Vysvetlenie pojmov

Vysvetlenie pojmov

Ametyst
Ametyst je jedným z najcennejších drahých kameňov zo skupiny kremeňov. Na rozdiel od iných kameňov z tejto skupiny má ametyst výnimočnú prirodzenú kryštalickú štruktúru, vďaka ktorej je určite nezameniteľný. Ametysty vám učarujú taktiež svojím zafarbením v intenzívnych tónoch fialovej. V objatí striebra je tento drahý kameň originálne krásny a luxusný.

Agátové drevo
Krásny v záhrade, dobrý pre životné prostredie: nábytok z agátového dreva! Je isté, pre aký kus nábytku ste sa rozhodli: je odolný proti poveternostným vplyvom, kvalitný a jednoducho nádherný! Úžasná tvárnosť a pružnosť je dôvodom, prečo je agátové drevo perfektnou voľbou pre stolárov. Vďaka elegantnej farbe a individuálnym letokruhom je každý kúsok nábytku skutočným unikátom.

Angorská vlna
Angorská vlna je najjemnejšia a najľahšia prírodná vlna, ktorá navyše neuveriteľne krásne hreje. Jej mäkké vlnené vlákna totiž vykazujú vysokú schopnosť tepelnej izolácie. Mäkkosť vlny zaisťuje vysoký komfort nosenia a zaručuje, že vlna je nesmierne príjemná na telo.

Avanturín
Avanturín patrí do skupiny kremeňov. Má zľahka metalický lesk a jeho farebná škála siaha od stredne zelenej až po tmavozelenú, ale taktiež od oranžovej až po červenú.

Ažúrový lem
Ažúrový lem je klasický ozdobný steh, ktorý sa používa najmä na obrusoch a posteľnej bielizni. S cieľom docieliť typický dierovaný vzhľad sú jednotlivé vlákna vytiahnuté v určitom smere z tkaniny. Následným prešitím voľne ležiacich vlákien potom vznikajú rôznorodé vzory – vždy podľa toho sú vlákna navrstvené, pretočené alebo preštepované.
Biber
Biber je čistá, husto tkaná a zdrsnená bavlna. Táto mäkučká tkanina sa za chladných nocí postará o príjemnú klímu počas spánku, lebo je krásne hrejivá a súčasne priedušná a nasiakavá.

Biele zlato
Ako biele zlato sa označujú zliatiny rýdzeho zlata s prímesami, napr. s paládiom. Tie zlatu prepožičiavajú brilantnú bielu farbu. Vzniká tak ušľachtilý kov s úplne jedinečným charakterom – je jasný, svetlý a neodolateľne sa leskne.
Classics – Obľúbené kúsky
Naše najobľúbenejšie výrobky – trvalo dostupné. Tešte sa na naozajstnú klasiku Tchibo v osvedčenej kvalite tejto značky.

Clima Protection
Keď ste na cestách, počasie sa môže rýchlo zhoršiť. To však neznamená, že musíte zase vytiahnuť ťažké zimné oblečenie. Zvrškový odev z termoflísu alebo mikroflísu je ľahučký a ponúka optimálnu ochranu pred nízkymi teplotami. Medzi jemnými vláknami vznikajú hrejivé vzduchové vankúšiky a navyše je tento materiál priedušný, rýchlo schne a zaisťuje vyrovnanú telesnú klímu. Mikroflís je všeobecne najľahší flís. Zaisťuje – taktiež v kombinácii s ďalšími vrstvami oblečenia – maximálnu voľnosť pohybu a vysoký komfort nosenia. Takisto softshell je ideálny na aktivity vo voľnej prírode, keď musíte čeliť vetru a chladu. Tento materiál je veľmi ľahučký – tak na tele, ako v batohu. Je mäkký, elastický a skutočne odolný. Je to výborný doplnok k osvedčenému vrstvenému obliekaniu v štýle „cibule“, keď sa nosí niekoľko vrstiev na sebe. Obzvlášť efektívna je kombinácia so systémom Clima Protection, lebo tak zostáva zachovaná hrejivá mikroklíma medzi telom a odevom a telo neprechladne.

Clima Sensation
Clima Sensation je vysokovýkonné vlákno so špeciálnym povrchom. Absorbuje pot a vlhkosť a odvádza ich rýchlo na vonkajšiu stranu, kde sa vlhkosť môže odpariť. Pokožka tak zostáva príjemne suchá a je zaistená konštantná telesná teplota a príjemná klíma počas spánku.

CoolMax®
Ďalšie špeciálne vlákno, ktoré používame, odvádza vlhkosť smerom od pokožky: na vonkajšej strane textílie sa potom môže vlhkosť jednoducho odpariť. Tieto jedinečne utvárané vlákna zaisťujú najmä vo vlhkom stave dobrú priedušnosť, lebo povrch tohto špeciálneho vlákna je až o 30 % väčší než v prípade iných vlákien. Vlhkosť sa teda rýchlejšie odvádza von. Vďaka tomu sa pri športových aktivitách budete cítiť dlhšie svieži a budete mať dlhšiu výdrž. Telesná teplota vďaka tomu zostáva aj pri zvýšenej telesnej námahe konštantná – nemôže dôjsť k prechladnutiu.

