

Objednajte si Vaše obľúbené Espresso pohodlne online. «

Tchibo Espresso:
Pomaly pražené pre silný pôžitok a intenzívnu arómu.
Láska ku káve na taliansky spôsob: prvý pákový kávovar od Tchibo je tu!
Teraz pre všetkých držiteľov TchiboCard za 159 eur vrátane 500 g kávy Barista Espresso zadarmo.* Akciová cena platí do 10. 4. alebo vypredania zásob.

Teraz pre všetkých držiteľov TchiboCard s 1kg kávy Barista Espresso zadarmo* už od 219 €. Akciová cena platí do 10. 4. 2023 alebo vypredania zásob. K plnoautomatickým kávovarom

Čerstvo zomletá chutí najlepšie
Existuje niečo krajšie ako vôňa čerstvo zomletej kávy? S našimi praktickými mlynčekmi zomeliete kávu vždy priamo pred sparením.Espresso – malá čierna káva s intenzívnou arómou
Espresso vďačí za svoju intenzívnu chuť dlhému praženiu zŕn a vysokému tlaku sparenia počas prípravy. Rozmanitosť pražených aróm sa postará o jedinečný pôžitok z kávy – v Taliansku, ktoré je krajinou pôvodu espressa, a v celej južnej Európe je espresso synonymom uvoľneného postoja k životu. To je zrejmé už z názvu, ktorý je odvodený z talianskeho výrazu „esprimere“ a znamená „vyjadriť“. Espresso si vychutnávame dúšok po dúšku a nie ako rýchly expresný nápoj.
Či už si kávu pripravujete pomocou kanvice, plnoautomatického kávovaru alebo pákového kávovaru, ako zrnkovú alebo mletú kávu: naše espressá Vám ponúkajú pôžitok z kávy na tej najvyššej úrovni. Objavte chutné druhy Tchibo od kávy Barista Espresso s jemným orieškovým nádychom až po intenzívnu zmes kávy arabica a robusta sicílskeho typu. Objednajte si Vaše espresso pohodlne online. V obchode nájdete aj vhodné príslušenstvo ako mlynčeky na kávu, napeňovače mlieka a pomôcky na dávkovanie.
Ktoré espresso je podľa Vašej chuti?
Pre mnohých pôžitkárov je espresso jediná skutočná káva. Naservírované v malej šálke sa považuje za esenciu všetkých aróm, aké len môžu ponúknuť kávové zrnká. Pri dlhom pražení sa znižuje kyslosť a obsah iných látok, ktoré by mohli podráždiť citlivý žalúdok. Vďaka najemno pomletej káve tiež prechádza plná chuť do nápoja – takto získate dokonalý pôžitok a zároveň aj dobrú stráviteľnosť. Pritom si môžete nechať na jazyku rozplynúť mnoho rôznych aróm. Rozmanitosť espress Tchibo zahŕňa nasledujúce druhy kávy:
- BARISTA Espresso: 100 % zrnká arabica – silná káva s jemným orieškovým nádychom
- Espresso Milano Style: 100 % zrnká arabica – jemná káva so zamatovou penou
- Espresso Sicilia Style: 80 % zrnká arabica, 20 % robusta s plnou chuťou – silná káva
Pôžitok z espressa a trvalá udržateľnosť – aj to sa dá
Uvoľnene sa oprite a vychutnávajte si espresso všetkými zmyslami – s espressami Tchibo to môžete robiť s čistým svedomím. My si totiž stojíme za tým, že sme zodpovední za ľudí a životné prostredie. Ekologicky šetrné pestovanie našich aromatických espresso zrniek je pre nás rovnako dôležité ako férové mzdy pre pestovateľov kávy. Udržateľnú produkciu si nechávame certifikovať od nezávislých organizácií, ako je napríklad organizácia Rainforest Alliance. Pečať EÚ Bio zas získa len preukázateľne ekologicky pestované organické espresso, ktoré zachováva rozmanitosť druhov a úrodnosť pôdy pomocou prírodných hnojív a užitočných organizmov. Ďalším certifikačným partnerom je Fairtrade, všetky kávy a espressá Tchibo BARISTA majú tento certifikát. Za ním stoja združenia viacerých malých pestovateľov kávy, ktorých cieľom sú lepšie pracovné podmienky a udržateľné metódy pestovania. Čo to konkrétne znamená? Pre malopestovateľov združenia „Cooperativa dos Agricultores Familiares de Poço Fundo e Regi“ v Brazílskej vysočine napríklad:
- ponuku poľnohospodárskych školení
- recyklačné opatrenia
- čistú spodnú vodu
- možnosti vzdelávania
- pomoc pri inklúzii pre ľudí so zdravotným postihnutím
- zdravotnú starostlivosť a prevenciu
Takto pripravíte dokonalé espresso
Len majstrovská súhra medzi espresso zrnkami, stupňom mletia, kanvicami na prípravu kávy a dotykom ľudskej ruky vyčaruje dokonalé chuťové zážitky. Keď už ste objavili Vaše obľúbené zrnká, kompozícia začína správnym mletím. Na Vašom ručnom alebo elektrickom mlynčeku na kávu nastavte jemný stupeň mletia. Voda tak veľmi intenzívne uvoľní arómy z mletej kávy. Baristi potom pripravujú espresso pomocou pákového kávovaru, ktorý sa postará o optimálne výsledky z hľadiska tlaku a teploty. Môžete však použiť aj plnoautomatický kávovar, kanvičku na espresso a kávovary na kapsuly na porciované espressá. Podľa zázračných 4 M je však originálu verná len príprava espressa pomocou páky. Tu záleží predovšetkým na správnej obsluhe, aby ste prácu mohli dokončiť „la mano“, teda ručne: utlačenie mletej kávy v páke pomocou tamperu vyžaduje určitý jemnocit. Pri príprave espressa talianski baristi tradične postupujú podľa štyroch zázračných „M“, aby z mletej kávy získali optimálnu chuť. Ide o:
- la miscela (zmes)
- la macinacaffè (mlynček)
- la macchina (prístroj)
- la mano (ruka)