Vianočné pečenie

Pečenie vianočných cukroviniek

Keď sa z plechov na pečenie poprášených múkou nesie neodolateľná vôňa vlastnoručne upečených vanilkových rožtekov, škoricových hviezdičiek a maslových cukroviniek, sú Vianoce už jednoducho vo vzduchu. Sme presvedčení, že výborných receptov na vianočné cukrovinky nie je nikdy dosť, a preto Vám prezradíme niekoľko našich obľúbených receptov. Veľa zábavy pri pečení!

Najlepšie recepty na cukrovinky

Škoricové hviezdičky
Škoricové hviezdičky

Suroviny:

  • 2 bielky
  • 1 štipka soli
  • 150 g jemného cukru
  • ½ čajovej lyžičky čerstvo vytlačenej citrónovej šťavy
  • 200 g mletých mandlí
  • 1 zarovnaná čajová lyžička mletej škorice
  • 1 štipka mletých klinčekov
Na cca 24 kusov | Príprava: 1 hodina | Pečenie: 15 minút | 80 kcal na kus
1. Z vaječných bielkov, ku ktorým pridáte soľ, vyšľahajte ručným šľahačom tuhý sneh. Počas šľahania postupne po troške pridávajte cukor. Potom pridajte citrónovú šťavu a ďalej šľahajte, kým sneh nebude nádherne lesklý. 3 – 4 polievkové lyžice snehu si odložte nabok na glazúru.
2. Mandle zmiešajte s mletou škoricou a s mletými klinčekmi. Zmes mandlí zamiešajte do snehu a z hmoty vypracujte dobre tvarovateľné cesto.
3. Rúru predhrejte na 150 °C (teplovzdušnú rúru na 130 °C). Navlhčenou čajovou lyžičkou rozdeľte cesto do 24 otvorov v silikónovej forme na pečenie a zarovnajte dohladka.
4. Navrch potom položte horný diel silikónovej formy. Pripravenú snehovú hmotu naneste rovnomerne a presne špicatým nožom na hviezdičky z cesta. Pečte v rúre (na dolnej pozícii) cca 15 minút. Hviezdičky by mali zostať svetlé. Formu vyberte z rúry a nechajte hviezdičky vo forme vychladnúť. Po vychladnutí opatrne uvoľnite cukrovinky z priehlbín.

Recept: © GRÄFE UND UNZER VERLAG GmbH, Mníchov (C.Richon: „Weihnachtsplätzchen“)
Čokoládové sušienky
Čokoládové sušienky

Suroviny:

  • 125 g zmäknutého masla
  • 50 g práškového cukru
  • 1 tobolka vanilky
  • 100 g múky
  • 87,5 g škrobu
  • 300 g polohorkej čokoládovej polevy
Na 12 ks | Príprava: 25 minút | 30 minút + 1 hodina chladenia | Pečenie: 15 minút | 125 kcal na kus 
1. Maslo a práškový cukor šľahajte ručným šľahačom s nadstavcom na sneh z bielkov tak dlho, kým nevznikne hmota krémovej konzistencie. Tobolku vanilky pozdĺžne rozkrojte, dreň vykrojte malým nožíkom a vmiešajte do krémového základu. Múku zmiešajte so škrobom, pridajte ju k maslovej hmote a vypracujte hladké cesto. Cesto zabaľte do potravinovej fólie a nechajte 30 minút odpočívať v chladničke.
2. Rúru predhrejte na 175 °C (teplovzdušnú rúru na 160 °C). Plech na pečenie vyložte papierom na pečenie. Cesto vyvaľkajte na pomúčenej pracovnej ploche na hrúbku cca 3 mm. Pomocou vykrajovačky vykrojte 12 sušienok, položte ich na plech a v rúre ich (na strednej pozícii) pečte cca 15 minút do zlatista. Vyberte plech z rúry, snímte papier na pečenie aj so sušienkami z plechu a nechajte vychladnúť.
3. Medzitým rozpusťte v horúcom vodnom kúpeli polevu. Vždy 2 polievkové lyžice tekutej polevy nalejte do priehlbín silikónovej formy, polevu uhlaďte a nechajte min. 1 hodinu tvrdnúť (v chladničke to pôjde rýchlejšie). Potom tabuľky z polevy opatrne uvoľnite zo silikónovej formy a prípadne odstráňte prebytočné okraje.
4. Do každého zo 4 rohov na každej sušienke kvapnite trochu tekutej polevy (bude fungovať ako spojivo) a priklopte tabuľkou z polevy. Hotové čokoládové sušienky uchovávajte v chlade.

