Snová posteľná bielizeň

Snová posteľná bielizeň

Všetko o materiáloch, dizajne a starostlivosti
Noc za nocou ju cítime na našej pokožke. Dobrý dôvod, aby ste pri výbere posteľnej bielizne dbali na príjemné látky, pekné farby a kvalitné spracovanie. V našom sprievodcovi nájdete všetko, čo stojí za to vedieť o posteľnej bielizni.

Posteľná bielizeň na celý rok

Džersej

Džersej

Obľúbená posteľná bielizeň je z džerseja. Ide o elastickú látku, ktorá vďaka svojej pletenej štruktúre mimoriadne poddajne spočíva na pokožke. Malé otvory v tkanine robia tento materiál priedušným a nasiakavým. Posteľnú bielizeň z džerseja netreba žehliť, preto sa veľmi ľahko ošetruje. Vďaka svojej vlastnosti regulovať teplotu sa dá používať po celý rok.
Mikrovlákno

Mikrovlákno

Tkanina z mikrovlákna pozostáva z veľmi jemných vlákien, najčastejšie vyrobených z polyesteru. Výsledkom je veľmi ľahká tenká tkanina, ktorá je vďaka svojmu hladkému povrchu obzvlášť priliehavá. V prípade prachovej alebo peľovej alergie je posteľná bielizeň z mikrovlákna najlepšou voľbou, pretože je pre prachové roztoče nepriepustná a aj iné alergény sa v nej takmer vôbec neakumulujú.
Renforcé

Renforcé

Renforcé je štandardná bavlnená tkanina. Stredne jemný tkaný bavlnený materiál má hladký povrch a je veľmi mäkký. Je nasiakavý a optimálne vyrovnáva teplotu. Trvanlivosť materiálu renforcé umožňuje ľahkú potlač. Výborne sa hodí ako celoročná posteľná bielizeň pre chladné i teplé noci.

Posteľná bielizeň na leto

Potiť sa počas letných nocí? Nie, vďaka! Ideálna posteľná bielizeň na letné noci je ľahká a na pokožke chladivá. Jemný priedušný textil s dobrou reguláciou tepla zaisťuje pohodlný spánok.
Krep

Krep

Najvýraznejšou vlastnosťou krepovej posteľnej bielizne je jej povrch. Vďaka zvlnenej štruktúre je látka veľmi mäkká a nikdy úplne nespočíva na pokožke, vďaka čomu je táto posteľná bielizeň ideálna na leto. Krepová tkanina umožňuje dobrú cirkuláciu vzduchu, najmä v teplom ročnom období a nemusí sa žehliť.
Satén

Satén

Na výrobu saténu sa používa veľmi jemná, mercerovaná (lúhom upravená) bavlnená priadza, ktorá sa potom spracováva na hustú tkaninu. Satén sa vyznačuje vznešeným leskom a mimoriadne hladkým a rovnomerným povrchom. Najmä splývavý mako satén používaný na posteľnú bielizeň spočíva na pokožke príjemne hladko a má chladivý účinok.
Perkál

Perkál

Perkál je bavlnená tkanina s jemnou, hustou väzbou, ktorá vytvára hladký povrch. Perkál je veľmi ľahký a nasiakavý a je preto ideálny na letnú posteľnú bielizeň. Navyše sa dá táto posteľná bielizeň veľmi dobre čistiť. Perkálová posteľná bielizeň existuje nielen vo verzii zo zafarbenej priadze, ale aj potlačená filigránskymi detailmi, pretože tkanina je na to mimoriadne vhodná.

Posteľná bielizeň na zimu

Na chladné večery by posteľná bielizeň mala byť predovšetkým príjemne mäkká a hrejivá. Flaušové vankúše a obliečky Vás v chladnom období vyzývajú na odpočinok. V období adventu a Vianoc tiež radi snívame v ušľachtilej bielizni vo sviatočnej nálade.
Česaná bavlna

Česaná bavlna

Česaná bavlna je podobne tkaná ako klasická tkanina renforcé a takisto je vyrobená z čistej bavlny. Charakterizuje ju aj skutočnosť, že má zdrsnený povrch. To je dôvod, prečo táto posteľná bielizeň mimoriadne dobre hreje a presviedča svojou mäkkou jemnosťou. Vďaka tomu je dokonalým spoločníkom na zimu.
Flanel

Flanel

Flanelová posteľná bielizeň je podobná bielizni z česanej bavlny, pretože aj táto tkanina je zdrsnená, takže je veľmi teplá a mäkká. Vďaka jemnejšej priadzi je flanel ľahší ako česaná bavlna, takže látka sa niekedy označuje ako jemná česaná bavlna. Flanel je vyrobený z bavlny, preto je nasiakavý, priedušný a ľahko sa ošetruje.

