FAQ Systém Cafissimo

Systém 3 stupňov tlaku na sparovanie kávy je výnimočnou prednosťou kávovarov Cafissimo LATTE, Cafissimo CLASSIC, Cafissimo PURE, Cafissimo TUTTOCAFFÉ, Cafissimo mini a Cafissimo easy, pretože každý druh kávy potrebuje na svoju prípravu individuálny tlak. Len tak sa dokáže jeho aróma naplno rozvinúť. Preto kávovary Cafissimo pripravujú rôzne druhy káv pod iným tlakom sparenia: nízky tlak sparenia kávy pre filtrovanú kávu, stredný pre caffè crema a vysoký pre espresso. Stlačením tlačidla na voľbu vybraného nápoja je automaticky riadený výber vhodných parametrov na jeho výrobu (tlak, množstvo vody, teplota).
Podľa toho, či máte svoju kávu radšej slabšiu, alebo silnejšiu, môžete prednastavené dávkovanie vody individuálne prispôsobiť svojej chuti tým, že množstvo vody priradené tlačidlu na voľbu nápoja nanovo naprogramujete. Viac informácií nájdete v návode na použitie.
Systém Cafissimo je zárukou jednoduchej obsluhy, a to vďaka farebnému vodiacemu systému kapsúl. K rýchlemu pôžitku z kávy je potrebných iba niekoľko krokov. Pri kávovaroch Cafissimo má každý druh kávy svoje tlačidlo na voľbu nápoja, označené rovnakou farbou ako príslušná kapsula. Vložte novú kapsulu do držiaka na kapsuly. Po zatvorení kávovaru kapsulu prevŕta hrot uložený vnútri. Stlačením tlačidla na voľbu daného nápoja sa začne proces sparovania kávy. V závislosti od farby použitej kapsuly stlačte tlačidlo druhu kávy príslušnej farby. Spustí sa príprava nápoja. Vďaka systému 3 stupňov tlaku na sparovanie kávy kávovarov Cafissimo CLASSIC, Cafissimo LATTE, Cafissimo PURE, Cafissimo TUTTOCAFFÉ, Cafissimo mini a Cafissimo easy sú rôzne druhy kávy pripravované pod iným tlakom sparenia. Tak sa môže aróma kávy naplno rozvinúť a Vy si môžete každú kávovú špecialitu dokonale vychutnať. Dĺžka prípravy je v závislosti od druhu kávy a naprogramovaného množstva nápoja od 25 (espresso) do 90 sekúnd (filtrovaná káva).
Odporúčame Vám pravidelné odstraňovanie vodného kameňa z Vášho kávovaru. V závislosti od stupňa tvrdosti vody by sa mal tento proces vykonávať každé 4 týždne. Viac informácií nájdete v návode na použitie.
Zásobník na vodu by sa mal čistiť raz za týždeň nasledujúcim spôsobom: 1. Vytiahnite zásobník vody potiahnutím kolmo nahor. 2. Umyte ho pod tečúcou vodou a vysušte. Zásobník na vodu nie je vhodný do umývačky riadu. 3. Zásobník na vodu vložte späť.

FAQ Kapsuly

Široký sortiment Cafissimo zahŕňa rôzne druhy espress, caffè crema, filtrovaných káv, ako aj čajov. Objavte našu rozmanitú ponuku výrobkov s rôznymi chuťovými profilmi a intenzitami v online obchode Tchibo.
Pravidelne preverujeme našu ponuku a prispôsobujeme ju želaniam našich zákazníkov. Žiaľ, ukázalo sa, že naša XL káva nie je taká obľúbená, ako sme dúfali, preto sme sa rozhodli stiahnuť ju z ponuky.

Napriek tomu sa fanúšikovia kávy XL nemusia ani v budúcnosti vzdať pôžitku z veľkej šálky, pretože stále máme jeden druh v ponuke, ktorý perfektne spĺňa želanie veľkého množstva kávy: Poznáte už našu Caffè Crema XL? Harmonicky jemná Caffè Crema s elegantnými praženými arómami, tak, ako je zvykom pri Vašej XL káve s intenzitou 2 zo 6 zŕn, a perfektne sa hodí do šálky s objemom 250 ml.
Pravidelne preverujeme našu ponuku a prispôsobujeme ju želaniam zákazníkov. Žiaľ, ukázalo sa, že naše čajové kapsuly nie sú také obľúbené, ako sme dúfali, a preto sme sa rozhodli stiahnuť ich z ponuky.

Je to tak, vzhľad kapsúl Cafissimo sa trochu zmenil.