Recept: © GRÄFE UND UNZER VERLAG GmbH, Mníchov (C.Richon: „Weihnachtsplätzchen“)
Srdiečka s orieškami kešu a karamelom
Srdiečka s orieškami kešu a karamelom

Suroviny:

  • 60 g cukru
  • 40 g orieškov kešu
  • 180 g múky
  • soľ
  • 2 polievkové lyžice hnedého trstinového cukru
  • 2 balenia vanilkového cukru s príchuťou bourbonu
  • 60 g smotany
  • 120 g studeného masla
  • trochu morskej soli Fleur de Sel
  • 2 polievkové lyžice mlieka
Na 60 kusov | Príprava: 25 minút | Chladenie: 30 minút | Pečenie: 12 minút | 40 kcal na kus
1. Na malú panvicu dajte cukor a nechajte ho pri miernej teplote rozpustiť a skaramelizovať dozlatista. Potom k nemu pridajte oriešky kešu a všetko nalejte na papier na pečenie preložený tak, aby tvoril dve vrstvy. Karamelovú hmotu nechajte úplne vychladnúť.
2. Múku preosejte cez sito do misy, primiešajte 1 štipku soli, trstinový cukor a vanilkový cukor, pridajte smotanu a maslo pokrájané na malé kúsky a všetko rukami alebo ručným mixérom s hnetačom vypracujte na hladké cesto (prípadne môžete cesto spracovať aj v kuchynskom robote). Vypracované cesto dajte na 30 minút do chladu. Plech na pečenie vyložte papierom na pečenie.
3. Vychladnutý orieškový karamel nasekajte v kuchynskom robote alebo ostrým nožom na malé kúsky. Primiešajte asi 4 štipky morskej soli Fleur de Sel. Rúru predhrejte na 200 °C. Cesto vyvaľkajte na troche múky na hrúbku asi 3 mm a vykrajujte srdiečka. Vykrojené srdiečka položte na plech, potrite mliekom a navrch dajte karamelovú zmes.
4. Karamelové srdiečka pečte v rúre (na strednej pozícii) cca 10 – 12 minút. Potom plech vyberte z rúry a srdiečka nechajte ešte na plechu vychladnúť.

Recept: © GRÄFE UND UNZER VERLAG GmbH, Mníchov (C.Richon: „Weihnachtsplätzchen“)
Orieškové oblátky
Orieškové oblátky

Suroviny:

  • 200 g vlašských orechov
  • 100 g polohorkej čokolády
  • 3 bielky
  • soľ
  • 200 g cukru
  • 1 vrecúško vanilkového cukru
  • 1 polievková lyžica rumu
  • 50 oblátok na pečenie (priemer 4 cm)
  • 50 g bielej polevy
  • kakao na poprášenie
Na cca 50 kusov | Príprava: cca 15 minút (plus čas pečenia a chladnutia)
1. Vlašské orechy nasekajte a na panvici nasucho opražte. Čokoládu nastrúhajte. Bielky so štipkou soli vyšľahajte do tuhého snehu, postupne pritom pridávajte cukor a vanilkový cukor. Pridajte rum a všetko premiešajte tak, aby vznikla hladká hmota. Potom do snehovej hmoty vmiešajte oriešky a čokoládu.
2. Rúru predhrejte na 140 °C (teplovzdušnú rúru na 120 °C). Dva plechy na pečenie vyložte papierom na pečenie. Oblátky rozložte na plech v cca dvojcentimetrových rozstupoch. Pomocou dvoch čajových lyžičiek odoberajte malé kopčeky cesta a poukladajte ich na oblátky. Pečte v rúre cca 20 minút. Nechajte vychladnúť.
3. Polevu nechajte za stáleho miešania rozpustiť, potom ju nalejte do plastového vrecka, jeden rožok odstrihnite a pečivo striekaním ozdobte. Nakoniec môžete posypať kakaom.
Linecké cukrovinky
Linecké cukrovinky

Suroviny:

