Používame súbory cookie, aby sme mohli naše webové stránky lepšie prispôsobiť Vašim potrebám. Používaním našich webových stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na Vašom počítači, tablete alebo smartfóne. Viac informácií tu.
Schließen
Alternatívne spôsoby prípravy kávy

Alternatívne spôsoby prípravy kávy

Ručná príprava kávy je zábavná a trendy. Doplnky na prípravu kávy – od kanvice na vodu po filter – môžete objednať teraz online.

Tip baristu

Celé zrnká

Kúpte si svoju obľúbenú kávu v celých zrnkách, čerstvo ju zomeľte a namletú kávu ručne sparte. To je najväčší pôžitok z kávy! Ukážeme Vám krok za krokom, ako sa to robí.

V štyroch krokoch k perfektnému pôžitku z kávy

1. Dávkovanie
2. Mletie
3. Teplota
4. Sparenie
Záleží na detailoch

Správne dávkovanie

Kávoví profesionáli používajú váhu na kávu, aby na gram presne odvážili správne množstvo mletej kávy. Alternatívou je stará dobrá odmerka na kávu.
  
  • Odmerka na kávu
Z dubového dreva
6,99
4,99
Náhľad
Žiaľ už vypredané
  • Váha na kávu
Váha na kávu Vám pomôže optimálne zosúladiť pomer kávy a vody pri sparovaní
24,95
Tip baristu
Tip baristu

Správny pomer medzi kávou a vodou

Pre najlepší pôžitok z kávy je správny pomer vody a kávy mimoriadne dôležitý. Na jednu šálku filtrovanej kávy (250 ml) je ideálnych 6 g mletej kávy. To zodpovedá asi 2 zarovnaným odmerkám.
Chceli by ste, by Vaša obľúbená káva chutila vždy rovnako dobre? S digitálnou váhou na kávu možno potrebné množstvo kávy odvážiť až s presnosťou 0,1 g. A s integrovaným časovačom máte vždy pod kontrolou aj čas lúhovania.

Ešte lepšia chuť

Mletie

Vedeli ste, že mletá káva v kontakte so vzduchom stráca arómu už po niekoľkých minútach? Preto Vám odporúčame kúpiť si svoju obľúbenú kávu v celých zrnkách a čerstvo ju zomlieť až pred sparovaním.
 
  • Mlynček na kávu, elektrický
S týmto všestranným kávovým mlynčekom s integrovanou váhou vždy docielite v mletí profesionálny výsledok
69,95
Náhľad
Tip baristu
Tip baristu

Pomocník na dokonalé mletie kávy

Elektrický mlynček na kávu dokáže viac ako len zomlieť kávu: Vďaka časovaču možno stanoviť čas mletia a tým aj presnejšie dávkovanie. A integrované váhy sa postarajú o to, že nebude pomletý ani gram navyše.
 
  • Mlynček na kávu
Odolný keramický mlynček umožňuje nastavenie na rôzne stupne mletia a ponúka intenzívny pôžitok z kávy podľa želania
19,99
Náhľad
Správna teplota vody

Dôležitejšie, ako ste si mysleli!

Správna teplota vody

Dobrá káva by nemala byť zaliata vriacou vodou. Optimálna teplota vody je medzi 92 °C a 96 °C.
 
Žiaľ už vypredané
  • Elektrická kanvica s labutím hrdlom
Ideálnu teplotu možno zvoliť individuálne alebo prostredníctvom šiestich prednastavení a udržiavať konštantnú počas celého procesu prípravy.
59,95
Tip baristu

Dokonalá teplota vody

Vedeli ste, že: Pri teplote vody približne 94 °C sa z kávy uvoľňuje menej horkých látok? Káva má jemnejšiu a aromatickejšiu chuť. Elektronická základňa môže byť naprogramovaná na šesť teplôt vody, takže voda na kávu alebo čaj má vždy perfektnú teplotu. Základňa tiež udržuje vodu v kanvici s labutím hrdlom až 60 minút na požadovanej teplote.
 
  • Kanvica s labutím hrdlom
Kanvica na vodu s integrovaným teplomerom a hrdlom v tvare labutej šije na presné dávkovanie vylievanej vody pri príprave kávy.
29,95
Náhľad

Príprava kávy pomocou ručného filtra

Ručný filter má šarm starých čias

Klasická príprava s filtrom zdôrazní ovocné arómy. Perfektné pre všetkých, ktorí si radi vychutnávajú čerstvo sparenú kávu.
   
Žiaľ už vypredané
  • Filter na kávu 1 x 4 (veľký)
„Pour Over“: Jednoduché ručné sparenie čerstvej aromatickej kávy
9,99
Žiaľ už vypredané
  • Filter na kávu 101 (malý)
„Pour Over“: Jednoduché ručné sparenie čerstvej aromatickej kávy
7,99
 
  • Sklená kanvica na kávu
Sklená kanvica je perfektným doplnkom ručného filtra.
19,99
Náhľad

Príprava kávy pomocou ručného filtra

  • Vložte papierový filter do keramického filtra a navlhčite ho vodou.
  • Teraz nasaďte keramický filter na sklenenú kanvicu alebo šálku a naplňte ho kávou zomletou na strednom stupni.
  • Lejte vodu na kávu kruhovými pohybmi a nechajte odstáť.
  • Nakoniec nechajte vodu úplne pretiecť filtrom.