Cotton made in Africa
Pestovanie bavlny je pre viac než 20 miliónov Afričanov hlavným zdrojom príjmov. Iniciatíva Cotton made in Africa si preto ako svoj cieľ stanovila dlhodobo zvyšovať výnosnosť a odbyt africkej bavlny pochádzajúcej z krajín, ako sú Benin, Burkina Faso, Azúrové pobrežie, Malawi a Zambia. Kúpou výrobkov „Cotton made in Africa“ aktívne prispievate k ochrane životného prostredia a ľudského zdravia a k zlepšeniu životných podmienok veľkého množstva afrických malopestovateľov a ich rodín. Tieto výrobky spoznáte podľa loga „Cotton made in Africa“.
Delecten
Pletivo Delecten pozostáva z odolných polyetylénových vlákien, ktoré sa obzvlášť hodia na výrobu outdoorových predmetov. Prečo? Sú odolné nielen proti mrazu a UV žiareniu, ale zároveň výborne odvádzajú nečistoty a vodu, a vďaka tomu vykazujú dlhú životnosť aj vo vonkajšom prostredí.

Diamantovanie
Diamantovanie je spôsob strojového zošľachťovania povrchu šperku s využitím špeciálnych rezacích nástrojov; tento postup prepožičiava šperku jemnú štruktúru. Vzniká tak povrch s efektným jedinečným leskom.

Digitálna televízia – DVB-T
DVB-T (Digital Video Broadcasting-Terrestrial) je nový digitálny štandard televízneho vysielania. To znamená viac programov v lepšej kvalite a optimálny príjem televízneho vysielania na ľubovoľnom mieste. S tunerom DVB-T môžete prijímať digitálne signály cez izbovú alebo domovú anténu.

DryActive Plus
Aby ste mohli dosahovať špičkové výkony, potrebujete konštantnú telesnú teplotu a v žiadnom prípade nesmiete prechladnúť. Preto sme mnohé naše športové outfity vybavili špeciálnym vláknom DryActive Plus. Toto vlákno telesnú vlhkosť neabsorbuje, ale odvádza ju na vonkajšiu stranu textílie, kde sa vlhkosť môže rýchlo odpariť. Vaše telo tak zostáva aj pri fyzickej námahe príjemne v suchu a nehrozí mu prechladnutie.

Duracord®
Duracord® je vlákno, ktoré sa na dotyk podobá bavlne, pritom však vykazuje skvelé vlastnosti pre vonkajšie použitie. Duracord® je odolný proti UV žiareniu a proti plesni a hubám. Je odolný a vykazuje dlhú životnosť. Okrem toho je tento materiál ošetrený úpravou proti škvrnám, a preto sa lepšie udržuje v čistote.

Džersej
Pletenina z čistej bavlny je krásne poddajná a príjemne mäkká. Je charakteristická vysokou nasiakavosťou, ktorá zaisťuje rýchlu absorpciu vlhkosti. Džersejová posteľná bielizeň sa navyše ľahko udržuje, pretože sa nemusí žehliť.
Elipsovité perly (bouton)
Tieto perly sú pomenované podľa ich tvaru – majú tvar polgule a na jednej strane sú ploché. Preto sú vhodné najmä pre náušnice a prstene. Ich názov pochádza z francúzskeho slova bouton = gombík.

Enzymatické spranie
Enzymatickým spraním získa tkanina príjemne mäkký povrch a zamatový, mierne opraný vzhľad.

Eukalyptové drevo
Eukalyptové drevo je veľmi obľúbené nielen vďaka peknej teplej farbe. Ide o neobyčajne robustné drevo, ktoré ani po rokoch nestráca nič zo svojej krásy.

Evolon®
Revolučné poťahy s mikrofilamentovou štruktúrou Evolon® chránia proti roztočom, a predstavujú tak bariéru pred roztočovými alergénmi. Ich veľmi hustá štruktúra z obzvlášť jemných mikrofilamentov spoľahlivo a dlhodobo chráni aj pred tými najmenšími čiastočkami. Vďaka tomu spĺňajú najvyššie lekárske požiadavky, optimálne odvádzajú vlhkosť, a pritom sú obzvlášť mäkké a priedušné.
Fazetové brúsenie
Fazetové brúsenie je spôsob, ako prepožičať drahokamom dokonalý lesk. Kombinácia otvoreného vzhľadu a náročných, ručne brúsených faziet zvýrazňuje prirodzený rozptyl svetla. Rozptyl svetla je nasmerovaný do stredu kameňa, odkiaľ sa z bokov odráža von: drahokam tak získava svoju pôsobivú brilantnosť.

Flanel
Flanel je veľmi ľahká, zdrsnená a hustá tkanina z čistej bavlny veľmi príjemnej na dotyk. Je vysoko poddajný, nádherne mäkučký a príjemne hrejivý. Navyše je obzvlášť odolný a ľahko sa udržuje.

Flanel s priadzovým efektom
Zľahka zdrsnený materiál, ako je flanel, je ideálny pre chladné ročné obdobie. Tento materiál je vďaka husto tkanej vysokej tkanine z čistej bavlny zamatovo mäkký a príjemne hrejivý. Vďaka dodatočne vtkanej priadzi, ktorá sa vyznačuje pozdĺžnym zosilnením, vzniká zaujímavý a dekoratívny efekt.

Flís
Flís je mäkučký priedušný materiál, ktorý poskytuje výbornú tepelnú izoláciu. Okrem toho, že je ľahučký, taktiež rýchlo schne a dobre sa udržuje. Flís je veľmi kvalitný materiál: značkový tovar prakticky netvorí hrčky, zaručuje dlhú životnosť a trvalo vysokú kvalitu.

Function Pro Comfort
Vďaka laminovaniu Function-Pro-Comfort nie je oblečenie len nepremokavé, ale zároveň vetruvzdorné a pritom priedušné. Telo zostáva v teple a suchu – telesná vlhkosť môže odchádzať von. Tak je zaistená perfektná ochrana proti poveternostným vplyvom a súčasne najvyšší komfort nosenia.