V budúcnosti budú mať všetky kapsuly Cafissimo hnedý obal a aj fólia navrchu kapsúl bude vyzerať trochu inak.
Samozrejme, chuť Vášho obľúbeného výrobku sa tým nezmenil. Pretože naším najvyšším cieľom je a zostane výsledok v šálke. Tak ako ste zvyknutí, v tej najlepšej kvalite Tchibo.
  • Namiesto farby obalu kapsuly Vám teraz symbol šálky na fólii kapsuly napovie, aké tlačidlo na Vašom kávovare Cafissimo máte stlačiť. Pretože tie isté symboly šálok nájdete aj na ovládacích tlačidlách kávovarov.
  • Takto sme našu ponuku kapsúl upravili tak, aby si mohli aj milovníci kávy z iných krajín vychutnať pôžitok z kávy Cafissimo. Preto sú naše obaly kapsúl teraz dvojjazyčné (nemecky/anglicky). Názvy jednotlivých druhov sa preto musia trochu odlišovať. Váš obľúbený druh však, samozrejme, aj naďalej spoznáte podľa jeho farby a v budúcnosti aj pomocou škály intenzity na fólii kapsuly.
Päť regionálnych káv Cafissimo sú starostlivo vybrané druhy kávy z rôznych krajín pôvodu. Neobyčajné klimatické podmienky a pôda v daných pestovateľských regiónoch ovplyvňujú jedinečný charakter týchto káv.
Spoločnosť Tchibo sa rozhodla pre systém kapsúl Cafissimo, pretože každá kapsula Cafissimo obsahuje presne odmerané množstvo jemne pomletej kávy potrebnej na jej prípravu. Vzduchotesne uzatvorené kapsuly Cafissimo zachovávajú arómu, ktorá sa uvoľní až pri procese sparovania. Tak sa zachová plná chuť čerstvo pomletej kávy niekoľko mesiacov až do momentu samotnej prípravy kávy. Pre zaručenie kvality každej kávovej špeciality z kávovarov Cafissimo sú rozhodujúce nasledujúce faktory: • Čerstvosť kávy • Spôsob spracovania kávy • Správne množstvo pomletej kávy • Správne množstvo vody • Geometria sít S trvalým filtrom tieto vysoké požiadavky na kvalitu nie je možné splniť.
Hlavnými zložkami kapsúl Cafissimo sú plast polypropylén (PP) a kov hliník. Všetky materiály, z ktorých sú vyrobené kapsuly Cafissimo, sú povolené na styk s potravinami a neobsahujú žiadne škodlivé látky. Dokazujú to výsledky nezávislých, akreditovaných skúšobných laboratórií.
Nie. Spoločnosť Tchibo sa rozhodla ponúkať výlučne vlastné kapsuly. Keďže kávovar a kapsuly tvoria úzko prepojený systém, je možné zaručiť výbornú kvalitu kávy, ktorú zákazníci spoločnosti Tchibo poznajú a očakávajú, iba kapsulami Tchibo.
Plná chuť čerstvo pomletej kávy zostáva vďaka zapečateniu arómy v kapsulách zachovaná počas 12 mesiacov až do momentu samotnej prípravy kávy.

FAQ Trvalá Udržateľnosť

Trvalá udržateľnosť znamená pre spoločnosť Tchibo a teda aj Cafissimo prevzatie zodpovednosti. V prípade kávy to znamená napríklad to, že pestovateľ kávy môže hospodáriť a vyrábať tak, aby aj jeho synovia a dcéry mohli v budúcnosti pestovať rovnaké druhy kávy v rovnakých množstvách ako on. To zabezpečí, že aj budúce generácie budú môcť z pestovania kávy slušne žiť a že dané druhy kávy budú dlhodobo zachované.
Použitie druhov káv vypestovaných v trvalo udržateľných podmienkach znamená, že pre kapsuly Cafissimo používame výlučne kávy pochádzajúce od pestovateľov, ktorí zodpovedajú požiadavkám certifikácie podľa štandardov neziskovej organizácie Rainforest Alliance Certified™ alebo programu udržateľnosti organizácie UTZ Certified. Keďže pre naše kapsuly používame iba tie najlepšie druhy káv, využívame pestrý mix z oboch týchto certifikovaných, udržateľných zdrojov. Dôležité je, že sa môžete vždy spoľahnúť, že kapsuly obsahujú 100 % druhov káv z certifikovanej, trvalo udržateľnej produkcie, ktoré zaručujú jedinečnú a nezameniteľnú chuť kávy Cafissimo.
Vynikajúca 100 % káva Tchibo Arabica a jedinečná, nezameniteľná chuť kávy Cafissimo majú pre nás tú najvyššiu prioritu. Preto naše kávy starostlivo vyberáme podľa špecifických kritérií kvality. Kávy, ktoré tieto prísne požiadavky spĺňajú a ktoré dokážu pokryť množstvá potrebné pre náš trvalý sortiment, pochádzajú momentálne prevažne z fariem certifikovaných podľa Rainforest Alliance Certified a UTZ Certified. Dôležitým certifikovaným partnerom v rámci našej stratégie trvalej udržateľnosti je aj organizácia Fairtrade, spolupracujúca výlučne so združeniami drobných pestovateľov. Sme preto veľmi radi, že s Cafissimo môžeme v rámci limitovaných edícií Grand Classé teraz ponúkať aj kávu certifikovanú podľa organizácie Fairtrade. Naším cieľom do budúcnosti je spoluprácu s Fairtrade naďalej rozvíjať.
V oblasti udržateľnosti nekladieme vysoké požiadavky iba na našu kávu a kávovary, ale aj na naše kapsuly. Sme presvedčení, že sa nám aj tu v blízkej budúcnosti podarí docieliť pokroky.
Služby zákazníkom
E-mail
servis@tchibo.sk
Telefón
0800 212 414

Pondelok - Piatok 8:00 - 20:00
Sobota 8:00 - 16:00