Pákový kávovar

Pákový kávovar

» Espresso ako v kaviarni? S naším pákovým kávovarom si svoje obľúbené kávové špeciality vychutnáte úplne jednoducho v pohodlí domova. Pákové kávovary nielenže robia naozaj skvelú kávu, ale príprava kávy s nimi je aj zábava! «
Indre B. Kávová someliérka Tchibo
 
 
 

Buongiorno, moja milá Lapressa!

Láska ku káve na taliansky spôsob: prvý pákový kávovar od Tchibo je tu!

Teraz pre všetkých držiteľov TchiboCard len za 159 € vrátane 500 g kávy Barista Espresso zadarmo.*
* Akciová cena 159 € a 500 g balenie kávy Barista Espresso sa automaticky zobrazia v nákupnom košíku pri nákupe kávovaru Lapressa a po prihlásení sa do Vášho TchiboCard účtu. Akciová cena platí do 31. decembra 2023 vrátane alebo do vypredania zásob.

20 % zľava na mlynčeky
na kávu

Ponuka: Využite zľavu na mlynčeky pri kúpe kávovaru Lapressa a užite si tak čerstvo namletú kávu v plnej dokonalosti.

* Zľava platí iba pri nákupe mlynčekov a kávovarov Lapressa v jednom nákupe. Zľava sa automaticky zobrazí v nákupnom košíku.

K mlynčekom
 
 
 
 

Nenahraditeľné príslušenstvo pre každého baristu

S naším pákovým príslušenstvom bude Vaše espresso ešte lepšie

Výhoda s TchiboCard

Kúpou jedného z plnoautomatických kávovarov Esperto alebo jedného z pákových kávovarov Lapressa s TchiboCard získate za nákup akejkoľvek zrnkovej kávy Tchibo alebo kávového príslušenstva vždy 5-násobný počet Zrniek. Platí v e-shope a kamenných obchodoch. Tento benefit sa aktivuje nasledujúci deň po prevzatí kávovaru Esperto alebo Lapressa

Zaregistrujte sa k TchiboCard a získajte množstvo výhod

Zoznámte sa!

Spoznajte pákový kávovar Lapressa od Tchibo!



Pákový kávovar pre maximálny pôžitok z espressa ako v kaviarni

• Príprava jednoduchého a dvojitého espressa
• Dvojitý výpust na prípravu dvoch káv espresso súčasne
• Tlak v čerpadle 15 barov
• Preinfúzna metóda pre pomalšie sparenie kávy a lepšie uvoľnenie arómy
• Otočná parná tryska pre napeňovanie mlieka
• Rýchle zohriatie
• Odnímateľný zásobník na vodu
• Naprogramovateľné množstvo vody
• Funkcia odvápňovania
 
 
 

Naše odporúčania na espresso pre Váš pákový kávovar

S plnou chuťou a príjemne silné − tieto kávy sa dokonale hodia k pákovému kávovaru Lapressa.

500 g balenie kávy Barista Espresso získate ako člen TchiboCard k nákupu kávovaru Lapressa automaticky zadarmo.*

Vrátane kvalitného servisu

Aj po nákupe v dobrých rukách: Využite naše „Často kladené otázky“ alebo si dohodnite bezplatný termín videokontroly s niektorým z našich servisných technikov.

Tipy a pomoc k Vášmu kávovaru Lapressa

Pákové kávovary: espresso ako od baristu

História malej silnej kávy z kávovaru sa, prirodzene, začína v Taliansku. Už začiatkom 19. storočia si vynaliezaví milovníci kávy nechali patentovať prvé prototypy na rýchlu prípravu espressa. Väčšina kávovarov na espresso však nevytvorila potrebný tlak okolo 9 barov, aby bolo možné pretlačiť vodu cez zomletú kávu. Luigimu Bezzerovi sa napokon podarilo vytvoriť funkčný prístroj, ktorý sa dostal na trh začiatkom 20. storočia. V Nemecku si prvé pákové kávovary našli cestu do domácností v 50. rokoch 20. storočia.