Od nápadu po novú obľúbenú posteľnú bielizeň

Naša nová jarná kolekcia je tu! Pokiaľ ide o farebné kvetinové motívy, naši dizajnéri a produktoví manažéri sa zamerali na detail. Krok za krokom Vám ukážeme, ako naše návrhy vznikali.

1. Prvý nápad

„Chceme s našou novou kolekciou priniesť do domova jar,“ hovorí dizajnérka Charlotte. Za prvými nápadmi nasledujú prvé ručne nakreslené akvarelové skice.

2. Rozpracovanie

Do ďalšieho kola sa dostanú iba tie najlepšie motívy: upravujú sa v počítači. Tu sa pohrajú, až kým nebude výsledok správny.

3. Prvý vzor

Najvzrušujúcejší okamih? „Keď máte návrh, ktorý Charlotte tak krásne namaľovala, ako prvý vzor v ruke,“ hovorí produktová manažérka Vanessa.

4. Výsledok

Pripravenie pre Váš domov: pokryté kvetmi a navrhnuté s láskou a nadšením – to je nová posteľná bielizeň od Tchibo. Prajeme Vám krásne noci!

Správna starostlivosť o posteľnú bielizeň

Naša posteľná bielizeň je s Vami – a to každú noc. Aby sa zachovala jej sviežosť, odstránili čiastočky kože a súčasne predchádzalo alergiám, je nevyhnutné pravidelne posteľnú bielizeň čistiť. A aby ste sa z obľúbených kúskov posteľnej bielizne dlho tešili, dbajte na niekoľko tipov, ako ju ošetrovať.
1. Nájsť si vhodný rytmus prania

Ako často je potrebné posteľnú bielizeň prať, to závisí od niekoľkých faktorov. Napríklad v prípade alergikov má zmysel prať bielizeň každý týždeň. Ak sa veľa potíte, odporúča sa vymeniť posteľnú bielizeň po dvoch týždňoch. V opačnom prípade zvyčajne postačí výmena bielizne každé štyri týždne. Prikrývky a vankúše by sa mali každý deň ponatriasať a pri väčšej vlhkosti zavesiť a nechať vyvetrať.
2. Ako správne prať posteľnú bielizeň

V zásade je vhodné prať bavlnenú posteľnú bielizeň pri 60 °C, aby sa zničili všetky baktérie. Dávajte pozor pri zmesových a jemných materiáloch, ako je napr. hodváb. Preto vždy venujte pozornosť príslušným pokynom na starostlivosť. Ak je potrebné posteľnú bielizeň prať pri nízkych teplotách, hygienická aviváž pomáha znížiť množstvo baktérií.

Aby ste chránili farbu a zabránili poškodeniu tkaniny, mali by ste bielizeň pred praním obrátiť naruby a pozapínať. Aby ste zabránili nadmernému opotrebovaniu vlákien, je lepšie prať posteľnú bielizeň osobitne. Pridanie škrobu robí Vaše obliečky príjemnejšie na dotyk.
3. Používanie vhodných pracích prostriedkov a aviváže

Farebnosť Vašej posteľnej bielizne sa udrží dlhšie, ak ju budete prať v jemnom pracom prostriedku určenom na farebnú bielizeň. Aj keď ide o čiernu bielizeň, zvyčajne pôsobia rovnako dobre ako špeciálne pracie prostriedky na tmavú alebo čiernu bielizeň. Pri bielej bielizni by ste radšej mali použiť špeciálny prací prostriedok, aby ste sa vyhli zosiveniu.

Na mikrovlákno a mikroflís nepoužívajte zmäkčovadlá, pretože by sa mohla stratiť mäkkosť a nasiakavosť materiálu. Okrem toho by ste mali byť opatrní pri avivážach s príliš intenzívnymi vôňami. Jemné vône – najlepšie s upokojujúcim účinkom ako je levanduľa – sú pri zaspávaní príjemnejšie.
4. Sušenie a skladovanie posteľnej bielizne

Nie každá posteľná bielizeň je vhodná do sušičky. Preto sa odporúča nechať posteľnú bielizeň uschnúť na vzduchu a dodržiavať pokyny týkajúce sa starostlivosti. Po vysušení nemusíte bielizeň otočiť znova na lícovú stranu. Poskladajte obliečky tak, ako sú, a uložte ich do skrine. Pri navliekaní obliečok ich potom automaticky otočíte na lícovú stranu.