Funkčná spodná bielizeň
Techno°Cool je extrémne výkonné vlákno, ktoré zaisťuje optimálnu termoreguláciu, skvele odvádza vlhkosť a je teda ideálnou voľbou pre funkčnú spodnú bielizeň. Kombinácia vlákna Techno°Cool a prírodnej strižnej vlny Merino robí z tejto bielizne vysokofunkčný produkt s najlepšími vlastnosťami: bielizeň je mäkká, ľahká a poskytuje výbornú tepelnú izoláciu.

Funkčné vlákno SUPPLEX®
Materiály SUPPLEX® pocitovo pripomínajú bavlnu a súčasne ponúkajú výhody najmodernejších vláknových technológií. Prirodzený pocit a prirodzený bavlnený vzhľad robia z materiálov SUPPLEX® ideálnu voľbu pre mnohé odevné kategórie. Materiály SUPPLEX® sú priedušné, dobre držia tvar, schnú rýchlejšie než bavlna a pritom si zachovávajú svoju farbu. SUPPLEX® je ochranná známka spoločnosti INVISTA.
Gut Gemacht
My v Tchibo máme pred sebou jasný cieľ. Stopercentne udržateľné podnikanie. Tento záväzok nás každý deň znovu a znovu motivuje. Sme na tej najlepšej ceste a veľký kus práce už máme za sebou. Pridajte sa k nám na našej ceste k udržateľnejšiemu svetu! Je to veľmi jednoduché, pretože s našimi produktmi s logom GUT GEMACHT urobíte niečo pozitívne a prospešné pre ostatných, pre životné prostredie aj pre vás.
HD ready
Televízory HDTV (High Definition Television) sa vyznačujú vysokým počtom pixelov, a teda vyšším rozlíšením. Mimoriadne jasný a brilantný obraz je zárukou perfektnej televíznej zábavy.

Hodváb
Hodváb je jedno z najluxusnejších prírodných vlákien na svete. Je mäkké a ľahké, ušľachtilo sa leskne a je neobyčajne tvarovo stabilné.
In-mold
Pri tomto špeciálnom postupe nie je vonkajšia škrupina prilby – na rozdiel od bežných cyklistických prílb – len nalepená: je ostrekovaná tvrdou penou, vďaka čomu sa vonkajšia škrupina spojí s vnútornou škrupinou z tvrdej peny. Vzniká tak nerozdeliteľné spojenie, vďaka ktorému je prilba pevnejšia a má dlhšiu životnosť.

Iónová technológia
Iónová technológia zabraňuje vzniku statického náboja. Záporné ióny pôsobia proti náboju vlasov, ktorý je vytváraný kladnými iónmi. Vlasy sa navyše krásne lesknú a pôsobia mäkším dojmom.

Irisette
Irisette poskytuje „Kompetencie týkajúce sa vášho pokojného spánku“, a tým aj spoľahlivé vysokokvalitné posteľné produkty, ako sú deky, vankúše a matrace, ktoré sú vzájomne perfektne dimenzované, aby neustále zaručovali váš pokojný a pohodlný spánok. Používanie vysokokvalitných materiálov, neustála kontrola kvality používaných materiálov a hotových produktov, šetrné zaobchádzanie so surovinami a prísne dodržiavanie bezpečnostných, hygienických a ekologických aspektov – to je motto firmy Irisette.
Jadeit
V Číne je jadeit považovaný za jeden z najkrajších a najvýznamnejších kameňov: symbolizuje čistotu a päť cností: spravodlivosť, skromnosť, milosrdenstvo, múdrosť a odvahu. Egypťania uctievali jadeit ako kameň lásky, harmónie a vnútorného mieru. Okrem zelenej farby sa jadeit vyskytuje taktiež v žltých, hnedých či červenkastých tónoch (od ružovej cez svetlofialovú až po fialovú).

Jahňacia vlna
Za jahňaciu vlnu smie byť označená iba vlna z jahniat mladších než 1 rok. Na rozdiel od vlny zo starších oviec je jahňacia vlna oveľa jemnejšia, mäkšia a ľahšia. To znamená, že pulóvre z jahňacej vlny sú obzvlášť hrejivé a navyše krásne ľahké a príjemne sa nosia.

Jahňacia koža napa
Pre jahňaciu kožu napa je charakteristický jemne štruktúrovaný prírodný povrch a výnimočná mäkkosť. Okrem toho je tento materiál maximálne odolný a priedušný, no súčasne vetruvzdorný.
Kabošon
Tento typ brúsenia sa používa na kruhových alebo oválnych kameňoch – je to vypuklé (zaoblené) brúsenie s rovnou dolnou plochou. Skvele vyhotovené ručné brúsenie dokáže zdôrazniť prednosti a prirodzenú štruktúru drahokamu. Odborníci si kabošon cenia pre krásny lom svetla a vysoký jas farieb drahokamu.

Keper
Keper je tkanina so špeciálnou, tzv. keprovou väzbou, ktorá je z líca aj z rubu rovnaká. Najznámejšou keprovou tkaninou je denim, ktorý sa vďaka pozitívnym vlastnostiam tejto väzby stal veľmi obľúbeným. Keprová väzba je extrémne odolná, pritom je však neobyčajne mäkká.

Konštrukcia so zvislými stĺpikmi
Pri tejto konštrukcii sú plochy zapustené do štyroch zvislých stĺpikov, a tvoria tak maximálne stabilnú a odolnú konštrukciu.

