Pákový kávovar
Espresso ako v kaviarni? S naším pákovým kávovarom si svoje obľúbené kávové špeciality vychutnáte úplne jednoducho v pohodlí domova. Zľavnená cena s TchiboCard platí do 29.12.2024.
Lapressa
Láska ku káve na taliansky spôsob: prvý pákový kávovar od Tchibo je tu!
*Len držiteľom TchiboCard bude odpočítaná zľava v nákupnom košíku.
Pákový kávovar Tchibo
S TchiboCard + 500 g BARISTA Espresso zadarmo*
199,00€
TchiboCard cena*
159 €
*Len držiteľom TchiboCard bude odpočítaná zľava v nákupnom košíku.
Pákový kávovar Tchibo
S TchiboCard + 500 g BARISTA Espresso zadarmo*
199,00€
TchiboCard cena*
159 €
*Len držiteľom TchiboCard bude odpočítaná zľava v nákupnom košíku.
Pákový kávovar Tchibo
S TchiboCard + 500 g BARISTA Espresso zadarmo*
199,00€
TchiboCard cena*
159 €
*Len držiteľom TchiboCard bude odpočítaná zľava v nákupnom košíku.
Pákový kávovar Tchibo
S TchiboCard + 500 g BARISTA Espresso zadarmo*
199,00€
TchiboCard cena*
159 €
- *Pri nákupe kávovaru Lapressa s TchiboCard získate 500 g kávy Barista Espresso zadarmo. Na uplatnenie je potrebné sa prihlásiť do Vášho online TchiboCard účtu. 500 g balenia kávy Barista Espresso bude automaticky pridané do nákupného košíka pri nákupe Vami vybraného kávovaru Lapressa. Ponuka platí do vypredania zásob a nedá sa kombinovať s inými akciami.
20 % zľava na mlynčeky na kávu
Ponuka: Využite zľavu na mlynčeky pri kúpe kávovaru Lapressa a užite si tak čerstvo namletú kávu v plnej dokonalosti.
* Zľava platí iba pri nákupe mlynčekov a kávovarov Lapressa v jednom nákupe. Zľava sa automaticky zobrazí v nákupnom košíku.
* Zľava platí iba pri nákupe mlynčekov a kávovarov Lapressa v jednom nákupe. Zľava sa automaticky zobrazí v nákupnom košíku.
Nenahraditeľné príslušenstvo pre každého baristu
Žiaľ už vypredané
Výhoda s TchiboCard
Kúpou jedného z plnoautomatických kávovarov Esperto alebo jedného z pákových kávovarov Lapressa s TchiboCard získate za nákup akejkoľvek zrnkovej kávy Tchibo alebo kávového príslušenstva vždy 5-násobný počet Zrniek. Platí v e-shope a kamenných obchodoch. Tento benefit sa aktivuje nasledujúci deň po prevzatí kávovaru Esperto alebo Lapressa
Ešte nemáte TchiboCard?
Ešte nemáte TchiboCard?
Naše odporúčania na espresso pre Váš pákový kávovar
Zoznámte sa s Tchibo pákovým espressa strojom "Lapressa"!
Môžem predstaviť?
• Príprava jednoduchého a dvojitého espressa
• Dvojitý výpust na prípravu dvoch káv espresso súčasne
• Tlak v čerpadle 15 barov
• Preinfúzna metóda pre pomalšie sparenie kávy a lepšie uvoľnenie arómy
• Otočná parná tryska pre napeňovanie mlieka
• Rýchle zohriatie
• Odnímateľný zásobník na vodu
• Naprogramovateľné množstvo vody
• Funkcia odvápňovania
• Dvojitý výpust na prípravu dvoch káv espresso súčasne
• Tlak v čerpadle 15 barov
• Preinfúzna metóda pre pomalšie sparenie kávy a lepšie uvoľnenie arómy
• Otočná parná tryska pre napeňovanie mlieka
• Rýchle zohriatie
• Odnímateľný zásobník na vodu
• Naprogramovateľné množstvo vody
• Funkcia odvápňovania
Príprava espressa
Najvyšší požitek z espressa v niekoľkých krokoch
Príprava mliečnej peny
Pre mliečne špeciality ako sú cappuccino, espresso macchiato a ďalšie
Čistenie
Rýchle a jednoduché čistenie vďaka dodanému čistiacemu kefke
Odvápnenie
Pre trvalé kávové potešenie a dlhú životnosť
Mohlo by sa Vám páčiť
Pákové kávovary: espresso ako od baristu
História malej silnej kávy z kávovaru sa, prirodzene, začína v Taliansku. Už začiatkom 19. storočia si vynaliezaví milovníci kávy nechali patentovať prvé prototypy na rýchlu prípravu espressa. Väčšina kávovarov na espresso však nevytvorila potrebný tlak okolo 9 barov, aby bolo možné pretlačiť vodu cez zomletú kávu. Luigimu Bezzerovi sa napokon podarilo vytvoriť funkčný prístroj, ktorý sa dostal na trh začiatkom 20. storočia. V Nemecku si prvé pákové kávovary našli cestu do domácností v 50. rokoch 20. storočia.