  • ½ tobolky vanilky
  • 350 g múky
  • 250 g studeného masla
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 130 g cukru
  • soľ
  • 1 bielok
  • 150 g ríbezľovej marmelády
  • múka na vypracovanie cesta
  • práškový cukor na poprášenie
Na 50 kusov | Príprava: 1 hodina | Chladenie: 1 hodina | Pečenie: 8 minút | 80 kcal na kus
1. Tobolku vanilky pozdĺžne prekrojte a ostrým nožom vydlabte dreň. Múku dajte do veľkej nádoby, uprostred múky urobte jamku. Maslo nakrájané na kúsky a cukor rozdeľte okolo jamky. Do priehlbinky dajte bielok, 1 štipku soli a dreň z tobolky vanilky. Všetko rukami vypracujte na hladké cesto. To potom zabaľte do potravinovej fólie a dajte na cca 1 hodinu odležať do chladničky.
2. Rúru predhrejte na 200 °C. Jeden plech na pečenie vyložte papierom na pečenie. Cesto postupne na jemne pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkajte na hrúbku cca 3 mm. Postupne vykrajujte kolieska, polovicu z nich s otvorom uprostred. Cukrovinky položte na plech a 6 – 8 minút pečte v rúre (na strednej pozícii) do zlatista. Upečené cukrovinky nechajte vychladnúť na kuchynskej odkladacej mriežke.
3. Marmeládu zľahka ohrejte a prepasírujte cez sitko. Natrite kolieska bez otvoru tak, aby malý okraj zostal voľný. Kúsky cukroviniek s otvorom trochu poprášte práškovým cukrom, položte ich na kúsky natreté marmeládou a zľahka pritlačte.



Recept: © GRÄFE UND UNZER VERLAG GmbH, Mníchov (C.Richon: „Weihnachtsplätzchen“)
Maslové sušienky
Maslové sušienky

Suroviny:

  • 250 g zmäknutého masla
  • 1 vajce
  • 125 g cukru
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • soľ
  • 250 g múky
  • 125 g škrobu
  • 1/2 balíčka prášku do pečiva
  • 2 polievkové lyžice smotany
  • múka na pracovnú plochu
Na cca 35 kusov | Príprava: cca 30 min (plus čas na pečenie a chladnutie))
1. Maslo spolu s vajcom, cukrom, vanilkovým cukrom a 1 štipkou soli vymiešajte ručným mixérom do penista. Múku zmiešajte so škrobom a práškom do pečiva a spolu so smotanou pridajte k pene. Vypracujte hladké cesto, zabaľte ho do potravinovej fólie a nechajte 1 hodinu odpočívať v chladničke.
2. Rúru predhrejte na 175 °C (teplovzdušnú rúru na 155 °C). Cesto následne na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkajte na hrúbku 3 – 4 mm. Z vyvaľkaného cesta vykrajujte sušienky a na každú z nich vyrazte pečiatku.
3. Plechy na pečenie vysteľte papierom na pečenie. Na papier poukladajte povykrajované sušienky. Pečte v rúre 12 – 15 minút. Hotové sušienky nechajte vychladnúť a ľubovoľne ozdobte.
Vianočné minitortičky: Cupcaky
Vianočné minitortičky: Cupcaky

Suroviny:

Na cesto:
  • 125 g zmäknutého masla
  • 125 g cukru
  • 3 vajcia
  • 175 g múky
  • 1 polievková lyžica kakaa
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 1 čajová lyžička korenia na adventné sušienky spekulatius
  • 125 ml prevareného vína
  • 50 g nasekanej horkej čokolády
  • 50 g nasekaných lieskových orieškov
  • 12 papierových formičiek
Na ozdobu:
  • 100 g horkej čokolády
  • 200 g zmäknutého masla
  • 100 g práškového cukru
  • 1 štipka škorice
  • 1 štipka mletého anízu
  • 1 štipka čierneho korenia
Na 12 kusov | Príprava: cca 20 minút (plus čas na pečenie a vychladnutie)
1. Rúru predhrejte na 170 °C (teplovzdušnú rúru na 150 °C). Na jeden plech na muffiny položte papierové formičky. Maslo s cukrom vymiešajte do penista, postupne pridávajte vajcia. Múku zmiešajte s kakaom, práškom na pečenie a korením na adventné sušienky spekulatius a postupne – striedavo s prevareným vínom – vmiešajte do penovej hmoty z masla a vajíčok. Nakoniec vmiešajte čokoládu a lieskové oriešky. Cesto rozdeľte na formičky a na prostrednej pozícii pečte asi 25 minút. Upečené minitortičky nechajte vychladnúť na kuchynskej odkladacej mriežke.
2. Medzitým si pripravte krém na zdobenie. Rozpusťte čokoládu vo vodnom kúpeli a opäť ju nechajte vychladnúť. Maslo vyšľahajte do penista, pridajte polevu a miešajte tak dlho, kým zmes nebude mať krémovú konzistenciu. Nakoniec dôkladne vmiešajte práškový cukor so všetkým korením. Ak nie je hmota dosť pevná, vmiešajte ďalší práškový cukor. Potom každú minitortičku ozdobte jedným veľkým dekoratívnym špirálovitým kopčekom krému.
Vianočné stromčeky: Cake-Pops
Vianočné stromčeky: Cake-Pops

Suroviny:

Na cesto:
  • 70 g zmäknutého masla
  • 70 g jemného cukru
  • 1 vajce
  • 75 g múky
  • prášok do pečiva na špičku noža
  • 40 g tvarohu
  • 70 g preosiateho práškového cukru
  • maslo na vymastenie formy
  • 12 špajlí
Na ozdobenie:
  • 100 g bielej čokolády
  • zelené potravinárske farbivo na olejovej báze
  • cukrové perličky a cukrové krúžky
Na 12 kusov | Príprava: cca 1 hodina (plus čas na pečenie, chladenie a vychladnutie)
1. Rúru predhrejte na 160 °C (teplovzdušnú rúru na 140 °C) a malú hranatú formu (cca 18 cm dlhú) vymastite tukom. Maslo s cukrom vyšľahajte do penista, potom pridajte vajce a dobre premiešajte. Múku zmiešajte s práškom do pečiva a postupne vmiešajte do krémového základu. Cesto dajte do formy a pečte v rúre na strednej pozícii cca 15 minút. Upečené cesto nechajte vo forme 30 minút trochu vychladnúť, potom ho vyklopte z formy a na kuchynskej odkladacej mriežke nechajte úplne vychladnúť.
2. Tvaroh zmiešajte s práškovým cukrom. Tvrdšie okraje upečenej hmoty odkrojte a koláč rukami rozdrobte. Tvarohovú hmotu zmiešajte s rozdrobeným koláčom a výslednú hmotu odložte na cca 1 hodinu do chladničky, aby stuhla. V mrazničke stuhne hmota rýchlejšie.
3. Formičky v tvare vianočného stromčeka položte na pracovnú plochu vyloženú papierom na pečenie a do formičiek natlačte cesto tak, aby formička bola cestom úplne vyplnená. Potom stromčeky z formičiek veľmi opatrne vyberte a figúrky napichnite na špajle.
4. Pripravte si zmes na zdobenie: čokoládu polámte na kúsky, nechajte ich rozpustiť vo vodnom kúpeli a nafarbite nazeleno. Stromčeky jeden za druhým ponorte do zelenej čokolády. Potom na čokoládu pritlačte cukrové perličky a cukrové krúžky a nechajte stromčeky uschnúť.
Figúrky z perníka
Figúrky z perníka

Suroviny:

