraziaceho vrecka a vložte na 2 dni do mrazničky
  • Aj športové topánky ihneď vyvetrajte na čerstvom vzduchu a potom do nich vložte vysušené použité čajové vrecká

Objavte tu funkčné športové oblečenie od Tchibo

Vysokoúčinné nohavice do dažďa
34,99
 
Dostupné varianty:
 
  • Prešívaný kabát, modrý
  • Prešívaný kabát, béžový
69,95
49,99
Náhľad
Najnižšia cena za posledných 30 dní: 49,99 €
Najnižšia cena za posledných 30 dní: 49,99 €
-28 %
-28 %
Prešívaný kabát, modrý
Prešívaný kabát, béžový
69,95
49,99
69,95
49,99
 
Dostupné varianty:
 
 
Dostupné varianty:
 
niekoľko kusov
  • Flísový pulóver s kapucňou
21,99
14,99
Náhľad
Najnižšia cena za posledných 30 dní: 14,99 €
-31 %
Flísový pulóver s kapucňou
21,99
14,99
 
Dostupné varianty:
 
Funkčné nohavice 2 v 1, čierne
34,99
 
Dostupné varianty:
 
Outdoorové legínsy
22,99
 
Dostupné varianty:
 
Trojštvrťové trekingové legínsy, olivovozelené
22,99
 
Dostupné varianty:
 
niekoľko kusov
Funkčné sukňové šortky, tmavomodré
24,99
 
Dostupné varianty:
 
niekoľko kusov
Funkčné softshellové capri nohavice
22,99
 
Dostupné varianty:
 
niekoľko kusov
Sukňa so šortkami
27,99
 
Dostupné varianty:
 
niekoľko kusov
Mikina s kapucňou, tmavomodrá
29,99
 
Dostupné varianty:
 
Funkčné nohavice 2 v 1, sivé
34,99
 
Dostupné varianty:
 
Bezšvové športové cyklistické šortky
12,99
 
Dostupné varianty:
 
3/4 trekingové legínsy, čierne
22,99
 
Dostupné varianty:
 
Bežecké legínsy
24,99
 
Dostupné varianty:
 
Bunda do dažďa unisex, limetková
29,99
 
Dostupné varianty:
 
Ľahká funkčná bunda, skladacia, červená
34,99
 
Dostupné varianty:
 
  • Športové legínsy
19,99
11,99
Náhľad
Najnižšia cena za posledných 30 dní: 11,99 €
-40 %
Športové legínsy
19,99
11,99
 
Dostupné varianty:
 
Bežecká bunda, terakotová
Bežecká bunda, sivá
39,99
39,99
 
Dostupné varianty:
 
 
Dostupné varianty:
 
3/4 športové legínsy tvarujúce postavu
14,99
 
Dostupné varianty:
 
Vetruvzdorná bežecká bunda, modrá
Vetruvzdorná bežecká bunda, žltá
39,99
39,99
 
Dostupné varianty:
 
 
Dostupné varianty:
 
Vetruvzdorná bežecká bunda, modrá
Vetruvzdorná bežecká bunda, žltá
Vetruvzdorná bežecká bunda, ružová
39,99
39,99
39,99
 
Dostupné varianty:
 
 
Dostupné varianty:
 
 
Dostupné varianty:
 
Sťahovacie športové nohavice
19,99
 
Dostupné varianty:
 
Športové legínsy, terakotové
Športové legínsy, čierne
19,99
19,99
 
Dostupné varianty:
 
 
Dostupné varianty:
 
  • Bežecká bunda 3 v 1
44,99
29,99
Náhľad
Najnižšia cena za posledných 30 dní: 29,99 €
-33 %
Bežecká bunda 3 v 1
44,99
29,99
 
Dostupné varianty:
 
Vetruvzdorná bežecká bunda, modrá
Vetruvzdorná bežecká bunda, žltá
Vetruvzdorná bežecká bunda, ružová
39,99
39,99
39,99
 
Dostupné varianty:
 
 
Dostupné varianty:
 
 
Dostupné varianty:
 
Hybridná vesta »pack light«
39,99
 
Dostupné varianty:
 
Vetruvzdorná bežecká bunda, modrá
Vetruvzdorná bežecká bunda, žltá
39,99
39,99
 
Dostupné varianty:
 
 
Dostupné varianty:
 
Vetruvzdorná bežecká bunda, modrá
Vetruvzdorná bežecká bunda, žltá
Vetruvzdorná bežecká bunda, ružová
39,99
39,99
39,99
 
Dostupné varianty:
 
 
Dostupné varianty:
 
 
Dostupné varianty:
 
  • Tepláky, tmavý smaragdovozelený odtieň
  • Tepláky, svetloružové
24,99
22,99
Náhľad
Najnižšia cena za posledných 30 dní: 22,99 €
Najnižšia cena za posledných 30 dní: 22,99 €
-8 %
-8 %
Tepláky, tmavý smaragdovozelený odtieň
Tepláky, svetloružové
24,99
22,99
24,99
22,99
 
Dostupné varianty:
 
 
Dostupné varianty:
 
Trojštvrťové športové legínsy, čierne
Trojštvrťové športové legínsy, námornícka modrá
17,99
17,99
 
Dostupné varianty:
 
 
Dostupné varianty:
 
niekoľko kusov
1 ...