Odvtedy sa toho na základnom princípe fungovania týchto kávovarov veľa nezmenilo. Iba energeticky náročné vytváranie tlaku ručnou pákou bolo nahradené elektrickými čerpadlami – ale ručné pákové kávovary existujú dodnes. Vo všeobecnosti sa moderné kávovary na espresso vyznačujú mimoriadne pohodlnou obsluhou a krásnym vzhľadom. Pracovné kroky, ako je napríklad vtlačenie zomletej kávy do páky, môžu v prípade potreby vykonávať plnoautomatické kávovary. A ak si vyberiete špičkový pákový kávovar, získate technický zázrak s mlecím mechanizmom, tryskamii na mliečnu penu, automatickými čistiacimi programami a mnohými ďalšími funkciami.

Objavte v Tchibo kvalitné pákové kávovary a vychutnajte si svoje espresso tak, ako ho vyčaruje barista pri pulte v talianskej kaviarni: čerstvo zomleté ​​z celých zŕn, s intenzívnou arómou a jemnou penou!

Umenie prípravy espressa s pákovým kávovarom

Príprava šálky espressa alebo inej kávovej špeciality, ako je napríklad cappuccino, pomocou pákového kávovaru je viac ako len „uvariť kávu“: ide o obrad, ktorým sa začína samotný pôžitok z kávy. Labužníci si pri príprave dávajú načas a v čo najväčšej možnej miere sami radi priložia ruku k dielu, aby svojimi inštinktmi vyčarovali optimálnu arómu z kvalitných kávových zŕn na espresso od Tchibo. Na to treba trošku know-how. Takto pripravíte kávu pomocou pákového kávovaru:

1. Nechajte prístroj niekoľko minút predhriať a potom spustite cyklus naprázdno, aby sa páka predhriala. Pre dokonalé rozvinutie arómy kávy je najlepšie, ak budete do Vášho kávovaru vždy používať filtrovanú vodu.
2. Kávové zrná na espresso zomeľte samostatne, stupeň mletia Vášho mlynčeka na kávu nastavte na najjemnejšiu úroveň. Rovnako postupujte aj pri pákovom kávovare s mlecím mechanizmom.
3. Na jednu šálku klasického espressa naplňte páku približne 8 gramami zomletej kávy, na dve šálky dvojnásobným množstvom kávy. Presné odváženie zjednodušuje príslušenstvo, ako je napríklad váha na kávu alebo odmerka na kávu.
4. Zomletú kávu rovnomerne rozmiestnite v páke prstom alebo poklepaním a pevne ju zatlačte pomocou tampera, teda kávového lisu.
5. Páku vložte do kávovaru a spustite proces sparenia kávy. Ak je možná predvoľba tlaku, ideálna hodnota je 9 až 11 barov. Keď sa prúd po približne pol minúte zosvetlí, proces zastavte – espresso má teraz ideálnu arómu.
6. Ak si chcete vychutnať espresso s mliečnou penou, nakoniec ešte ponorte parnú dýzu prístroja do mlieka a napeňte ho. Náš návod na prípravu dokonalej mliečnej peny Vám ukáže, ako na to.

Na čo treba dávať pozor pri kúpe pákového kávovaru na espresso

Existujú rozličné vyhotovenia pákových kávovarov: hlavným rozlišovacím znakom je druh ohrevu vody. Na výber sú tieto systémy:

  • Jednookruhový pákový kávovar: tu sa voda ohrieva v jednom bojleri a jednom systéme vedenia. Ak ste použili parnú dýzu a chcete pripraviť ďalšie espresso, prístroj potrebuje čas na ochladenie.
  • Dvojokruhový pákový kávovar: tieto prístroje majú tiež jeden bojler, majú však dva nezávislé okruhy. Môžete teda súčasne pripravovať espresso a mliečnu penu.
  • Dvojbojlerový pákový kávovar: dva samostatné kotly ohrievajú zároveň vodu na prípravu espressa a vodu na vytvorenie pary. Takto môžete samostatne nastaviť teplotu a vychutnávať si Vaše kávové špeciality pripravené presne podľa Vašich individuálnych požiadaviek.