  • 250 g medu
  • 250 g hnedého cukru
  • 150 g masla
  • 450 g múky
  • 100 g mletých mandlí
  • 1 polievková lyžica kakaa
  • 1 čajová lyžička nastrúhanej kôry z 1 chemicky neošetreného citróna
  • 2 čajové lyžičky korenia do perníka
  • 1 čajová lyžička škorice
  • 1 vajce
  • 1 čajová lyžička potašu
  • 150 g práškového cukru
  • 3 polievkové lyžice citrónovej šťavy
  • cukrové perličky podľa ľubovôle
  • múka na pracovnú plochu
Na cca 20 kusov | Príprava: cca 30 minút (plus čas na odležanie, pečenie a vychladnutie)
1. Med, cukor a maslo vložte do hrnca a za stáleho miešania ohrievajte, kým sa cukor nerozpustí. Nechajte vychladnúť.
2. Múku zmiešajte s mandľami, kakaom, citrónovou kôrou a korením. Zmes múky, vajce a medovú zmes spracujte na hladké cesto. Potaš rozpusťte v 1 polievkovej lyžici vody a cesto hneťte, kým nebude hladké a lesklé. Cesto dajte v zakrytej nádobe cez noc do chladničky odležať.
3. Rúru predhrejte na 180 °C (teplovzdušnú rúru na 160 °C). Cesto na pracovnej ploche znovu prehneťte a potom ho vyvaľkajte na hrúbku 4 – 5 mm. Pomocou vykrajovačiek vykrajujte figúrky a klaďte ich na plech vyložený papierom na pečenie. Pečte v rúre 10 – 12 minút. Upečené perníčky nechajte vychladnúť na kuchynskej odkladacej mriežke.
4. Práškový cukor zmiešajte s citrónovou šťavou, zmesou naplňte zdobiace vrecko a perníčky ľubovoľne ozdobte polevou a cukrovými perličkami.
Mikulášska topánka
Mikulášska topánka

Suroviny:

Na cesto:
  • 300 g múky
  • 200 g práškového cukru
  • 1 štipka soli
  • 200 g masla
  • 1 vajce
  • 1 čajová lyžička kôry nastrúhanej z 1 chemicky neošetreného citróna
  • 150 g strúhaného kokosu
  • múka na pracovnú plochu
Na polevu a zdobenie:
  • 175 g práškového cukru
  • 4 polievkové lyžice citrónovej šťavy
  • sladkosti na zdobenie
  • poleva podľa chuti
Na cca 19 kusov | Príprava: cca 45 minút (plus čas na pečenie, chladenie a vychladnutie)
1. Z múky, masla, soli, práškového cukru, vajca, citrónovej kôry a strúhaného kokosu uhneťte v nádobe pomocou ručného mixéra s hnetačom hladké cesto. Cesto zabaľte do potravinovej fólie a nechajte v chladničke 30 minút odpočívať.
2. Rúru predhrejte na 200 °C (teplovzdušnú rúru na 180 °C). Cesto na pomúčenej pracovnej ploche rozvaľkajte na hrúbku asi 4 mm, z ktorej vykrojíte 18 – 20 mikulášskych topánok (veľkých asi 10 cm). Topánky položte na plech na pečenie vystlaný papierom na pečenie a nechajte v rúre piecť 10 – 12 minút.
3. Upečené topánky nechajte vychladnúť na kuchynskej odkladacej mriežke. Vyrobte polevu: zmiešajte práškový cukor s citrónovou šťavou a hotovú polevu nalejte do plastového vrecka. Jeden malý rožtek vrecka odstrihnite a cukrovou polevou zdôraznite kontúry mikulášskej topánky. Nakoniec namaľujte polevou zaväzovanie a mašličku. Topánku dozdobte cukrovou polevou a ďalšími sladkosťami.
Jedlé ozdoby na stromček
Jedlé ozdoby na stromček

Suroviny:

Na cesto:
  • 125 g múky
  • 1 vaječný žĺtok
  • 50 g jemného cukru
  • 1 štipka soli
  • 100 g zmäknutého masla
  • 1 čajová lyžička medu
  • 1 čajová lyžička škorice
  • 1/2 čajovej lyžičky mletého zázvoru
  • múka na pracovnú plochu
Na dekoráciu:
  • 100 g práškového cukru
  • cukrové perličky a cukrové srdiečka
  • dekorovacie cukrové ceruzky s leskom
  • strieborná šnúrka na zavesenie
Na cca 40 kusov | Príprava: cca 1 hodina (plus čas na pečenie, chladenie a vychladnutie)
1. Múku preosejte na pracovnú plochu a uprostred urobte jamku. Pridajte vaječný žĺtok, cukor, soľ a zmäknuté maslo nakrájané na malé kúsky, med, škoricu a mletý zázvor.
2. Všetky suroviny rýchlo spracujte na rovnomerné cesto a vytvarujte z neho guľu. Cesto zabaľte do potravinovej fólie a nechajte cca 2 hodiny odpočívať v chladničke.
3. Rúru predhrejte na 200 °C (teplovzdušnú rúru na 180 °C). Na zľahka pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkajte cesto na hrúbku asi 4 mm a vykrajujte z neho hviezdičky, stromčeky a snehuliakov, kým všetko cesto nespotrebujete.
4. Cukrovinky položte na plech na pečenie vystlaný papierom na pečenie. Slamkou vyrazte do každej cukrovinky otvor, aby bolo neskôr možné cukrovinky zavesiť. Cukrovinky pečte 10 minút a po dopečení nechajte vychladnúť na kuchynskej odkladacej mriežke.
5. Práškový cukor zmiešajte s 2 – 3 polievkovými lyžicami vody. Vznikne hladká poleva, ktorou môžete prilepiť cukrové perličky a srdiečka. Cukrovinky slávnostne ozdobte dekoračnými ceruzkami a cukrovou posýpkou a potom ich nechajte obschnúť.
6. Cez otvor v cukrovinke pretiahnite kúsok striebornej šnúrky na zavesenie. Konce šnúrky zaviažte na uzol. Pripravenými cukrovinkami môžete ozdobiť vianočný stromček.