Krakeláž
Krakeláž je umelecký efekt – vyznačuje so systémom jemných trhliniek na povrchových plochách. To prepožičiava skleneným plochám, drahým kameňom a predmetom z glazovanej keramiky zvláštny antický vzhľad.

Kvalita super 100
Označenie super 100 vyjadruje kvalitu spriadaného vlneného vlákna: 100 metrov vlákna použitého na výrobu exkluzívnych sák alebo nohavíc váži iba 1 gram. Sako alebo nohavice sú vďaka tomu ľahučké a veľmi pohodlné na nosenie: skrátka, ideálne oblečenie aj do letných teplôt.

Kozia velúrová koža
Kozia velúrová koža je vysokokvalitná koža so zamatovým povrchom. Je nádherne jemná, elastická a optimálne sa prispôsobí telu. Ako pravá koža má dlhú životnosť, je priedušná a zároveň neprepúšťa vietor, vďaka tomu zaisťuje vyváženú telesnú klímu.
Liaty hliník
Liaty hliník sa vyznačuje odolnosťou a robustnosťou. Šetrí energiu vďaka vysokej schopnosti rovnomerne viesť teplo.

LED podsvietenie
Tento nový typ podsvietenia s využitím LED zaručuje – na rozdiel od bežných žiariviek – porovnateľné osvetlenie, vysokokontrastný a prirodzený obraz. LED navyše šetria energiu a majú dlhšiu životnosť než žiarivky, pri ktorých často dochádza k blikaniu alebo ku kompletnému výpadku svetelného zdroja.

Luminiscenčná potlač
Potlač nazývaná „Glow in the Dark“ obsahuje luminiscenčné farbivo, ktoré absorbuje a ukladá svetelnú energiu a následne ju opäť vydáva – vďaka tomu natlačený nápis v tme svieti. Nápis sa pritom „nabíja“ tak umelým, ako aj prirodzeným svetlom. Čím dlhšie je svetlu vystavený, tým dlhšie potom svieti. Tento efekt zostáva zachovaný aj po vypraní bielizne, a „nabíjanie“ a svietenie je tak možné opakovať úplne podľa ľubovôle.
Medisana
Značka Medisana reprezentuje vysokokvalitné produkty v oblasti zdravia, pri ktorých vývoji sa kládol zvláštny dôraz na najvyššiu kvalitu a na jednoduchú obsluhu. Okrem toho sú tieto produkty certifikované v súlade so zákonmi týkajúcimi sa prístrojov využívaných v lekárskej vede. Tchibo ponúka – v spolupráci s touto zavedenou značkou – zdravotné pomôcky, ktoré odrážajú najnovšie výsledky lekárskeho výskumu a spĺňajú tie najvyššie nároky na kvalitu.

Melamín
Melamín je špeciálny syntetický materiál vyznačujúci sa dlhou životnosťou, odolnosťou proti teplu aj chladu a obzvlášť tvrdým a lesklým povrchom. Vďaka týmto hygienickým vlastnostiam, ktoré sa podobajú vlastnostiam porcelánu, je melamín vhodným materiálom na použitie s potravinami. Melamínové výrobky sú vhodné do umývačky riadu.

Meryl® Skinlife
Inovatívne vlákno Meryl® Skinlife je obzvlášť mäkké a príjemné na telo. Dobre absorbuje vlhkosť, čím zaisťuje príjemnú, suchú telesnú klímu a obmedzuje vznik telesného pachu.

Microtouch
Materiál Microtouch je ideálnou voľbou pre oblečenie, ktoré sa nosí priamo na tele, ako sú dámske nohavičky. Vďaka veľmi jemnej priadzi je materiál úžasne hladký a hodvábne jemný. Okrem toho má ešte viacero ďalších predností, medzi ktoré patrí napr. vysoká kvalita, tvarová stabilita, vysoký komfort nosenia, padnúci strih, mierne lesklý vzhľad a jednoduchá údržba.

Mikrobavlna
Inovatívny postup výroby umožňuje, aby bavlnená priadza pri rovnakej hmotnosti nadobudla – v porovnaní s bežným froté – dvojitý objem. Vzniknuté dutinky naplnené vzduchom sú schopné absorbovať mimoriadne množstvo vlhkosti. Mikrobavlna nie je len mimoriadne mäkká, je taktiež výrazne ľahšia.

Mikrovlákno
Tento priedušný materiál skvele udržuje telesnú klímu a získal si veľkú obľubu najmä v oblasti výroby posteľnej bielizne. Táto ľahučká tkanina nepúšťa chĺpky, je príjemná na telo a prakticky sa nemusí žehliť. Mikrovlákno sa vyznačuje predovšetkým optimálnou schopnosťou odvádzať vlhkosť, vďaka čomu zaisťuje po celý rok príjemnú klímu počas spánku.

Mikroflís
Mikroflís sa skladá z množstva jemných vlákien, medzi ktorými vznikajú hrejivé vzduchové vankúšiky. Vďaka tomu je tento materiál neobyčajne ľahučký a zaisťuje vyrovnanú telesnú klímu. Rovnako ako termoflís, aj mikroflís zaisťuje, že telo zostane v teple a v suchu. Je však ešte ľahší, a vďaka tomu je ideálnou voľbou pre funkčnú vrstvu v prípade športového oblečenia.

