Halloweenske recepty

Úžasne chutné fingerfood recepty na Vašu halloweensku párty

Tekvicové strašidlá a strašidelné kostýmy – to všetko je len časť úspešnej halloweenskej párty pre deti. Čo by tam však určite nemalo chýbať: správne fingerfood, jedlo, ktoré možno jesť rukami. Malo by úžasne vyzerať a byť chutné, pretože potom bude mať u detí (a dospelých) úspech! Či už sú to strašidelné voodoo cookies, cake pops, ktoré vyzerajú ako očné gule, alebo monster cupcakes v jedovatých odtieňoch: Malí a veľkí účastníci párty si tieto kreatívne halloweenske recepty zamilujú!

Sladké halloweenske pochúťky, ktoré sa ľahko pripravujú

Najkrajšie je, že s našimi kreatívnymi receptmi na Halloween si Vy aj Vaše deti užijete zábavu už počas pečenia. Maľovať cookies či cake pops obaľovať v čokoláde, dávať muffinom cukrové oči – to sa páči každému malému pekárovi. Mimochodom, v našom internetovom obchode nájdete praktické príslušenstvo na pečenie.

Halloweenske sušienky: Strašidelné Voodoo cookies

Prísady až na 8 cookies: 120 g mäkkého masla | 200 g cukru | 1 väčšie vajce | 1 ČL vanilkového extraktu | 200 g polohrubej múky | 60 g kakaového prášku | 1/2 ČL prášku do pečiva | 1/2 ČL soli

Na dekoráciu: 100 g práškového cukru | trocha citrónovej šťavy | potravinárska farba (červená/čierna)

Čas prípravy: 40 minút

Čas pečenia: 12 minút

Celkový čas: 2,5 hodiny

1. Maslo a cukor vložte do veľkej misy a najprv pomaly, potom na vyššom stupni vyšľahajte. Pridajte vajíčko a vanilkový extrakt a dobre premiešajte. Zmiešajte múku s kakaom, práškom do pečiva a soľou v druhej miske a potom všetko pridajte do veľkej misky a krátko premiešajte. Z cesta pripravte guľu, zabaľte ju do potravinovej fólie a potom ju asi na 30 minút vložte do chladničky.

2. Predhrejte rúru na horný/dolný ohrev na 180 °C. Nakreslite voodoo bábiku na kúsok papiera a vystrihnite ju. Cesto rozvaľkajte na kus papiera na pečenie na hrúbku asi 1/2 cm, priložte predlohu a podľa nej vyrežte viaceré cookies. Zvyšky cesta dajte dovedna a znova rozvaľkajte. Položte cookies na plech vyložený papierom na pečenie a pečte 10 – 12 minút. Vyberte z rúry a nechajte vychladnúť na drôtenej mriežke.

3. Pokiaľ ide o glazúry, miešajte práškový cukor s trochou citrónovej šťavy, kým nezískate hustú polevu. Rozdeľte glazúru na tri časti – zafarbite malú časť čiernou, mierne väčšiu časť červenou a zvyšok nechajte biely. Urobte si z pergamenového papiera malé vrecká, naplňte ich farebnými glazúrami a nimi dekorujte cookies. Nechajte úplne uschnúť.

Tento príspevok vznikol v spolupráci s Marcom Kromerom | baketotheroots.de

Cake Pops v tvare očnej gule

Prísady na 18 kusov: 300 g koláča/korpusu (napr. s vanilkovou alebo citrónovou príchuťou) | 100 g tvarohu | 2 PL vanilínového cukru | 1 ČL postrúhanej kôry z biopomaranča | 200 g bielej čokolády | ceruzky s potravinárskou farbou (červená, čierna) | 18 cukrových očí | 18 vidličiek alebo špajlí

Čas prípravy: 40 minút

Celkový čas: 2 hodiny

1. Rozmrvte koláč a vložte ho do misy. Tvaroh zmiešajte s vanilkovým cukrom a pomarančovou kôrou, potom pridajte do misy s rozmrveným koláčom a dobre premiešajte.

2. Z hmoty vytvarujte 18 malých guľôčok a ponapichujte ich na vidličky alebo špajle. Vložte do chladničky asi na 1 hodinu. Tip: Ak sa masa nedá dobre tvarovať, pridajte trocha tvarohu alebo prípadne smotany, aby cesto lepšie držalo dovedna.

3. Roztopte čokoládu, a ak je prihustá, primiešajte trochu kokosového oleja. Guľôčky z cesta ponorte do rozpustenej čokolády, trochu odkvapkajte a potom nechajte schnúť na špajliach postavených napr. v pohári.

4. Pred tým, ako čokoláda stuhne, zatlačte do čokolády cukrové oko a nechajte stuhnúť. Maľujte na stuhnutú čokoládu pomocou potravinárskych ceruziek. Ak chcete servírovať, položte ich na podnos alebo postavte zvislo do pohára.

Tento príspevok vznikol v spolupráci s Marcom Kromerom | baketotheroots.de

Monster Cupcakes

Prísady na 10 cupcakes: 120 g masla | 100 g hnedého cukru | 60 g horkej čokolády, roztopenej | 2 väčšie vajcia | 100 g polohrubej múky (typ 550) | 1 PL kakaa | 1 ČL prášku do pečiva | 1/4 ČL soli | 2 PL mlieka

Na maslový krém: 230 g masla | 260 g práškového cukru | 2 ČL vanilkového extraktu | potravinárska farba (napr. modrá, červená alebo zelená)

Čas prípravy: 35 minút

Čas pečenia: 18 minút

Celkový čas: 1 hodina

1. Predhrejte rúru na 200 °C. Vložte do muffinového plechu papierové košíčky a odložte bokom. V mise dobre vymiešajte maslo s cukrom a roztopenou čokoládou (nie príliš teplou). Pridajte po jednom vajci a po každom pridaní dobre premiešajte. V druhej miske zmiešajte múku s kakaom, práškom do pečiva a soľou, pridajte spolu s mliekom k maslovo-čokoládovej mase a krátko premiešajte.

2. Nalejte cesto do pripravených papierových košíkov a pečte 15 – 18 minút – testujte špáradlom, či sa cesto ešte lepí, a vyberte z rúry až vtedy, keď špáradlo zostáva po vytiahnutí z cesta čisté. Nechajte úplne vychladnúť na drôtenej mriežke.

3. Na maslový krém šľahajte maslo na najvyššom stupni 3 – 4 minúty. V niekoľkých dávkach pomaly pridajte práškový cukor. Pridajte do maslového krému vanilkový extrakt a dobre premiešajte. Rozdeľte krém na 2 – 3 porcie a podľa potreby zafarbite potravinárskou farbou.

4. Farebné krémy dajte osobitne do vrecúšok na zdobenie a potom striekajte na cupcakes, aby ste vytvorili strapatú kožušinku. S cukrovými očami, zubami a papuľami sa cupcakes premenia na malé príšery.

Tento príspevok vznikol v spolupráci s Marcom Kromerom | baketotheroots.de

Ako správne servírovať fingerfood

S týmito náramne chutnými halloweenskymi nápadmi sa nadchádzajúca párty na konci októbra zaručene podarí. Vyzdobte svoj fingerfood bufet strašidelne krásnymi obrúskami, svetelnými reťazami s náladovým osvetlením (pozrite si náš internetový obchod s príslušenstvom pre domácnosť) a nezabudnite na tekvicové strašidlo. Tchibo Vám praje skvelú halloweensku párty!