Trendy v pečení vianočných cukroviniek

Na Vianoce nemusí byť na stole vždy len klasika. Príjemnou zmenou na tácke s vianočnými cukrovinkami môžu byť aj nové, neobvyklé kreácie. Prinášame Vám informácie o nových trendoch vo vianočnom pečení.
Adventný kalendár z cake-pops

Adventný kalendár z cake-pops

Tak trochu iné vianočné pečivo: cake-pops – to je novinka, ktorá sa na celom svete stala skutočným trendom. Pestro sfarbené minicukrovinky na špajli nie sú len pôsobivým občerstvením typu „fingerfood“ na párty alebo oslavu narodenín. Skvele sa hodia aj na adventný kalendár. Na výrobu 24 kúskov je – rovnako ako pri pečení cukroviniek – nutná dávka kreativity. Od cukrového písma cez ligotavú posýpku až po čokoládovú polevu a cukrové tváre: dovolené je všetko. Jednotlivé kúsky zabalené do celofánu, vybavené číslami a zapichnuté do kocky polystyrénu obaleného darčekovým papierom, budú pôsobiť ako umelecké dielo, ktoré je takmer škoda zjesť.

3D pečenie: Nová dimenzia vianočných cukroviniek

Vianočné cukrovinky, to je minulosť. Dnes je trendy 3D pečenie, počas ktorého vznikajú skvelé „sochárske“ diela, ktoré sú očarujúce zo všetkých strán. Formy na pečenie novej generácie je dostať v rôznych tvaroch a manipulácia s nimi nie je vôbec komplikovaná. Tieto formy Vám umožnia vytvoriť neobvyklé vianočné pečivo alebo skôr mimoriadne umelecké dielo. Čo by ste povedali napríklad na celú vianočnú dedinu zdobiacu podnos na kávu? Upečte toľko domčekov a jedličiek, koľko chcete, a naaranžujte dedinu podľa svojich predstáv na krajinu vytvorenú z cukru, ktorou sa môžu tiahnuť dokonca aj ulice a chodníčky.
3D pečenie
Vianočný stromček z cukroviniek

Vianočný stromček z cukroviniek

Nezabudnuteľným symbolom Vianoc je vianočný stromček. A skutočnou pastvou pre oči bude stromček poskladaný z kúskov cukroviniek, ktorý môžete použiť aj ako krásnu dekoráciu na slávnostne prestretom stole. Taký umelecký kúsok okúzli každého. Na jeho výrobu potrebujete iba vykrajovačky v tvare hviezdičky v rôznych veľkostiach – od malej až po veľkú. Potom môžete jednoducho upiecť rôzne veľké kúsky cukroviniek. Upečené kúsky jednoducho len poskladáte na seba. Ak budete chcieť stromčeku dodať väčšiu stabilitu a pevnosť, môžete jednotlivé kúsky cukroviniek vzájomne spojiť marmeládou. Stromček môžete nakoniec pomocou práškového cukru trochu „zasnežiť“ a lahodné dielo je hotové. Výroba takého stromčeka je obvykle skvelou voľbou pri pečení s deťmi, ktoré budú mať nesmiernu radosť z toho, že vlastnoručne upiekli niečo také úžasné.

Pečenie a darovanie vianočných cukroviniek!