Keď už sme pri individuálnych požiadavkách: ak chcete mať čo najväčší vplyv na prípravu Vášho espressa, odporúča sa model s nastaviteľným tlakom v čerpadle. Stupnica v takomto prípade siaha až po 15 barov, prístroj by mal v každom prípade poskytovať minimálne 9 barov. Ľudia, ktorí pijú veľa kávy, budú mať úžitok z vysokého výkonu vo wattoch a veľkého zásobníka na vodu s objemom viac ako 2 l – takto sa dá za krátky čas pripraviť veľa šálok kávy. A nakoniec zohráva svoju úlohu aj vzhľad pákového kávovaru, pretože káva sa pije aj očami. Opláštenie z ušľachtilej ocele pôsobí elegantne a kvalitne, retro šarm vyčarujú prístroje s vysokolesklou povrchovou úpravou a pochrómovanými detailmi.

Druhy kávy pre pákový kávovar – pôžitok pre každého

Kto si chce vychutnať intenzívnu arómu čistého espressa, môže piť túto malú čiernu kávu bez cukru alebo mlieka s časom sparenia približne 30 sekúnd. Pokojne experimentujte s množstvom vody a zomletej kávy, teplotou a tlakom, aby ste si vytvorili svoju dokonalú šálku kávy. K najznámejším variáciám patria dvojité espresso (espresso doppio), lungo (dvojnásobné množstvo vody) a ristretto (polovičné množstvo vody). Za vyskúšanie stoja aj mnohé kávové špeciality, ktoré sa dajú pripraviť na základe espressa. Napríklad:

  • Latte macchiato: jedna tretina espressa, tretina mlieka a tretina mliečnej peny
  • Cappuccino: espresso, mlieko a mliečna pena v rovnakom pomere
  • Caffè latte: espresso doppio zaliate horúcim mliekom
  • Espresso macchiato: espresso s troškou horúceho mlieka a malou penou

Takto sa pákové kávovary dajú jednoducho vyčistiť

Rovnako ako všetky ostatné kávovary, aj pákový kávovar potrebuje trochu starostlivosti. S niekoľkými pomôckami a tipmi ho však vyčistíte za okamih:

  • Kávovú usadeninu vyhoďte do vyklepávacej nádoby a sitko opláchnite pod tečúcou vodou. Utrite páku, aby ste zabránili kávovým usadeniným, ktoré by mohli mať negatívny vplyv na chuť espressa.
  • Pred každou prípravou espressa spusťte proces sparovania a teplú vodu nechajte chvílu pretekať bez páky. Tým sa z prístroja odstránia zvyšky kávy a voda sa zohreje.
  • Záchytnú nádobu na vodu na sparenie preplachujte najlepšie každý deň, aby sa netvorila hrdza.
  • Z hygienických dôvodov by sa po každom použití mala krátko aktivovať a poutierať parná tryska – najlepšie hneď, pred zaschnutím zvyškov mlieka. Takto predídete tvorbe hrdzi a plesní.
  • Raz týždenne sa odporúča vyčistenie sparovacej jednotky. Na tento účel vložte rozpúšťadlo na kávové usadeniny do slepého filtra páky a spustite cyklus sparenia.
  • Podľa tvrdosti vody treba kávovar v určitých časových intervaloch odvápňovať. Na tento účel nalejte do zásobníka na vodu odvápňovací prostriedok. Pri meraní množstva odvápňovacieho prostriedku sa riaďte podľa pokynova na obale. Zapnite pákový kávovar.