S kávou Tchibo okolo sveta

Naše regionálne kávy
Naše regionálne kávy Cafissimo zahŕňajú všetky dôležité kontinenty sveta kávy – Strednú a Južnú Ameriku, Áziu i Afriku. Vyskúšajte to okolo rovníka, kde sa vďaka prevládajúcim klimatickým podmienkam môže urodiť tá najlepšia káva, a ochutnajte espresso z Brazílie a El Salvadora, caffè crema z Kolumbie a Indie, ako aj kávu z Etiópie.
Objednávajte teraz online
To robí naše regionálne kávy také jedinečné

Chuť Brazílie
Socha Krista – symbol Brazílie týčiaci sa nad vzrušujúcim mestom Rio de Janeiro – sa týči aj nad krajinou, ktorá produkuje najviac kávy na svete. Pestovanie a zber úrody sú v Brazílii mimoriadne profesionálne a pokrokové. Kávovníky rastú na rozsiahlych rovinatých plantážach a sú vysádzané v radoch. Tak môžu farmári zberať kávové plody pomocou mechanizácie.
Chuť Indie
Tádž Mahal patrí do kultúrneho dedičstva UNESCO a je symbolom krajiny. Okrem toho je aj symbolom lásky a jedinečnej krásy. Jedinečná je aj indická káva, ktorá sa pestuje v tieni dažďového pralesa spolu s ovocím a korením. Tak môžu kávové plody, chránené pred slnkom, nielen lepšie dozrievať, ale tiež nadobúdať svoju vyrovnanú chuť.


Chuť Etiópie
Akácia – strom, ktorý slúži ako symbol krajiny. Okamžite ju spoznáme podľa koruny pripomínajúcej dáždnik. Rovnako typická ako akácia je tamojšia káva, pretože krajina je považovaná za rodisko kávy. V Etiópii sa ľudia spolu stretávajú viackrát denne pri zvláštnom kávovom obrade. Pri ňom najprv opražia kávové zrná v kovovej miske, potom ich ručne pomelú a nakoniec si kávu spoločne vychutnávajú.
Chuť El Salvadora
Ruiny Tazumal – jedny z najvýznamnejších zrúcaním v El Salvadore, v ktorých žil národ Mayov. Pokrokový spôsob života Mayov sa odzrkadľuje aj v komplexnom spôsobe výstavby Tazumalu. Leží na západe krajiny a neďaleko odtiaľ sa nachádza takmer polovica kávových fariem El Salvadora. Vďaka blízkemu vulkánu môžu kávovníky rásť v mimoriadne úrodnej vulkanickej pôde.


Chuť Kolumbie
Vychádzajúce slnko pomaly stúpa nad horské pásmo Ánd v Kolumbii. Začína sa nový deň v regióne kávového trojuholníka v srdci krajiny, kde nájdu kávové stromy ideálne pestovateľské podmienky. Podnebie sa tam postará o to, aby kávové plody šetrne dorastali a farmári potom mohli zberať zrelé plody. Následne slnko, kým večer zapadne za horizont, vysuší pozberané zrnká.