Odvtedy sa toho na základnom princípe fungovania týchto kávovarov veľa nezmenilo. Iba energeticky náročné vytváranie tlaku ručnou pákou bolo nahradené elektrickými čerpadlami – ale ručné pákové kávovary existujú dodnes. Vo všeobecnosti sa moderné kávovary na espresso vyznačujú mimoriadne pohodlnou obsluhou a krásnym vzhľadom. Pracovné kroky, ako je napríklad vtlačenie zomletej kávy do páky, môžu v prípade potreby vykonávať plnoautomatické kávovary. A ak si vyberiete špičkový pákový kávovar, získate technický zázrak s mlecím mechanizmom, tryskamii na mliečnu penu, automatickými čistiacimi programami a mnohými ďalšími funkciami.
Objavte v Tchibo kvalitné pákové kávovary a vychutnajte si svoje espresso tak, ako ho vyčaruje barista pri pulte v talianskej kaviarni: čerstvo zomleté
z celých zŕn, s intenzívnou arómou a jemnou penou!
Odvtedy sa toho na základnom princípe fungovania týchto kávovarov veľa nezmenilo. Iba energeticky náročné vytváranie tlaku ručnou pákou bolo nahradené elektrickými čerpadlami – ale ručné pákové kávovary existujú dodnes. Vo všeobecnosti sa moderné kávovary na espresso vyznačujú mimoriadne pohodlnou obsluhou a krásnym vzhľadom. Pracovné kroky, ako je napríklad vtlačenie zomletej kávy do páky, môžu v prípade potreby vykonávať plnoautomatické kávovary. A ak si vyberiete špičkový pákový kávovar, získate technický zázrak s mlecím mechanizmom, tryskamii na mliečnu penu, automatickými čistiacimi programami a mnohými ďalšími funkciami.
Objavte v Tchibo kvalitné pákové kávovary a vychutnajte si svoje espresso tak, ako ho vyčaruje barista pri pulte v talianskej kaviarni: čerstvo zomleté
z celých zŕn, s intenzívnou arómou a jemnou penou!
Umenie prípravy espressa s pákovým kávovarom
Príprava šálky espressa alebo inej kávovej špeciality, ako je napríklad cappuccino, pomocou pákového kávovaru je viac ako len „uvariť kávu“: ide o obrad, ktorým sa začína samotný pôžitok z kávy. Labužníci si pri príprave dávajú načas a v čo najväčšej možnej miere sami radi priložia ruku k dielu, aby svojimi inštinktmi vyčarovali optimálnu arómu z kvalitných kávových zŕn na espresso od Tchibo. Na to treba trošku know-how. Takto pripravíte kávu pomocou pákového kávovaru:
- Nechajte prístroj niekoľko minút predhriať a potom spustite cyklus naprázdno, aby sa páka predhriala. Pre dokonalé rozvinutie arómy kávy je najlepšie, ak budete do Vášho kávovaru vždy používať filtrovanú vodu.
- Kávové zrná na espresso zomeľte samostatne, stupeň mletia Vášho mlynčeka na kávu nastavte na najjemnejšiu úroveň. Rovnako postupujte aj pri pákovom kávovare s mlecím mechanizmom.
- Na jednu šálku klasického espressa naplňte páku približne 8 gramami zomletej kávy, na dve šálky dvojnásobným množstvom kávy. Presné odváženie zjednodušuje príslušenstvo, ako je napríklad váha na kávu alebo odmerka na kávu.