Modal
Modal je vysokokvalitné prírodné vlákno na báze celulózy – je príjemne mäkké, ľahké, dobre drží tvar a zachováva brilantné farby.
Nôž s dutou rukoväťou
Výroba nožov s dutou rukoväťou je obzvlášť náročná. Rukoväť a čepeľ sa vyrábajú samostatne a až následne sa spoja. Kvalitná ušľachtilá oceľ 18/10 a tvrdená čepeľová oceľ prepožičiavajú nožom neobyčajnú tvrdosť a dlhú životnosť.
Obľúbené kúsky - Classics
Naše najobľúbenejšie výrobky – trvalo dostupné. Tešte sa na naozajstnú klasiku Tchibo v osvedčenej kvalite tejto značky.

Obojstranné tielko
Naše obojstranné tielka majú okrúhly výstrih na jednej strane a výstrih do V na druhej strane. Vždy podľa toho, ktorú stranu si oblečiete dopredu, môžete každý deň meniť svoj vzhľad – presne podľa svojej chuti a nálady.

Ochrana proti roztočom NOMITE®
Logo NOMITE® zaručuje, že daný produkt je vhodný aj pre alergikov. Špeciálna hustá tkanina neprepúšťajúca perie ani páperie odpudzuje roztoče – pre zdravé spanie.

Organic Cotton
Tento výrobok je vyrobený zo 100 % bavlny pochádzajúcej z ekologickej poľnohospodárskej produkcie. Pestovanie v súlade s prírodou, pri ktorom sa používajú čisto biologické hnojivá a proti škodcom sa bojuje prírodnými postupmi, významnou mierou prispieva k ochrane ľudského zdravia aj životného prostredia.
Pavé
Pri osadení typu „pavé“ sú malé kamienky, napríklad brilianty, osádzané do drahého kovu tesne vedľa seba. Kamene sú zasadené iba v drobunkých kovových zrnkách. Vďaka tomu vzniká ligot neobyčajnej intenzity, ktorý na seba strhne všetku pozornosť.

Pamäťový efekt
Špeciálna penová látka, ktorá sa používa napríklad do košíčkov podprseniek, reaguje na telesnú teplotu: je to príjemne mäkký, tvarovateľný materiál, ktorý sa dobre prispôsobuje individuálnemu tvaru bez toho, aby strácal svoju podpornú funkciu.

Perly z lastúrového jadra
Perly z lastúrového jadra sa vyrábajú z jemne namletej perlete z vnútrajška lastúry. Sú vždy dokonale okrúhle, majú hladký povrch a oslnivo sa lesknú.

Pletený flís
Pletený flís pozostáva z hladko pletenej vonkajšej strany a nádherne mäkučkej vnútornej strany z flísu. Medzi jemnými flísovými vláknami vzniká hrejivý vzduchový vankúš. Kombinácia pleteniny a flísu poskytuje neobyčajne dobrú tepelnú izoláciu a zaisťuje vyváženú telesnú klímu.

Plná hovädzia koža
Plná hovädzia koža je lícová vrchná časť kože. Táto časť kože je veľmi kvalitná. Vyznačuje sa hustým vláknom a v dôsledku toho vysokou pevnosťou, odolnosťou a jemnosťou. Aby sa z prírodného materiálu stal materiál na výrobu malých skvostov, je potrebné vykonať viac než tucet výrobných krokov.

Potlač flockom
Pre potlač flockom je charakteristický zamatový plastický vzor. Oproti technike, ktorou sa textílie potlačujú bežne, si potlač flockom uchováva žiarivé farby a jemnučkú štruktúru na veľmi dlhý čas. Farebné charakteristiky sa nemenia ani po mnohých vypraniach a potlač nestráca zamatový 3D efekt. Skvele vyzerá napríklad na zamatovo lesklom tafte.

Ponožky/pančuchy COOLMAX®
Ponožky COOLMAX® odvádzajú vlhkosť od tela na vonkajšiu stranu, a pomáhajú tak udržať nohy v teple a suchu. Ponožky COOLMAX® sa vyrábajú z polyesterových vlákien s unikátnym prierezom od spoločnosti INVISTA. Tento materiál odvádza telesnú vlhkosť smerom od pokožky von a necháva ju účinne odpariť na vonkajšej strane textílie.

Ponožky/pančuchy THERMOLITE®
Ponožky THERMOLITE®, určené pre vysoký výkon, sa vyrábajú s využitím špeciálneho dutého vlákna zaručujúceho úžasnú hrejivosť materiálu pri zachovaní jeho ľahkosti.

Protect Light
Všetky naše produkty, ktoré nesú toto logo, sú vybavené reflexnými prvkami, ktoré zaisťujú zvýšenú viditeľnosť za tmy, pri zlej viditeľnosti a v rámci cestnej premávky. Vďaka tomu sa do svojho cieľa dostanete nielen rýchlejšie, ale taktiež bezpečnejšie.
Reflektor Recco®
Lokalizačný systém Reflektor Recco® slúži na rýchlu lokalizáciu obetí lavíny. Recco je reflektorový lokalizačný systém integrovaný priamo do oblečenia lyžiara alebo snoubordistu. Pri zavalení lavínou záchranári vysielajú zo špeciálnych prístrojov radarové signály a tieto signály reflektor Recco odráža a lokalizuje tým záchranárom presnú pozíciu zavaleného. Čas hľadania obetí lavíny sa tak významne skracuje. Reflektor Recco® funguje permanentne a netreba ho nabíjať batériami. Vďaka tomu trvale zaisťuje potrebnú bezpečnosť.

Renforcé
Renforcé je hladký a jemný materiál z čistej bavlny. Rýchlo saje vlhkosť a pritom je veľmi šetrný a jemný k pokožke. Jeho schopnosť vyrovnávať teplotu z neho robí jemný materiál ideálny na spanie za teplých aj chladných nocí.

