Cafissimo Classic

Tipy & triky

Klasický viacúčelový prístroj s napeňovačom mlieka. Ponúka široký výber kávových špecialít.

V pokynoch priložených k zariadeniu sú uvedené tieto informácie:

  • návod na obsluhu Cafissimo,
  • tipy na údržbu,
  • pokyny na odstránenie usadenín vodného kameňa,
  • návrhy na odstránenie problémov,
  • doplňujúce informácie.

FAQ Systém Cafissimo

Systém 3 stupňov tlaku na sparovanie kávy je výnimočnou prednosťou kávovarov Cafissimo LATTE, Cafissimo CLASSIC, Cafissimo PURE, Cafissimo TUTTOCAFFÉ, Cafissimo mini a Cafissimo easy, pretože každý druh kávy potrebuje na svoju prípravu individuálny tlak. Len tak sa dokáže jeho aróma naplno rozvinúť. Preto kávovary Cafissimo pripravujú rôzne druhy káv pod iným tlakom sparenia: nízky tlak sparenia kávy pre filtrovanú kávu, stredný pre caffè crema a vysoký pre espresso. Stlačením tlačidla na voľbu vybraného nápoja je automaticky riadený výber vhodných parametrov na jeho výrobu (tlak, množstvo vody, teplota).
Podľa toho, či máte svoju kávu radšej slabšiu, alebo silnejšiu, môžete prednastavené dávkovanie vody individuálne prispôsobiť svojej chuti tým, že množstvo vody priradené tlačidlu na voľbu nápoja nanovo naprogramujete. Viac informácií nájdete v návode na použitie.
Systém Cafissimo je zárukou jednoduchej obsluhy, a to vďaka farebnému vodiacemu systému kapsúl. K rýchlemu pôžitku z kávy je potrebných iba niekoľko krokov. Pri kávovaroch Cafissimo má každý druh kávy svoje tlačidlo na voľbu nápoja, označené rovnakou farbou ako príslušná kapsula. Vložte novú kapsulu do držiaka na kapsuly. Po zatvorení kávovaru kapsulu prevŕta hrot uložený vnútri. Stlačením tlačidla na voľbu daného nápoja sa začne proces sparovania kávy. V závislosti od farby použitej kapsuly stlačte tlačidlo druhu kávy príslušnej farby. Spustí sa príprava nápoja. Vďaka systému 3 stupňov tlaku na sparovanie kávy kávovarov Cafissimo CLASSIC, Cafissimo LATTE, Cafissimo PURE, Cafissimo TUTTOCAFFÉ, Cafissimo mini a Cafissimo easy sú rôzne druhy kávy pripravované pod iným tlakom sparenia. Tak sa môže aróma kávy naplno rozvinúť a Vy si môžete každú kávovú špecialitu dokonale vychutnať. Dĺžka prípravy je v závislosti od druhu kávy a naprogramovaného množstva nápoja od 25 (espresso) do 90 sekúnd (filtrovaná káva).
Odporúčame Vám pravidelné odstraňovanie vodného kameňa z Vášho kávovaru. V závislosti od stupňa tvrdosti vody by sa mal tento proces vykonávať každé 4 týždne. Viac informácií nájdete v návode na použitie.
Zásobník na vodu by sa mal čistiť raz za týždeň nasledujúcim spôsobom: 1. Vytiahnite zásobník vody potiahnutím kolmo nahor. 2. Umyte ho pod tečúcou vodou a vysušte. Zásobník na vodu nie je vhodný do umývačky riadu. 3. Zásobník na vodu vložte späť.

