Kvalitné kuchynské nože: v kuchyni sú nenahraditeľné
Sekanie, porciovanie, filetovanie, krájanie na kocky, mletie: pri varení používate nože takmer neustále. Správny výber a starostlivosť o kuchynské nože sú vedou samou o sebe. Mnohí amatérski kuchári si však vystačia len s niekoľkými nožmi. Dôležitejšia než množstvo kuchynských nožov je samotná kvalita. Ak hľadáte praktické súpravy nožov alebo si chcete kúpiť konkrétny kuchynský nôž, nemusíte viac hľadať, všetko nájdete v Tchibo! V našom online obchode je pre vás pripravených mnoho vysokokvalitných nožov za prijateľné ceny.

Všetko v jednom: praktický stojan na nože
Ak prerábate kuchyňu a hľadáte nové kuchynské nože, príde vhod kuchynský set nožov v stojane. Obsahuje rôzne veľkosti malých aj veľkých nožov v praktickej súprave. Tie určite postačia na základné kuchynské krájanie. Ďalšou výhodou je správne skladovanie. Dodáva sa spolu so stojanom na nože. Jedno je totiž isté: ostré kuchynské nože by nikdy nemali ležať voľne v zásuvke, pretože sa ich čepele opotrebujú. Okrem toho poskytujte stojan, z ktorého vykúkajú len rukoväte, väčšiu bezpečnosť pri vyberaní nožov.

Špeciálny alebo univerzálny nôž: záleží na tom
Nože na filetovanie, nože na sushi, nože na krájanie, nože na rezanie: pri rôznych typoch nožov ľahko stratíte prehľad. Mnohí sa pýtajú, či je toľko druhov nožov vôbec potrebných, alebo na krájanie stačí obyčajný malý kuchynský nôž. Kvalitný a jednoduchý nôž v podstate vystačí na všetko potrebné pri hobby varení. Dôležitejšie ako mať veľa druhov nožov je udržiavať kuchynské pomôcky ostré a pravidelne sa o ne starať. Špeciálne nože však majú svoje využitie, napríklad pri krájaní paradajok, surovej hydiny alebo rýb. Zodpovedajúce profesionálne nože uľahčia varenie mnohým náročným hobby kuchárom.

Ako správne nabrúsiť kuchynské nože
Tupé nože sú nebezpečnejšie ako ostré. Môže to znieť ako paradox, je to však logické. A to práve preto, že pri tupých nožoch je pri rezaní potrebné vynaložiť väčšiu silu. Preto je dôležitejšie brúsiť vlastné kuchynské nože pravidelne. Približne raz týždenne si môžete nôž naostriť sami. Po dvoch rokoch sa odporúča aj odborné brúsenie. Medzi amatérskymi kuchármi je pomerne časté brúsiť kuchynské nože pomocou okrúhlej ocieľky. Uhol by mal byť približne 15 až 20 stupňov. Rýchlosť nehrá takú veľkú úlohu. Pri ostrení si tak môžete dať načas a uistiť sa, že nožom hýbete rovnomerne.
Vysokokvalitné a odolné nože s naším prísľubom kvality
Na kvalitu našich výrobkov sa môžete spoľahnúť! To platí samozrejme aj pre mnohé kuchynské nože, ktoré nájdete v našom online obchode. Okrem iného spolupracujeme s renomovanými výrobcami, ako je napríklad ZWILLING®. Spoliehame sa aj na rôzne pečate, ktoré zaručujú kvalitu našich nožov. Patrí medzi ne napríklad pečať TCM ("Tchibo Certified Merchandise") alebo pečať pravosti potravín.