Pranie a sušenie vankúšov a paplónov

Či už sú to mäkké posteľné prikrývky, alebo obľúbené vankúše – s perfektnou starostlivosťou naše lôžkoviny dlhšie vydržia a dlhšie nám budú slúžiť ako základ pre pokojnú noc.

Potrebujete:
  • Práčku s kapacitou najmenej 7 kg
  • Jemný prací prostriedok bez bieliaceho účinku (napr. univerzálny prací prostriedok) alebo špeciálny prostriedok na paplóny
  • Sušičku minimálne s kapacitou 10 kg
  • 2 – 3 tenisové loptičky/loptičky do sušičky
1. Pranie

Vložte do práčky vankúše alebo paplóny a pridajte prací prostriedok na jemnú bielizeň. Potom zvoľte program jemného prania alebo podobný program, ktorý je v práčke k dispozícii.
2. Sušenie

Po vypraní vložte lôžkoviny do sušičky. Paplóny sa nesmú sušiť zavesené, pretože inak sa náplň „zhlukuje“. Teraz nastavte dostatočný čas sušenia. Mimoriadne dôležité pre paplóny je, aby sa vysušila nielen vonkajšia tkanina, ale aj výplň. Mnoho sušičiek má automatický systém, ktorý sušičku vypne, keď je suchá iba vonkajšia tkanina. Ak chcete predĺžiť čas sušenia, jednoducho vložte do sušičky navlhčený uterák. Tiež pridajte 2 až 3 tenisové loptičky alebo lopty do sušičky, aby ste uvoľnili náplň.
3. Starostlivosť

Denné natriasanie paplóna sa postará o tvorbu nových vzduchových vankúšikov, jemnejší pocit a udržanie vlastností výrobku. Skladujte Vaše vankúše a paplóny v suchu a dobre ich vetrajte.
4. Skladovanie

Pri skladovaní používajte veľké obaly, ktoré poskytujú dostatok priestoru, ale stále napriek tomu chránia pred prachom. Najvhodnejšie sú bavlnené obaly, napr. staré obliečky. Vákuové balenie by sa nemalo používať, pretože sa náplň paplónov a obliečok poláme a poškodí.

Teraz to bude príjemné!