FAQ Problémy a riešenia

Tchibo poskytuje záruku 36 mesiacov pre kávovary Cafissimo mini a Cafissimo PURE a záruku 40 mesiacov pre kávovary Cafissimo LATTE, Cafissimo CLASSIC a Cafissimo TUTTOCAFFÈ. Každý prístroj je vyrobený podľa najnovších výrobných postupov a je podrobený presnej kontrole kvality. Ručíme za bezchybnú akosť našich výrobkov. V rámci záručnej lehoty sa bezplatne postaráme o odstránenie všetkých prípadných chýb materiálu alebo výroby.
V prípade poruchy najskôr kontaktujte náš zákaznícky servis na bezplatnej linke 0800 212 414. Pre čo najrýchlejšie vybavenie si, prosím, pripravte doklad o kúpe, krátky popis poruchy a číslo výrobku.
Predmetom záruky nie sú poruchy spôsobené neodborným zaobchádzaním alebo nedostatočným odvápnením prístroja, ako aj opotrebované časti a spotrebný materiál. Tieto je možné objednať cez zákaznícky servis Tchibo na bezplatnej linke 0800 212 414.
Pokazené výrobky sa opravujú v zákazníckom servise Tchibo. Obráťte sa, prosím, priamo na zákaznícky servis na bezplatnej linke 0800 212 414. Naši pracovníci Vám radi poradia s ďalšími krokmi.
V nádržke na vodu sa nachádza plaváčik, ktorý kontroluje stav naplnenia vodou. Ak bliká značka zásobníka vody napriek tomu, že sa v zásobníku nachádza dostatok vody, môže to súvisieť s poruchou plaváčika. V takom prípade, prosím, kontaktujte náš zákaznícky servis na čísle 0800 212 414.
Ak do záchytnej misky odteká neprimerané množstvo vody, znamená to spravidla, že prietok je zavápnený alebo že kapsula nebola správne prepichnutá. V prvom prípade by malo stačiť vykonať odstránenie vodného kameňa.
Extrémne zavápnenie zásobníka na vodu môže mať za následok, že proces sparovania nemôže prebiehať správne a prístroj vydáva hlasné zvuky. V takom prípade odporúčame odvápnenie zásobníka na vodu. Ak prístroj napriek tomu nefunguje, prosím, kontaktujte náš zákaznícky servis na čísle 0800 212 414.

FAQ Odvápňovaní

Ak tento ukazovateľ blikne každé 3 sekundy 3 x krátko, musíte z kávovaru odstrániť vodný kameň. Vodný kameň odstráňte v najbližších dňoch.
  1. Dodržiavajte pokyny výrobcu. Naplňte do nádržky na vodu cca 1 liter roztoku odstraňovača vodného kameňa.
  2. Zasuňte držiak na kapsuly bez kapsuly do kávovaru a stlačte aretačnú páku nadol až na doraz.
  3. Postavte na odkvapkávaciu misku s mriežkou pod výstupný otvor držiaka na kapsuly vhodnú nádobu s objemom najmenej 1 liter.
  4. Parný ventil musí byť zatvorený. Otočte prípadne otočné tlačidlo v smere hodinových ručičiek až na doraz.
  5. Kávovar musí byť vypnutý. Podržte tlačidlo pary stlačené a súčasne stlačte tlačidlo zap./vyp. Po asi 5 sekundách môžete tlačidlá uvoľniť, pretože operácia sa spustí.
  6. Tlačidlá pre druh kávy blikajú ako bežiace svetlo sprava doľava. Čerpadlo dodáva roztok odstraňovača vodného kameňa do ohrievača vody v určitých časových intervaloch. Ukončenie odstránenia vodného kameňa signalizuje signálny tón a blika nie tlačidla pre kávu caffè crema a espresso. Táto operácia trvá 45 až 60 minút. Vyprázdnite zbernú nádobu a znovu ju postavte pod výstupný otvor držiakana kapsuly.
  7. Vo fáze oplachovania vypláchnite prázdnu nádržku na vodu čistou vodou a naplňte ju čerstvou studenou vodou až po značku MAX.
  8. Na spustenie fázy oplachovania stlačte jedno z tlačidiel pre druh kávy. Tlačidlá pre druh kávy blikajú ako bežiace svetlo zľava doprava. Koniec oplachovania (a teda programu na odstránenie vodného kameňa) signalizujú dva signálne tóny.
  9. Znovu naplňte nádržku na vodu studenou vodou.
  10. Postavte pod napeňovaciu trysku vhodnú nádobu. Otočte otočné tlačidlo a odoberajte horúcu vodu, kým nevyteká stály prúd vody.
    Vodný kameň je teraz odstránený a kávovar je znovu pripravený na použitie.

Ktorý odvápňovač sa odporúča na odstránenie vodného kameňa?

Na odstránenie vodného kameňa odporúčame špeciálny odvápňovač durgol® – je dostupný v každom obchode Tchibo, v špecializovaných predajniach a na tchibo.sk.

  • Keď kontrolka svieti žlto, musí saz kávovaru odstrániť vodný kameň.
  • Odstráňte vodný kameň v najbliž-ších dňoch. Nečakajte dlhšie, pre-tože inak sa môže vytvoriť toľkovápenatých usadenín, že odstra-ňovač vodného kameňa nebudeúčinkovať.
  • Používajte bežné tekuté odstraňovače vodného kameňa pre kávovary a stroje na espresso. Iné prostriedky môžu poškodiť materiály kávovaru a/alebonemusia vôbec účinkovať.