Používame súbory cookie, aby sme mohli naše webové stránky lepšie prispôsobiť Vašim potrebám. Používaním našich webových stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na Vašom počítači, tablete alebo smartfóne. Viac informácií tu.
Schließen

Kávové osvieženie - recepty s novou letnou edíciou Cafissimo!

Cafissimo ochutená letná edícia je výborná nielen ako obyčajné espresso, ale aj v rôznych variáciách s mliekom. Aké by to bolo napríklad s mrazeným kokosovým latté ako s chladivým osviežením poobede? Alebo gin s ľadom a espresso s mrazenými malinami ako ovocný longdrink na večer? Zozbierali sme pre Vás naše obľúbené recepty. Veľa zábavy pri ochutnávaní!
Malinové espresso s ľadom
Malinové espresso s ľadom

Suroviny

  • 2 – 3 kocky ľadu
  • 1 kapsula Espresso biela čokoláda a malina
  • mrazené maliny (40 g)
  • na dekoráciu: čerstvé maliny a lístky mäty
  • podľa chuti trochu cukru
Príprava:
1. Zmixujte maliny na pyré a dajte ho do šálky na kávu. 2. Pridajte kocky ľadu a zalejte kávou pripravenou z 1 kapsuly Espresso biela čokoláda a malina (40 ml). 3. Podľa potreby doslaďte cukrom. 4. Ozdobte čerstvými malinami a lístkami mäty.
Ľadová káva s čokoládovým mliekom a malinami
Ľadová káva s čokoládovým mliekom a malinami

Suroviny

  • 2 – 3 kocky ľadu
  • 1 kapsula Espresso biela čokoláda a malina
  • 200 ml mlieka
  • 45 g bielej čokolády
  • na dekoráciu: čerstvé maliny, lupienky bielej čokolády
Príprava:
1. Pripravte čokoládové mlieko tak, že rozpustíte bielu čokoládu v teplom mlieku. 2. Čokoládové mlieko dajte do chladničky zachladiť. 3. Do pohára na Latte Macchiato dajte kocky ľadu. 4. Kocky ľadu v pohári na Latte Macchiato prelejte čokoládovým mliekom. 5. Prilejte kávu pripravenú z 1 kapsuly Espresso biela čokoláda a malina (40 ml). 6. Ozdobte čerstvými malinami a lupienkami bielej čokolády.
Ľadová káva s ginom a malinami
Ľadová káva s ginom a malinami

Suroviny

  • 3 – 4 kocky ľadu
  • 1 kapsula Espresso biela čokoláda a malina
  • 4 cl ginu
  • tonik
  • mrazené maliny
  • na dekoráciu: čerstvé maliny, slamka
Príprava:
1. Do pohára na kokteil alebo pohára na Latte Macchiato vložte kocky ľadu a mrazené maliny. 2. Prelejte kávou pripravenou z 1 kapsuly Espresso biela čokoláda a malina (40 ml). 3. Pridajte gin. 4. Podľa chuti doplňte tonikom. 5. Ozdobte čerstvými malinami a slamkou.
Kokosové espresso s ľadom
Kokosové espresso s ľadom

Suroviny

  • 1 – 2 kocky ľadu
  • 1 kapsula Espresso biela čokoláda a kokos
  • 70 ml mlieka
  • podľa chuti: kokosový sirup
  • na dekoráciu: kokosové lupienky
Príprava:
1. Do šálky na kávu dajte kocky ľadu. 2. Prelejte ich kávou pripravenou z 1 kapsuly Espresso biela čokoláda a kokos (40 ml). 3. Napeňte studené mlieko pomocou Vášho napeňovača mlieka. 4. Mliečnu penu opatrne prelejte na espresso. 5. Podľa chuti doplňte kokosovým sirupom. 6. Ozdobte kokosovými lupienkami a kúskom ananásu.
Kokosové latte s ľadom
Kokosové latte s ľadom

Suroviny

  • 2 – 3 kocky ľadu
  • 1 kapsula Espresso biela čokoláda a kokos
  • 200 ml mlieka
  • na dekoráciu: kokosové lupienky, lupienky bielej čokolády
Príprava:
1. Kocky ľadu vložte do pohára na Latte Macchiato. 2. Napeňte mlieko pomocou funkcie napeňovania mlieka na Vašom kávovare Cafissimo alebo pomocou Vášho napeňovača mlieka. Tip: Počas obzvlášť horúcich letných dní využite funkciu studeného napeňovania na Vašom napeňovači mlieka Cafissimo. 3. Mliečnu penu dajte na kocky ľadu v pohári na Latte Macchiato. 4. Prelejte kávou pripravenou z 1 kapsuly Espresso biela čokoláda a kokos (40 ml). 5. Ozdobte kokosovými a čokoládovými lupienkami.
White Coco Coffee Russian
White Coco Coffee Russian

Suroviny

  • 2 – 3 kocky ľadu
  • 1 kapsula Espresso biela čokoláda a kokos
  • 3 cl bieleho rumu alebo vodky
  • 2 cl kokosového likéru
  • podľa chuti: 2 cl šľahačkovej smotany
  • na dekoráciu: kokosové lupienky
Príprava:
1. Kocky ľadu vložte do pohára na kokteil alebo pohára na Latte Macchiato. 2. Pridajte rum/vodku a kokosový likér. 3. Nápoj prelejte kávou pripravenou z 1 kapsuly Espresso biela čokoláda a kokos (40 ml). 4. Teraz môžete podľa chuti pridať (vyšľahanú) šľahačku. 5. Ozdobte kokosovými lupienkami a slamkou.