Ruženín
Ruženín vďačí za svoj názov svojmu jemne ružovému zafarbeniu. Vďaka jedinečnosti prostredia, v ktorom tieto kamene vznikajú, je každý kameň svojím spôsobom jedinečný. Ruženíny tak môžu byť temne zastreté, ale taktiež nežne priesvitné.
Satén
Satén je veľmi jemná, hladká bavlnená tkanina, ktorá je neobyčajne mäkká. Satén je mierne chladivý, príjemne prilieha na telo a ideálne sa tak hodí predovšetkým na teplejšie noci. Satén je vysokokvalitný, dobre pojíma vlhkosť a očaruje svojím decentným leskom.

Šamot
Šamot sa vyrába vypaľovaním hlinitého materiálu s prímesami. Šamotová doska sa vyznačuje tým, že dokáže optimálne a na dlho absorbovať teplo. Doska teplo následne pomaly opäť vydáva, takže pizza alebo chlieb pečené na tejto doske sú neobyčajne chrumkavé – ako z kamennej pece.

Silikón
Silikón je úžasne pružný, a preto je ideálnym materiálom na formy na pečenie. Silikón vám umožní dosiahnuť skvelý výsledok pečenia, lebo vďaka nepriľnavému povrchu je možné upečený výrobok z formy bez problémov vyklopiť. Vymazávanie formy na pečenie už vôbec nie je nutné. Navyše sa silikónové formy dajú skladať do seba, takže zaberajú veľmi málo miesta.

Softshell
Softshellové oblečenie je ideálnym doplnkom k obliekaniu vo vrstvenom štýle (tzv. „cibuľa“). Zaisťuje konštantnú telesnú klímu a vysoký komfort nosenia a pritom je veľmi ľahký. Tento mäkký elastický materiál ponúka optimálnu voľnosť pohybu a je ideálny na vonkajšie aktivity, lebo chráni pred vetrom a chladom a je vysokoodolný.

Solárna lampa
Pomocou solárnych lámp môžete rýchlo a jednoducho zaistiť pôsobivé osvetlenie záhrady. Solárne svietidlá, ktoré je možné inštalovať bez veľkých výdavkov, ponoria vašu záhradu už po niekoľkých málo hodinách do prekrásneho svetla. Navyše sú solárne lampy nezávislé od elektrického prúdu. Prostredníctvom fotovoltaického procesu sa slnečné svetlo počas dňa prevádza na elektrickú energiu a ukladá sa do akumulátora. V noci sa uložená energia uvoľňuje do žiarovky solárnej lampy a vaša záhrada môže aj v noci žiariť v celej svojej kráse.

Spranie garment washed
Spranie garment washed je špeciálny proces prania konfekčného oblečenia po jeho zhotovení. Vďaka tomu je výrobok chránený proti zrážaniu, je príjemne mäkký na dotyk a získa mierne spraný vzhľad.

Sťahovacia bielizeň (Body Forming)
Sťahovacia bielizeň s efektom tvarovania postavy tvaruje a podporuje ženskú postavu a dokáže vyčarovať štíhlu siluetu. Tielka, nohavičky do pása aj bežné nohavičky majú vysoký obsah elastanu, špeciálny strih a zosilnené zóny, ktoré podporujú a modelujú postavu. Materiál je pritom nesmierne pohodlný, lebo sa prispôsobuje postave pôsobením telesného tepla. Maximálny komfort tejto bielizne je zaručený taktiež vďaka absencii zjavných švov a vďaka obzvlášť plochému zakončeniu: aj pod priliehavým oblečením zostáva táto bielizeň prakticky neviditeľná.

Sterlingové striebro
Striebro 925/1000 je úplne zvláštny drahý kov. Jedinečným spôsobom odráža svetlo. Tchibo každý strieborný šperk zošľachťuje ródiom, čo je jeden z platinových kovov. Vďaka tejto úprave je striebro chránené proti černeniu a šperk si dlho uchováva svoj fascinujúci lesk.

Strižná vlna
Jemné vlnené vlákna sa vyznačujú mimoriadnou elasticitou a jemnosťou. Strižná vlna je priedušná, ľahká, mäkká a obzvlášť hrejivá.

Symbol FSC
Značkou FSC sú oceňované produkty, na ktorých výrobu sa používa drevo z lesov obhospodarovaných ekologickým spôsobom – toto drevo je nezávisle certifikované podľa prísnych smerníc FSC®.

Systém Safety Key
Bezpečnostný systém, ktorý vytvára spojenie medzi bežcom a tréningovým počítačom. Ak sa magnet, ktorý je pripevnený k počítaču, ťahom spojovacieho lana uvoľní, napr. v dôsledku potknutia, bežecký pás sa vypne.
Teflon®
Teflon® je špeciálna priedušná ochrana vlákna, vďaka ktorej bude vaše športové oblečenie chránené proti vonkajším vplyvom. Funguje ako ochranný štít a pritom je priedušný. Vlhkosť ani nečistota nemôžu preniknúť do tkaniny a uškodiť vášmu oblečeniu.

Technológia mikrokapsúl Outlast®
Pri športových aktivitách produkujete nadmerné množstvo telesného tepla. Milióny mikrokapsúl v špeciálnych zónach našej funkčnej bielizne prispôsobených telu toto teplo odoberajú a ukladajú. Hneď ako prestanete byť aktívni, vaše telo začne potrebovať teplo a kapsuly vydajú uložené teplo. Vďaka tomu nemôžete prechladnúť ani sa nemôžete prehriať: táto technológia udržuje počas športovania aj po ňom optimálnu telesnú klímu.