Keď človek raz s pečením cukroviniek začne, ťažko sa mu s ním končí. Hlavne pečenie cukroviniek s deťmi je také zábavné, že človek ani pri neustálom maškrtení nestihne také množstvá cukroviniek spotrebovať. A preto je skvelé, že sa cukrovinky výborne hodia ako malý vianočný darček pre priateľov a rodinu. Pekne zabalené vlastnoručne upečené cukrovinky sú výborným darčekom na cestu. Klasicky sa na cukrovinky používa priehľadné vrecúško zaviazané peknou stuhou. Zopár kúskov cukroviniek môžete uložiť aj do hotových darčekových košíčkov alebo do malých pestrých papierových škatuliek, ktoré následne môžete obaliť celofánom. Obzvlášť kreatívne a príjemne bude pôsobiť, keď na zabalenie cukroviniek použijete škatuľku od vianočných gulí. Jednotlivé otvory vyložte peknými obrúskami a naplňte cukrovinkami. Na tento účel výborne poslúžia rôznofarebné cukrovinky.
Pečenie a darovanie vianočných cukroviniek!
Sušienky s osobnou pečiatkou

Sušienky s osobnou pečiatkou

Absolútne trendy: pečiatky na sušienky, cukrovinky a iné vianočné pečivo. Vtlačte svojim vianočným sušienkam úplne osobný výraz. S pečiatkami na sušienky je to veľmi jednoduché. Pečiatku môžete odtlačiť buď na čerstvo vykrojené kúsky cukroviniek, alebo môžete vziať malú guľôčku cesta, ktorú pomocou pečiatky sploštíte. Nevadí, ak okraj nebude úplne pravidelný – aspoň vidno, že ste sušienky alebo cukrovinky vyrábali vlastnoručne. Pečiatku na sušienky musíte pred každým odtlačením znovu ponoriť do múky, aby sa na ňu nelepilo cesto. Jeden tip navyše: Sušienky s odkazmi môžete použiť ako skvelé jedlé prívesky na darčeky. Jednoducho len do sušienky či kúsku cukrovinky urobte otvor a po upečení cez otvor pretiahnite stužku.

Tipy a recepty na oslavu vianočných sviatkov

Vianočné sviatky – to sú kúzelné chvíle strávené s celou rodinou: Prinášame Vám tipy na pôsobivú vianočnú výzdobu, prezradíme Vám lahodné vianočné recepty a ponúkneme dekoratívne vianočné priania, ktoré si môžete vytlačiť.

Vianoce v Tchibo

Objavte vianočný svet Tchibo!

Vlastnoručne zhotovený adventný kalendár

Vlastnoručne zhotovený adventný kalendár

K návodu na náš skvelý adventný kalendár „urob si sám“.

Zistiť viac
Vlastnoručná príprava vareného vína

Vlastnoručná príprava vareného vína

Objavte skvelé recepty na varené víno a pripravte si ho podľa nich doma.

Zistiť viac

Sviatočná výzdoba

Dekoračné trendy a tipy na vianočnú výzdobu bytu.

Zistiť viac

Zdobenie vianočného stromčeka

Pôsobivé nápady na zdobenie vianočného stromčeka.

Zistiť viac

Slávnostné prestieranie

Krásne prestretý stôl môže skvelo podčiarknuť slávnostnú atmosféru.

Zistiť viac

Nápady na sviatočné recepty

Naše najlepšie recepty a nápady na slávnostnú vianočnú tabuľu.

Zistiť viac
Nápady na darčeky

Nápady na darčeky

Nájdite dokonalý darček pre Vašich blízkych.

Zistiť viac

Pomôcky na pečenie

S týmito tipmi pre Vás bude pečenie cukroviniek potešením a zábavou.

Zistiť viac

Vianočné priania

Zadarmo: Vianočné priania a visacie kartičky k darčekom na vytlačenie!