Posteľná bielizeň a prestieradlá pre všetky ročné obdobia

-20 %
Džersejové napínacie prestieradlo, štandardná veľkosť, mätové
14,99
11,99
Džersejová napínacia plachta, štandardná veľkosť, biela
Džersejová napínacia plachta, nadmerná veľkosť, biela
Džersejová napínacia plachta, dvojlôžko, biela
14,99
19,99
22,99
-40 %
Posteľná bielizeň s bavlnou a vláknom Tencel™, štandardná veľkosť
49,99
29,99
24,99
22,99
Náhľad
Najnižšia cena za posledných 30 dní: 22,99 €
Najnižšia cena za posledných 30 dní: 34,99 €
-8 %
-12 %
Posteľná bielizeň z perkálu, štandardná veľkosť
Posteľná bielizeň z perkálu, dvojlôžko
24,99
22,99
39,99
34,99
Žiaľ už vypredané
Džersejová napínacia plachta, štandardná veľkosť, biela
Džersejová napínacia plachta, nadmerná veľkosť, biela
Džersejová napínacia plachta, dvojlôžko, biela
14,99
19,99
22,99
Prémiová bavlnená posteľná bielizeň, štandardná veľkosť
Prémiová bavlnená posteľná bielizeň, dvojlôžko
29,99
39,99
  • Posteľná bielizeň zo zimného džerseja, štandardná veľkosť
39,99
24,99
Náhľad
Najnižšia cena za posledných 30 dní: 24,99 €
-37 %
Posteľná bielizeň zo zimného džerseja, štandardná veľkosť
39,99
24,99
Džersejová napínacia plachta, štandardná veľkosť, šalviovozelená
Džersejová napínacia plachta, nadmerná veľkosť, šalviovozelená
Džersejová napínacia plachta, dvojlôžko, šalviovozelená
14,99
19,99
22,99
Čoskoro opäť v predaji
-28 %
Prémiová bavlnená posteľná bielizeň, štandardná veľkosť
31,99
22,99
Džersejová napínacia plachta, štandardná veľkosť, ružová
Džersejová napínacia plachta, nadmerná veľkosť, ružová
Džersejová napínacia plachta, dvojlôžko, ružová
14,99
19,99
22,99
Džersejová napínacia plachta, štandardná veľkosť, biela
Džersejová napínacia plachta, nadmerná veľkosť, biela
Džersejová napínacia plachta, dvojlôžko, biela
14,99
19,99
22,99
  • Posteľná bielizeň z perkálu, biela, štandardná veľkosť
24,99
22,99
Náhľad
Najnižšia cena za posledných 30 dní: 22,99 €
-8 %
Posteľná bielizeň z perkálu, biela, štandardná veľkosť
24,99
22,99
  • Posteľná bielizeň z perkálu, dvojlôžko
44,99
19,99
Náhľad
Najnižšia cena za posledných 30 dní: 19,99 €
-55 %
Posteľná bielizeň z perkálu, dvojlôžko
44,99
19,99
Džersejová napínacia plachta, štandardná veľkosť
Džersejová napínacia plachta, nadmerná veľkosť
Džersejová napínacia plachta, dvojlôžko
14,99
19,99
22,99
  • Džersejové napínacie obliečky na vankúš, 2 ks, marhuľové
10,99
5,99
€/ks 3,00
Náhľad
Najnižšia cena za posledných 30 dní: 5,99 €
-45 %
Džersejové napínacie obliečky na vankúš, 2 ks, marhuľové
10,99
5,99
€/ks 3,00
Džersejová napínacia plachta, štandardná veľkosť, sivá
Džersejová napínacia plachta, nadmerná veľkosť, sivá
Džersejová napínacia plachta, dvojlôžko, sivá
14,99
19,99
22,99
Prémiová bavlnená posteľná bielizeň, štandardná veľkosť
Prémiová bavlnená posteľná bielizeň, dvojlôžko
29,99
39,99
Posteľná bielizeň z perkálu, štandardná veľkosť
29,99
Prémiová bavlnená posteľná bielizeň, štandardná veľkosť, svetlá
29,99
Džersejová napínacia plachta, štandardná veľkosť, šalviovozelená
Džersejová napínacia plachta, nadmerná veľkosť, šalviovozelená
Džersejová napínacia plachta, dvojlôžko, šalviovozelená
14,99
19,99
22,99
Čoskoro opäť v predaji
Prémiová bavlnená posteľná bielizeň, štandardná veľkosť
29,99
Džersejová napínacia plachta, štandardná veľkosť, ružová
Džersejová napínacia plachta, nadmerná veľkosť, ružová
Džersejová napínacia plachta, dvojlôžko, ružová
14,99
19,99
22,99
  • Podložka na matrac so strižnou vlnou, cca 100 x 200 cm
89,95
29,99
Náhľad
Najnižšia cena za posledných 30 dní: 29,99 €
-66 %
Podložka na matrac so strižnou vlnou, cca 100 x 200 cm
89,95
29,99
Posteľná bielizeň z perkálu, štandardná veľkosť, sivá
Posteľná bielizeň z perkálu, dvojlôžko, sivá
27,99
34,99
  • Džersejové obliečky na vankúš, 2 ks, hnedosivé
9,99
5,99
€/ks 3,00
Náhľad
Najnižšia cena za posledných 30 dní: 5,00 €
-40 %
Džersejové obliečky na vankúš, 2 ks, hnedosivé
9,99
5,99
€/ks 3,00
-37 %
Posteľná bielizeň z česanej bavlny, štandardná veľkosť
39,99
24,99
  • Posteľná bielizeň z česanej bavlny, štandardná veľkosť
39,99
24,99
Náhľad
Najnižšia cena za posledných 30 dní: 24,99 €
-37 %
Posteľná bielizeň z česanej bavlny, štandardná veľkosť
39,99
24,99
-28 %
Prémiová bavlnená posteľná bielizeň, štandardná veľkosť
Prémiová bavlnená posteľná bielizeň, dvojlôžko
34,99
24,99
39,99
Žiaľ už vypredané
Posteľná bielizeň z perkálu, štandardná veľkosť
22,99
Džersejové napínacia plachta, štandardná veľkosť, modrá
Džersejové napínacie plachta, nadmerná veľkosť, modrá
Džersejová napínacia plachta, dvojlôžko, modrá
14,99
19,99
22,99
niekoľko kusov
1 ...