TENCEL®
Toto novovyvinuté vlákno sa získava zo surového dreva. Vyznačuje sa výbornou pevnosťou – tak v mokrom, ako v suchom stave. Textílie obsahujúce TENCEL® sú mimoriadne ľahké, skvelo absorbujú vlhkosť a pri praní sa zrážajú úplne zanedbateľne.

tesa® MOLL®
Osvedčená a inovatívna technológia tesa® je základom aj v produktovom portfóliu tesa® MOLL®. Vysokokvalitný tesniaci a izolačný sortiment ponúka spoľahlivú ochranu pred chladom, prievanom a hlukom a manipulácia s ním je obzvlášť jednoduchá. Takto je možné s malými nákladmi ušetriť veľa energie.

Termoflís
Termoflís pozostáva z množstva jemných vlákien, medzi ktorými sa tvoria hrejivé vzduchové vankúšiky. Vďaka tomu je tento materiál neobyčajne ľahučký a zaisťuje vyrovnanú telesnú klímu.

Textílie COOLMAX®
Textílie COOLMAX® boli vyvinuté s cieľom odvádzať telesnú vlhkosť od pokožky von a lepšie schnúť. To vám umožňuje zostať v teple a suchu. Textílie COOLMAX® ponúkajú špičkový výkon a komfort vďaka použitiu patentovaných polyesterových vlákien s unikátnym prierezom s mikrokanálikmi alebo špeciálne vyvinutých látok so špeciálnymi polyesterovými vláknami rôznej hrúbky. Vďaka tomu sa vlhkosť rýchlejšie odvádza na vonkajšiu plochu tkaniny. COOLMAX® je ochranná známka spoločnosti INVISTA.

Tlak pary
Tlak pary odmasťuje a čistí: je to účinný spôsob likvidácie baktérií, mikróbov a roztočov ekologickým spôsobom.

TRAUMPASS
Produkty označené logom Traumpass obsahujú výhradne nové páperie a perie prvej triedy. Výrobcovia používajúci toto logo sú certifikovaní a pravidelne kontrolovaní akreditovanými skúšobnými ústavmi.
Úprava proti škvrnám
Úprava Advanced Teflon® proti škvrnám zabraňuje absorbovaniu tekutiny na vodnej a olejovej báze do tkaniny – tekutina zostáva na povrchu. Ostatné škvrny sa dajú ľahko vyčistiť a suchú nečistotu môžete ľahko okefovať.

Umelo pestované sladkovodné perly
Umelo pestované sladkovodné perly sú prírodný produkt vysokej kvality. Ich jedinečný ligot je výsledkom nespočetných tenunkých vrstvičiek perlete, ktoré vznikli vnútri perlorodky. Sladkovodné perly vás očarujú svojím jemným ligotom, ktorý je výrazom ich vysokej kvality. Skladajú sa z mnohých a mnohých tenučkých vrstvičiek perlete, ktoré vznikli vnútri perlorodky.

Umelo pestované tahitské perly
Umelo pestované tahitské perly sú produkované perlorodkami žijúcimi v južnej časti Tichého oceánu. Ide o jediné prírodne čierne umelo pestované perly. Zaručene vás zaujmú svojím tajomným čiernym až čiernozeleným farebným odtieňom a intenzívnym ligotom.

Úprava Tubiguard®
Úprava Tubiguard® neabsorbuje vlhkosť, a bráni tak preniknutiu vlhkosti a nečistoty do tkaniny. Materiál zostáva priedušný a rýchlo schne.
Velúrová koža
Velúrová koža je vysokokvalitná koža so zamatovým povrchom. Je priľnavá, pružná a optimálne sa prispôsobí telu. Ako pravá koža má dlhú životnosť, je priedušná a zároveň neprepúšťa vietor, takže zaisťuje vyváženú telesnú klímu.

Viscoelastická pena
Hneď ako začne telesné teplo a hmotnosť tela pôsobiť na penu, pena sa pomaly optimálne prispôsobí obrysom tela a tlak rozloží po celej ploche. Týmto spôsobom je zaistená dokonalá relaxácia svalstva.

Vlákno Black LYCRA®
Tento čierny elastan používame pri výrobe tmavého a čierneho oblečenia. Veľká výhoda tohto typu vysokoelastického vlákna: V tmavých látkach sa znižuje viditeľnosť elastanu, čo výrazne obmedzuje efekt „priehľadnosti“ materiálu. Vaše outfity tak budú nielen držať tvar, ale zachovajú si taktiež intenzívnu rovnomernú farbu. Čierne vlákno Black LYCRA® zostáva čierne – aj po mnohých vypraniach.

Vlákno Black Xtra Life LYCRA®
Elastanové vlákno Black Xtra Life LYCRA® je proti potu, UV žiareniu, chlóru a olejom, ktoré sa môžu nachádzať v ochranných prostriedkoch proti slnečnému žiareniu, odolnejšie než bežné elastany. Použitie vlákna Black Xtra Life LYCRA® pomáha predĺžiť životnosť vašich plaviek a minimalizovať nepríjemné vytiahnutie materiálu. Vlákno sa farbí v rámci procesu pradenia, a preto čierna farba nestráca svoju intenzitu ani po mnohých vypraniach. Vaše plavky si tak podržia nielen svoju intenzívnu rovnomernú farbu, ale aj pôvodný tvar.

