Udržateľný textil

Prispieť k lepšej budúcnosti môžeme jedine tak, že sa k životnému prostrediu budeme správať priateľsky.
A pretože spoločnými silami možno cieľ dosiahnuť rýchlejšie, pracujeme ruka v ruke s medzinárodne uznávanými organizáciami v oblasti certifikácie. Spoločne sa zasadzujeme o to, aby boli dodržiavané sociálne a ekologické štandardy. Ako zákazník môžete podľa označenia výrobku na prvý pohľad zistiť, že kupujete výrobok, ktorý je dobrý nielen pre vás, ale že tým prispievate aj na dobrú vec.
Biobavlna

Prirodzene ekologická!

Náš textil s biobavlnou nesie logo GUT GEMACHT, pretože táto bavlna pochádza z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva. Tieto produkty ľahko identifikujete podľa údajov o materiáli: označenie „OCS 100“ je zárukou toho, že výrobok obsahuje minimálne 95 % biobavlny; označenie „OCS Blended“ garantuje obsah biobavlny vyšší než 50 %. Ekologické pestovanie bavlny je dobré pre človeka aj pre životné prostredie.
Certifikované GOTS

Ekologicky z plantáže až do obchodu

Naše oblečenie certifikované podľa štandardu Global Organic Textile Standard (GOTS) obsahuje 95 % bavlny z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva. V priebehu celého výrobného procesu sa zároveň kladie dôraz na dodržiavanie ekologických a sociálnych štandardov.
Podpora farmárov

Spoločne za budúcnosť v Afrike

Náš textil s označením Cotton made in Africa nesie logo GUT GEMACHT preto, že s každou kúpou takéhoto výrobku podporujete drobných poľnohospodárov v subsaharskej Afrike. Oni vďaka tomu môžu navštevovať kurzy, kde sa naučia, ako pestovať bavlnu efektívne a ekologicky. Vďaka vyšším úrodám a rastúcim príjmom zlepšujú vlastnými silami životné podmienky svojich rodín, a to bez akejkoľvek ďalšej pomoci zvonku. Krásna móda pre vás a lepšia budúcnosť pre ostatných.
Lenzing Viscose®

Udržateľné pohodlie

Pri našej móde z viskózy Lenzing Viscose® okamžite pocítite, prečo nesie logo GUT GEMACHT, pretože táto látka je mimoriadne mäkká pri dotyku a nádherne splýva.

Celulózové vlákna však prinášajú oveľa viac, než len hebký pocit na pokožke. Sú aj šetrné k životnému prostrediu. Vyrábajú sa totiž z rastlinných surovín, ktoré sa získavajú výhradne z trvalo udržateľných zdrojov. V rámci výroby dohliadame na to, aby boli dodržiavané vysoké kvalitatívne a ekologické štandardy.
Vlákno Tencel®

Vlákno budúcnosti

Surovinou, z ktorej sa tieto vlákna získavajú, je prekvapivo drevo. Nielenže sú hodvábne mäkké a príjemné na pokožke, aj spôsob použitý pri ich výrobe je veľmi šetrný a zachováva prírodné zdroje. Môžete potom oddychovať v kľude s istotou, že naša nočná bielizeň z vlákna TENCEL® je dobrá pre vás aj pre životné prostredie.
Vlákno Modal®

Zelený zázrak

Všetko, čo je v priamom kontakte s pokožkou, by malo byť vyrobené šetrne a niesť logo GUT GEMACHT. Lenzing Modal® sa vyrába z bukového dreva patentovanou ekologickou metódou. Spôsob získavania vlákien Lenzing Modal® tak svojím dielom prispieva k ochrane životného prostredia – mimoriadne hebkým a mäkkým spôsobom.
S umelou kožušinou

Kvalitne a bez krutosti

Naša kožušinová móda nesie logo GUT GEMACHT, pretože kvôli nej nemuselo trpieť žiadne zviera. Sme zapojení do programu FOR FREE RETAILER PROGRAM, iniciatívy medzinárodných organizácií na ochranu zvierat a životného prostredia, ako je napr. nemecká VIER PFOTEN („Štyri labky"). Pravú kožušinu nepoužívame vôbec. Namiesto toho ponúkame kvalitné kožušiny z umelých vlákien. V našich kožušinách tak prezentujete viac než len svoj módny postoj.
Koža vypracovaná bez chrómu

Šetrná k človeku i k prírode

Koža je obzvlášť vysoko kvalitný a odolný materiál. Z kožených výrobkov sa môžete tešiť naozaj dlho. Naše kožené produkty sú navyše vypracované bez použitia chrómu. Zabránime tak zbytočnému zaťaženiu životného prostredia chrómom a zamedzíme vzniku zdravotných rizík pre ľudí pracujúcich v krajinách spracúvajúcich túto látku i pre Vás.
S recyklovaným materiálom

Zo starého nové

Kúpou produktov s recyklovaným materiálom volíte trvalo udržateľný životný štýl, pretože pri recyklácii sa zbytočne neplytvá surovinami ani energiami. Zároveň tak môžete prispieť k zníženiu produkcie škodlivých emisií a menšej spotrebe vody a chemikálií – pri zachovaní nezmenenej vysokej kvality našich produktov.
Bavlna ECO-LOGIC

Jednoducho lepší pocit

Nielen vy môžete pocítiť na vlastnej koži, že bavlna ECO-LOGIC je niečím zvláštna… Vnímajú to aj drobní poľnohospodári v Indii – pestujú totiž našu bavlnu za sociálne priateľských a ekologických podmienok. Práca pre Tchibo teda znamená pre nich aj ich rodiny citeľné zlepšenie situácie.