- Zomletú kávu rovnomerne rozmiestnite v páke prstom alebo poklepaním a pevne ju zatlačte pomocou tampera, teda kávového lisu.
- Páku vložte do kávovaru a spustite proces sparenia kávy. Ak je možná predvoľba tlaku, ideálna hodnota je 9 až 11 barov. Keď sa prúd po približne pol minúte zosvetlí, proces zastavte – espresso má teraz ideálnu arómu.
- Ak si chcete vychutnať espresso s mliečnou penou, nakoniec ešte ponorte parnú dýzu prístroja do mlieka a napeňte ho. Náš návod na prípravu dokonalej mliečnej peny Vám ukáže, ako na to.
Na čo treba dávať pozor pri kúpe pákového kávovaru na espresso
Existujú rozličné vyhotovenia pákových kávovarov: hlavným rozlišovacím znakom je druh ohrevu vody. Na výber sú tieto systémy:
- Jednookruhový pákový kávovar: tu sa voda ohrieva v jednom bojleri a jednom systéme vedenia. Ak ste použili parnú dýzu a chcete pripraviť ďalšie espresso, prístroj potrebuje čas na ochladenie.
- Dvojokruhový pákový kávovar: tieto prístroje majú tiež jeden bojler, majú však dva nezávislé okruhy. Môžete teda súčasne pripravovať espresso a mliečnu penu.
- Dvojbojlerový pákový kávovar: dva samostatné kotly ohrievajú zároveň vodu na prípravu espressa a vodu na vytvorenie pary. Takto môžete samostatne nastaviť teplotu a vychutnávať si Vaše kávové špeciality pripravené presne podľa Vašich individuálnych požiadaviek.
Druhy kávy pre pákový kávovar – pôžitok pre každého
Kto si chce vychutnať intenzívnu arómu čistého espressa, môže piť túto malú čiernu kávu bez cukru alebo mlieka s časom sparenia približne 30 sekúnd. Pokojne experimentujte s množstvom vody a zomletej kávy, teplotou a tlakom, aby ste si vytvorili svoju dokonalú šálku kávy. K najznámejším variáciám patria dvojité espresso (espresso doppio), lungo (dvojnásobné množstvo vody) a ristretto (polovičné množstvo vody). Za vyskúšanie stoja aj mnohé kávové špeciality, ktoré sa dajú pripraviť na základe espressa. Napríklad:
- Latte macchiato: jedna tretina espressa, tretina mlieka a tretina mliečnej peny
- Cappuccino: espresso, mlieko a mliečna pena v rovnakom pomere
- Caffè latte: espresso doppio zaliate horúcim mliekom
- Espresso macchiato: espresso s troškou horúceho mlieka a malou penou
Takto sa pákové kávovary dajú jednoducho vyčistiť
Rovnako ako všetky ostatné kávovary, aj pákový kávovar potrebuje trochu starostlivosti. S niekoľkými pomôckami a tipmi ho však vyčistíte za okamih:
- Kávovú usadeninu vyhoďte do vyklepávacej nádoby a sitko opláchnite pod tečúcou vodou. Utrite páku, aby ste zabránili kávovým usadeniným, ktoré by mohli mať negatívny vplyv na chuť espressa.
- Pred každou prípravou espressa spusťte proces sparovania a teplú vodu nechajte chvílu pretekať bez páky. Tým sa z prístroja odstránia zvyšky kávy
a voda sa zohreje. - Záchytnú nádobu na vodu na sparenie preplachujte najlepšie každý deň, aby sa netvorila hrdza.
- Z hygienických dôvodov by sa po každom použití mala krátko aktivovať a poutierať parná tryska – najlepšie hneď, pred zaschnutím zvyškov mlieka. Takto predídete tvorbe hrdzi a plesní. Raz týždenne sa odporúča vyčistenie sparovacej jednotky. Na tento účel vložte rozpúšťadlo na kávové usadeniny do slepého filtra páky a spustite cyklus sparenia.
- Podľa tvrdosti vody treba kávovar v určitých časových intervaloch odvápňovať. Na tento účel nalejte do zásobníka na vodu odvápňovací prostriedok.
Pri meraní množstva odvápňovacieho prostriedku sa riaďte podľa pokynova na obale. Zapnite pákový kávovar.