Vysokoúčinná membrána v spolupráci s firmou SympaTex®
Bez ochrany proti dažďu sa skrátka nezaobídete! Perfektná outdoorová bunda nielenže odpudzuje vodu, ale je tiež nepremokavá. V spolupráci s firmou SympaTex® sme vyvinuli vysokofunkčné trekingové bundy. Zvrškový materiál tejto bundy odolá vodnému stĺpcu 10 000 mm: tým spĺňa tie najvyššie nároky. Bundy sú vybavené vysokoúčinnou membránou: Priedušná membrána bráni prenikaniu vodných kvapiek a súčasne odvádza telesnú vlhkosť na vonkajšiu stranu. Vďaka tomu ste chránení pred dažďom a môžete byť telesne aktívni bez toho, aby ste sa pod bundou nepríjemne potili.

Vlákno LYCRA®
LYCRA® je ochranná známka pre elastan; jej vlastníkom je spoločnosť INVISTA. Vlákna LYCRA® sa môžu natiahnuť na štvornásobok až sedemnásobok pôvodnej dĺžky a potom – hneď ako napätie povolí – sa vrátia späť do svojej pôvodnej dĺžky. Značkové vlákno LYCRA® tak vďaka svojej jedinečnej elasticite a schopnosti vrátiť sa do pôvodného tvaru zdokonaľuje všetky tkaniny a odevy, v ktorých je použité, lebo im prepožičiava vysoký komfort nosenia, tvarovú stabilitu a rýchle zotavenie látky po pokrčení. Týmto vysokoelastickým a nesmierne jemným vláknom sú vybavené najmä textílie, pri ktorých je dôležitý perfektný tvar a tvarová stabilita.

Vlákno TACTEL®
Špeciálne vlákno TACTEL® umožňuje, aby odevné kúsky boli mäkké, jemné, priedušné a krásne ľahučké. Podľa testov je vlákno TACTEL® minimálne dvakrát mäkšie a o 20 percent ľahšie než väčšina ostatných vlákien. Schne osemkrát rýchlejšie než bavlna a navyše je krásne mäkké a ľahké. Vďaka svojej mäkkosti a ľahkosti sa vlákno TACTEL® hojne využíva a je voľbou číslo jeden pre naše športové podprsenky alebo spodnú bielizeň. TACTEL® je značka spoločnosti INVISTA.

Vlna
Aby sme dosiahli optimálnu charakteristiku, rozhodli sme sa skombinovať v našich funkčných tričkách vlákna, ktoré sú skvele priedušné a dobre odvádzajú vlhkosť, s vlnou. Vlna totiž nie je len príjemne mäkká, ale dokáže taktiež výborne vyrovnávať teploty. Výsledkom je vysokofunkčná hrejivá materiálová zmes pre úžasne dobrý pocit.

Vlákno Xtra Life LYCRA®
Elastanové vlákno Xtra Life LYCRA® bolo vyvinuté špeciálne pre plavecké oblečenie. Toto vlákno je v porovnaní s inými elastanmi odolnejšie proti chlóru, UV žiareniu, teplu a olejom, ktoré môžu byť súčasťou prípravkov proti slnku. Použitie vlákna Xtra Life LYCRA® pomôže predĺžiť životnosť vašich plaviek a minimalizovať nepríjemné vytiahnutie materiálu. Ponúka vysokú trvalú elasticitu, je odolné proti chlóru a zároveň proti UV žiareniu, a preto sa skvele hodí na výrobu plaveckého oblečenia.

Vodný stĺpec
Hodnota vodného stĺpca je výška vody, ktorej materiál odolá bez toho, aby vodu prepustil. Čím vyššia táto hodnota je, tým dlhšie materiál odoláva preniknutiu vlhkosti. Od 1 300 mm sa odev považuje za nepremokavý.

Vrstvené sklo
Vrstvené sklo pozostáva minimálne z dvoch vrstiev skla v rôznych farbách. Umelecky tvarované sklo je obzvlášť kvalitné a náročné na výrobu.
Wind Protection System
Systém ochrany proti vetru – absolútne vetruvzdorný, nepremokavý a obzvlášť priedušný. Funkčné odevy so systémom Wind Protection System sú ideálne na outdoorové aktivity – sú totiž absolútne vetruvzdorné, a pritom priedušné.
Záhneda
Záhneda sa vyznačuje jemným dymovým zafarbením v hnedastých odtieňoch, ktoré sú vo svete drahokamov inak skôr vzácne. V spojení s lesklým striebrom je tento priehľadný až jemne priesvitný drahokam stelesnením rýdzej elegancie.

Zlato
Zlato patrí medzi najcennejšie ušľachtilé kovy. Aby bolo ešte pevnejšie, vytvárajú sa zliatiny zlata s rôznymi kovmi. Spojením so striebrom, meďou alebo paládiom vzniká žlté, červené alebo biele zlato. Čím vyšší je podiel rýdzeho zlata, tým je zlato kvalitnejšie a cennejšie. Napr. v prípade zlata 585/1000 je podiel zlata 585 z 1 000 dielov.

Žakár
Prostredníctvom náročnej techniky tkania vznikajú veľkoplošné obrazové vzory, vďaka ktorým je vysokokvalitná žakárová tkanina taká jedinečná. Táto technika bola pomenovaná po svojom tvorcovi Josephovi Maria Jacquardovi (1752 – 1834), tkáčovi hodvábu z Lyonu.

Zirkón
Zirkón je najkrajší zo všetkých umelých kameňov. V lesku ho prekoná iba jeho prírodný vzor, diamant.