Zistiť viac
Súprava zdobiacich špičiek
11,99
Valček na cesto
14,99
  • Miska do vodného kúpeľa
9,99
7,99
Náhľad
Najnižšia cena za posledných 30 dní: 7,99 €
-20 %
Miska do vodného kúpeľa
9,99
7,99
Dávkovač cesta
12,99
Extra vysoká obruč na tortu z ušľachtilej ocele
17,99
Plech na pečenie s vekom
14,99
  • Nepriľnavý plech na pečenie
19,99
12,99
Náhľad
Najnižšia cena za posledných 30 dní: 12,99 €
-35 %
Nepriľnavý plech na pečenie
19,99
12,99
Cukornička na práškový cukor
7,99
Okrúhle formy na pečenie z ušľachtilej ocele, 4 ks
9,99
€/ks 2,50
  • Forma na pečenie tarte
9,99
7,99
Náhľad
Najnižšia cena za posledných 30 dní: 7,99 €
-20 %
Forma na pečenie tarte
9,99
7,99
Opakovane použiteľná podložka na pečenie
6,99
  • Miska do vodného kúpeľa
8,99
5,99
Náhľad
Najnižšia cena za posledných 30 dní: 5,99 €
-33 %
Miska do vodného kúpeľa
8,99
5,99
  • Podložka na pečenie na opakované použitie s okrajom
11,99
8,99
Náhľad
Najnižšia cena za posledných 30 dní: 8,99 €
-25 %
Podložka na pečenie na opakované použitie s okrajom
11,99
8,99
niekoľko kusov
Formy na pečenie madleniek, 2 ks
8,99
€/ks 4,50
niekoľko kusov
Formičky na minibábovky, 12 ks
7,99
€/ks 0,67
Stierka na cesto
7,99
  • Podložka na pečenie makrónok
8,99
7,99
Náhľad
Najnižšia cena za posledných 30 dní: 7,99 €
-11 %
Podložka na pečenie makrónok
8,99
7,99
  • Vykrajovačky na veľkonočné sušienky
7,99
5,99
€/ks 3,00
Náhľad
Najnižšia cena za posledných 30 dní: 5,99 €
-25 %
Vykrajovačky na veľkonočné sušienky
7,99
5,99
€/ks 3,00
  • Súprava pečiatok na sušienky
10,99
5,99
Náhľad
Najnižšia cena za posledných 30 dní: 5,99 €
-45 %
Súprava pečiatok na sušienky
10,99
5,99
  • Súprava na vlastnoručnú výrobu rastlinného masla
12,99
9,99
Náhľad
Najnižšia cena za posledných 30 dní: 9,99 €
-23 %
Súprava na vlastnoručnú výrobu rastlinného masla
12,99
9,99
  • Formičky na sušienky spekulatius, 2 ks
12,99
8,00
€/ks 4,00
Náhľad
Najnižšia cena za posledných 30 dní: 8,00 €
-38 %
Formičky na sušienky spekulatius, 2 ks
12,99
8,00
€/ks 4,00
  • Vykrajovačky na sušienky
7,99
6,00
€/ks 1,20
Náhľad
Najnižšia cena za posledných 30 dní: 6,00 €
-24 %
Vykrajovačky na sušienky
7,99
6,00
€/ks 1,20
  • Súprava na prípravu a pečenie pokrmov
59,95
44,99
Náhľad
Najnižšia cena za posledných 30 dní: 44,99 €
-24 %
Súprava na prípravu a pečenie pokrmov
59,95
44,99
  • Štetec na potieranie potravín pri pečení a pražení
12,99
11,00
Náhľad
Najnižšia cena za posledných 30 dní: 11,00 €
-15 %
Štetec na potieranie potravín pri pečení a pražení
12,99
11,00
  • Stierka na cesto
6,99
6,00
Náhľad
Najnižšia cena za posledných 30 dní: 6,00 €
-14 %
Stierka na cesto
6,99
6,00
Profesionálne podložky na pečenie na opakované použitie, 2 ks
12,99
€/ks 6,50
  • Silikónový plech na pečenie
14,99
11,00
Náhľad
Najnižšia cena za posledných 30 dní: 11,00 €
-26 %
Silikónový plech na pečenie
14,99
11,00
Formy na pečenie vanilkových rožkov, 2 ks
11,99
€/ks 6,00
  • Podložka na pečenie škoricových hviezdičiek
10,99
9,00
Náhľad
Najnižšia cena za posledných 30 dní: 9,00 €
-18 %
Podložka na pečenie škoricových hviezdičiek
10,99
9,00
XL podložka na pečenie na profesionálne a opakované použitie
11,99
1